Начало » Хоби земеделие » Рецепти от село
26.02.2019 г.

Голи сарми

Голи сарми

Смесваме каймата с 1 разбито яйце, изчистения, измит и подсушен ориз, ситно нарязания лук, черен пипер и сол на вкус. Омесваме добре и с мокри ръце оформяме продълговати кюфтета, които потапяме в смес от останалите разбити яйца и ситно нарязания магданоз. Изпържваме ги в сгорещеното олио, докато станат златисти. Прехвърляме кюфтетата в тенджера с широко дъно и ги оставяме да изстинат. Към мазнината, в която сме пържили кюфтетата, прибавяме леко запеченото брашно и го запържваме. След това наливаме 2-3 ч.ч. топла вода, разбъркваме и изсипваме при кюфтетата. Захлупваме тенджерата и варим на тих огън, докато ястието остане на мазнина.

Продукти: 600 г кайма /смес/, 3 яйца, 1 к.ч. ориз, 1 глава лук, 1 к.ч. олио, 2 с.л. брашно, 2 с.л. ситно нарязан магданоз, черен пипер, сол.

Голи сарми
15593
 

Последни материали
Виж
Председател на Института по агростратегии и иновации
Светлана Боянова: С новата ОСП очаквайте опростяване в прилагането на агроекологията
ДФЗ преведе 8,7 млн. лева на 5 169 стопани по Еко – БРЕИ
Депутат пита екоминистъра
Ако животните пашуваха в Пирин, Рила и Централен Балкан, пожарите щяха да бъдат ограничени
Вълнуващ ден за Kubota – официално откриха новата европейска централа на Kubota!
Пита и бъдещи поскъпвания
КЗК натиска търговските вериги да се изповядат за цените на храните
Компенсациите варират от 70 евро до 5301 евро на декар
Гръцките фермери получават 12 млн. евро безвъзмездно за наводнени ниви, вижте ставките по култури
Свързани материали
Виж
Зелеви сарми с кайма и прясна сланина
Сарми с прясна зелка
Приятели на sinor.bg:  Стоматолог, София | Трактори Кубота | Книжарница | АГРОВЕСТНИК | 
РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ |  ПОЛИТИКА ЗА ЛИЧНИ ДАННИ
Всички права запазени
sinor.bg 2003 - 2025
RSS новини