Начало » Хоби земеделие » Рецепти от село
26.02.2019 г.

Голи сарми

Голи сарми

Смесваме каймата с 1 разбито яйце, изчистения, измит и подсушен ориз, ситно нарязания лук, черен пипер и сол на вкус. Омесваме добре и с мокри ръце оформяме продълговати кюфтета, които потапяме в смес от останалите разбити яйца и ситно нарязания магданоз. Изпържваме ги в сгорещеното олио, докато станат златисти. Прехвърляме кюфтетата в тенджера с широко дъно и ги оставяме да изстинат. Към мазнината, в която сме пържили кюфтетата, прибавяме леко запеченото брашно и го запържваме. След това наливаме 2-3 ч.ч. топла вода, разбъркваме и изсипваме при кюфтетата. Захлупваме тенджерата и варим на тих огън, докато ястието остане на мазнина.

Продукти: 600 г кайма /смес/, 3 яйца, 1 к.ч. ориз, 1 глава лук, 1 к.ч. олио, 2 с.л. брашно, 2 с.л. ситно нарязан магданоз, черен пипер, сол.

Голи сарми
14872
 

Последни материали
Виж
Подпомагане
ЕС отпусна над 380 млн. евро за 133 екопроекта, три от тях са за България По програма LIFE
Без дъжд пшеницата трудно ще се заздрави за зимуване
Проданов: Пазарът на слънчоглед се активизира – сделките са по 900 лв. за тон
Някои хитринки
Сега е времето да садите касис, малини и овошки
Предстоящо
На 25 октомври Селскостопанската академия ще отбележи своя празник
Говеждо с дюли
Русия премахна чуждестранните посредници при износа на зърно
Свързани материали
Виж
Зелеви сарми с кайма и прясна сланина
Сарми с прясна зелка
Приятели на sinor.bg:  Стоматолог, София | Трактори Кубота | Книжарница | АГРОВЕСТНИК | 
РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ |  ПОЛИТИКА ЗА ЛИЧНИ ДАННИ
Всички права запазени
sinor.bg 2003 - 2024
RSS новини