От 16 до 20 май Съюзът по хранителна промишленост към Федерацията на научно-техническите съюз организира обучение за придобиване на професионална квалификация за “Техник-технолог в хранително-вкусовата промишленост”, в специалност “Производство на месо, месни продукти и риба” (трета квалификационна степен), съобщиха от съюза.
Според Закона за храните в обект за производство на храни трябва да работи поне едно лице, наето по трудов договор, което е с висше или средно специално образование в областта на хранително-вкусовата промишленост, или пък има професионална квалификация по специалност в тази област, както и висше образование по специалност от професионално направление „Ветеринарна медицина“. Допускат се още висшисти в направление „медицина“ или „фармация“, когато обектът е за производство на хранителни добавки, храни, предназначени за употреба при интензивно мускулно натоварване, и храни по глава трета, раздел ІІ.
Съюзът по хранителна промишленост е с разрешение да провежда обучение по посочените специалности, което завършва с издадено Свидетелство за завършено професионално обучение.
Поради това, че програмата по това обучение е заложена с 960 часа теория и практика, или това означава 6 месеца, съюзът предлага обучението да се проведе задочно /тип самостоятелна форма /, като за целта са планирани 2 два модула по 5 / пет/ дни, на които водещи специалисти от тези браншове ще ви запознаят с основните теми от образователния курс – теория и практика. На всеки участник ще бъде раздаден учебен материал, от който трябва да се подготвите за явяване на Държавен изпит пред Комисия. Цената за един участник е 550 лева. Курсът ще започне на 16 май, като заниманията ще се провеждат в Дома на техниката, София, ул.”Г.С.Раковски” 108, 1 етаж, зала № 109 при стриктно спазване на епидемичните условия!Регистрацията на участниците е на 16.05.2022 год. от 9,30 до 10,00 часа в офис 408, 4 етаж, а откриването на курса е от 10,00 ч. същия ден.