Начало » Хоби земеделие » Рецепти от село
18.03.2019 г.

Владишки кюфтета

Владишки кюфтета

Сваряваме картофите в подсолена вода и топли ги пасираме. Добавяме 2 яйца и един жълтък, посоляваме и измесваме сместа. Задушаваме смляното месо, поръсваме го с черен пипер. Вземаме картофена смес, сплескваме я на питка. В средата слагаме смляно месо колкото орех и го покриваме с краищата на картофената питка. Сплескваме кюфтето, овалваме в брашното, топим в разбитото яйце и изпържваме в сгорещената мазнина. Готовите кюфтета поднасяме с зелена салата.

Продукти: 2,5 кг картофи, 3 яйца, 300 г смляно месо, черен пипер и сол на вкус; брашно за овалване, 2 яйца за потапяне, мазнина за запържване.

Владишки кюфтета
8341

Последни материали
Виж
Пратката от над 20 тона ще бъде върната на изпращача или унищожена
Босна и Херцеговина спря внос на орехи от Румъния с високо ниво на афлатоксин B1
Нивото на масленост в суровото вещество е доста под изискванията за износ
Търговците в Украйна недоволстват от качеството на рапицата
Заради силната суша в края на юни и началото на юли
Понижиха прогнозата си за реколтата от пшеница в ЕС с над 2 милиона тона
Горски инспектори задържаха незаконно отрязания товар
В Сливенско вече крадат дървесината с тирове
С цел предотвратяване на разпространението на АЧС
БАБХ забрани продажбата на свинско и продукти от него на фермерските пазари
Обзор на Софийска стокова борса АД за периода 16-19 юли 2019 година
Хлебната пшеница на борсата поскъпна средно с 30 лева на тон
Свързани материали
Виж
Арабско кюфте
Гръцки кюфтета с бадеми
Кюфтета от пилешко месо с праз
Кюфтета от пилешко месо и гъби
Кюфтета с пиперки и гъби
Кюфтета с кестени
Приятели на SINOR.bg:  Стоматолог, София | Книжарница | АГРОВЕСТНИК | 
РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ |  ПОЛИТИКА ЗА ЛИЧНИ ДАННИ
Всички права запазени
SINOR.bg 2003 - 2019

Използваме бисквитки (cookies), за да ви осигурим възможно най-добро преживяване в нашия уеб сайт. Чрез използването на нашия уебсайт Вие се съгласявате със запазването на бисквитки във Вашето устройство.

Приемам