Начало » Новини » Страната
19.04.2022 г.

Курсове за технолози по месарство и рибарство се организират в средата на май

Предстоящо
Курсове за технолози по месарство и рибарство се организират в средата на май

sinor.bg

От 16 до 20 май Съюзът по хранителна промишленост към Федерацията на научно-техническите съюз организира обучение за придобиване на професионална квалификация за “Техник-технолог в хранително-вкусовата промишленост”, в специалност “Производство на месо, месни продукти и риба” (трета квалификационна степен), съобщиха от съюза.

Според Закона за храните в обект за производство на храни трябва да работи поне едно лице, наето по трудов договор, което е с висше или средно специално образование в областта на хранително-вкусовата промишленост, или пък има професионална квалификация по специалност в тази област, както и висше образование по специалност от професионално направление „Ветеринарна медицина“. Допускат се още висшисти в направление „медицина“ или „фармация“, когато обектът е за производство на хранителни добавки, храни, предназначени за употреба при интензивно мускулно натоварване, и храни по глава трета, раздел ІІ.

Съюзът по хранителна промишленост е с разрешение да провежда обучение по посочените специалности, което завършва с издадено Свидетелство за завършено професионално обучение.

Поради това, че програмата по това обучение е заложена с 960 часа теория и практика, или това означава 6 месеца, съюзът предлага обучението да се проведе задочно /тип самостоятелна форма /, като за целта са планирани 2 два модула по 5 / пет/ дни, на които водещи специалисти от тези браншове ще ви запознаят с основните теми от образователния курс – теория и практика. На всеки участник ще бъде раздаден учебен материал, от който трябва да се подготвите за явяване на Държавен изпит пред Комисия. Цената за един участник е 550 лева. Курсът ще започне на 16 май, като заниманията ще се провеждат в  Дома на техниката, София, ул.”Г.С.Раковски” 108, 1 етаж, зала № 109 при стриктно спазване на епидемичните условия!Регистрацията на участниците е на 16.05.2022 год. от 9,30 до 10,00 часа в офис 408, 4 етаж, а откриването на курса е от 10,00 ч. същия ден.

Курсове за технолози по месарство и рибарство се организират в средата на май
8919
 

Последни материали
Виж
От БАБХ твърдят, че стриктно следят за проследимостта на продуктите
Нямат основание твърденията за подвеждане на потребителите с вносното агнешко
Агрометеорологична прогноза за периода 18-24 април 2025 година
Благоприятни топлинни условия ще осигурят умерено темпо на вегетация
Нормативни промени
Важни изисквания за пръсканията срещу мухи и вредители във фермите
Митата на Тръмп само задълбочават проблема
Цените на яйцата на дребно в САЩ продължават да чупят рекорди
Проекти на МРРБ
Евросредства за селския и културен туризъм в Северозападна България
Решения на Министерския съвет
Одобрена е наредбата за конфитюри и мармалади
Свързани материали
Виж
Горските педагози са обучили над 15 000 деца през 2024 г.
Регистрирайте се за онлайн обучение за работа в Системата за електронни услуги
Информационна кампания
ДФЗ ще обучава фермерите как да подават заявления и да чертаят в СЕУ
Анализ Институт за пазарна икономика
Фермерите са на 4-то място по търсене на кадри, завършили земеделско училище
Академия за предприемачество в земеделието започва след 61 дни
Стартира приема по интервенцията за „Професионално обучение и придобиване на знания“
Приятели на sinor.bg:  Стоматолог, София | Трактори Кубота | Книжарница | АГРОВЕСТНИК | 
РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ |  ПОЛИТИКА ЗА ЛИЧНИ ДАННИ
Всички права запазени
sinor.bg 2003 - 2025
RSS новини