Начало » Хоби земеделие » Рецепти от село
14.12.2018 г.

Зелеви сарми с кайма и прясна сланина

Зелеви сарми с кайма и прясна сланина

Избираме по-големи зелеви листа и изрязваме дебелите им жили. Нарязваме лука на ситно и го запържваме в сгорещената мазнина. Прибавяме почистения и измит ориз, захлупваме и задушаваме десетина минути на умерен огън. Отстраняваме от огъня и прибавяме каймата, стритите чубрица и джоджен, червения и черния пипер. Посоляваме съвсем леко. Завиваме от тази смес сарми в зелевите лиса. Покриваме дъното на тенджерата с нарязаната на тънки филийки сланина, нареждаме отгоре сармите и ги заливаме с топла вода, колкото да ги покрие. Притискаме ги с плоска чиния и ги варим отначало на умерен, а след това на тих огън, докато останат на мазнина.

Продукти: 24 листа от кисела зелка, 1 кг кайма /смес/, 2 с.л. олио, 4-5 глави лук, 1 к.ч. ориз, 1 ч.л. червен пипер, суха чубрица, сух джоджен, черен пипер сол.

Зелеви сарми с кайма и прясна сланина
8468

Последни материали
Виж
Валентина Петрова, търговски представител на „Лебозол България“:
Листното подхранване през есента става все по-наложително
MARS
По-оптимистична прогноза за добивите от пшеница и царевица в ЕС през 2019 г.
Решения на Министерския съвет
Правителството удължи с още 11 години концесията на „БМФ Порт Бургас“
Отличия
Еврокомисарят Мария Габриел получи медал за принос в защита на интересите на европейските творци
Условия
Кандидатствайте за европейска награда за гражданското общество в ЕС за 2019 г.
Предстоящо
За първи път Фестивал на алтернативното земеделие в село Осоица
Свързани материали
Виж
Голи сарми
Сарми с прясна зелка
Приятели на SINOR.bg:  Стоматолог, София | Книжарница | АГРОВЕСТНИК | 
РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ |  ПОЛИТИКА ЗА ЛИЧНИ ДАННИ
Всички права запазени
SINOR.bg 2003 - 2019

Използваме бисквитки (cookies), за да ви осигурим възможно най-добро преживяване в нашия уеб сайт. Чрез използването на нашия уебсайт Вие се съгласявате със запазването на бисквитки във Вашето устройство.

Приемам