Начало » Хоби земеделие » Рецепти от село
14.12.2018 г.

Зелеви сарми с кайма и прясна сланина

Зелеви сарми с кайма и прясна сланина

Избираме по-големи зелеви листа и изрязваме дебелите им жили. Нарязваме лука на ситно и го запържваме в сгорещената мазнина. Прибавяме почистения и измит ориз, захлупваме и задушаваме десетина минути на умерен огън. Отстраняваме от огъня и прибавяме каймата, стритите чубрица и джоджен, червения и черния пипер. Посоляваме съвсем леко. Завиваме от тази смес сарми в зелевите лиса. Покриваме дъното на тенджерата с нарязаната на тънки филийки сланина, нареждаме отгоре сармите и ги заливаме с топла вода, колкото да ги покрие. Притискаме ги с плоска чиния и ги варим отначало на умерен, а след това на тих огън, докато останат на мазнина.

Продукти: 24 листа от кисела зелка, 1 кг кайма /смес/, 2 с.л. олио, 4-5 глави лук, 1 к.ч. ориз, 1 ч.л. червен пипер, суха чубрица, сух джоджен, черен пипер сол.

Зелеви сарми с кайма и прясна сланина
15101
 

Последни материали
Виж
Кой стои зад стопанствата?
Свинеферма до Съединение с капитал 2 лева ще се разширява и ще захранва биогаз инсталация на бивш партньор
Решения на Министерския съвет
Вдигат таксите за риболов
Решения на Министерския съвет
Земеделието е сред темите, които България ще обсъжда в Брюксел до края на годината
Трябва да знаем
Фитофтората е сериозно заболяване по доматите
Чакат се още подробности
Търговци и юристи са в ръководния екип на дружеството „Магазин за хората“
Директорите подписаха меморандум
Ново партньорство в науката между института в Садово и биологичния център в Пловдив
Свързани материали
Виж
Голи сарми
Сарми с прясна зелка
Приятели на sinor.bg:  Стоматолог, София | Трактори Кубота | Книжарница | АГРОВЕСТНИК | 
РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ |  ПОЛИТИКА ЗА ЛИЧНИ ДАННИ
Всички права запазени
sinor.bg 2003 - 2025
RSS новини