Начало » Хоби земеделие » Рецепти от село
26.02.2019 г.

Голи сарми

Голи сарми

Смесваме каймата с 1 разбито яйце, изчистения, измит и подсушен ориз, ситно нарязания лук, черен пипер и сол на вкус. Омесваме добре и с мокри ръце оформяме продълговати кюфтета, които потапяме в смес от останалите разбити яйца и ситно нарязания магданоз. Изпържваме ги в сгорещеното олио, докато станат златисти. Прехвърляме кюфтетата в тенджера с широко дъно и ги оставяме да изстинат. Към мазнината, в която сме пържили кюфтетата, прибавяме леко запеченото брашно и го запържваме. След това наливаме 2-3 ч.ч. топла вода, разбъркваме и изсипваме при кюфтетата. Захлупваме тенджерата и варим на тих огън, докато ястието остане на мазнина.

Продукти: 600 г кайма /смес/, 3 яйца, 1 к.ч. ориз, 1 глава лук, 1 к.ч. олио, 2 с.л. брашно, 2 с.л. ситно нарязан магданоз, черен пипер, сол.

Голи сарми
9012

Последни материали
Виж
Днес министерството ще обяви списъка с нарушителите
Десет години след скандалните горски замени държавата ще си връща 80 милиона лева от далавераджиите
Предложение общините да ползват част от приходите от подоходния данък
Децентрализация в бюджета за 2020 г., предлагат икономисти
Решения на Министерския съвет
Кабинетът одобри още 28 млн. лв. за ДДС по общинските проекти от селската програма
Решения на Министерския съвет
Над 1,2 милиона души с пенсия до 363 лв. ще получат за Коледа надбавка от 40 лева
След дъждовете
Нови акции по залесяване в Югозападна България
За първи път - в Синор.бг
Агроведомството е готово с новите мерки за „зелената архитектура“, по която ще вървят субсидиите до 2027 г.
Свързани материали
Виж
Зелеви сарми с кайма и прясна сланина
Сарми с прясна зелка
Приятели на SINOR.bg:  Стоматолог, София | Книжарница | АГРОВЕСТНИК | 
РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ |  ПОЛИТИКА ЗА ЛИЧНИ ДАННИ
Всички права запазени
SINOR.bg 2003 - 2019
Essential SSL

Използваме бисквитки (cookies), за да ви осигурим възможно най-добро преживяване в нашия уеб сайт. Чрез използването на нашия уебсайт Вие се съгласявате със запазването на бисквитки във Вашето устройство.

Приемам