Начало » Новини » Страната
21.02.2019 г.

Родни медовина розе и кози суджук с трюфели спечелиха конкурса за иновации на Фудтех

Линия италиански продукти от кактус получи признанието на журито
Родни медовина розе и кози суджук с трюфели спечелиха конкурса за иновации на Фудтех

Снимка: Международен панаир Пловдив

Българска медовина розе  и линия италиански продукти от кактус са големите победители в Конкурса за иновации на Международната изложба за хранителна индустрия„Фудтех 2019“ , съобщиха от Международния панаир в Пловдив, където се провежда събитието. Наградените  бяха удостоени със специален плакет. Церемонията се проведе вчера в парк-хотел „Санкт Петербург“ в града. Освен тях комисията отличи кози суджук с 3 вида трюфели, който е световна новост от наш майстор кулинар. Сред наградените вкусотии, предлагани от български изложители, са още пълнени свински гърди,  сок от ябълка и роза, разтворими напитки от растителен екстракт без захар и синтетични добавки,  твърд балсамов оцет във формата на сфера,  пилешка пастърма с чубрица или червен пипер, люти сосове, пюрета и сладка от първата у нас ферма за люти чушки.

Първото в света италианско суши направи своята премиера на „Фудтех 2019“, обявиха от българо-италианската компания-производител на церемонията за награждаване на победителите. Фирмата получи приз за оризови топки със зеленчукови и месни добавки. Италиански изложители станаха финалисти в надпреварата с каротенова паста и десертно вино.

Общо 30 продукта се състезаваха в конкурсите за иновации на „Фудтех” и на Международната изложба за лозарство и винарство „Винария 2019“. Журито с председател проф. Йорданка Алексиева, заместник-ректор на Университета по хранителни технологии, даде най-високи оценки за  напитка от биоарония, купажирана с вино от мавруд – световна иновация от български производител, и за линия алкохолни напитки на база на натурален екстракт от чай и планински билки.

Наистина е впечатляващо да се види как само за година  във винената и хранителната индустрия са осъществени толкова много и толкова значими промени, това обяснява и силната конкуренция в конкурса, заяви д-р Иван Соколов, главен директор на Международен панаир Пловдив.

Отличените продукти може да се дегустират до 24 февруари в Града на виното и деликатесите,  където са разположени щандовете на участници в двете изложби и във „Вкусове от Италия“. Посетителите имат възможност да дадат своите оценки в конкурса „Изборът на потребителя“.

По същото време в Панаира може да се види и Международната селскостопанска изложба „Агра“.  Общо над 650 фирми от близо 30 държави се представят на мегафорума за агробизнес, вино, храни и оборудване.

Родни медовина розе и кози суджук с трюфели спечелиха конкурса за иновации на Фудтех
3815

Последни материали
Виж
Унищожени са над 80 тона само за първото полугодие
Внесено от Полша пилешко зарази литовски деца със салмонелоза
Заради ограниченията в работните визи за мигрантите
Средната възраст на наемните работници във фермите в САЩ расте неотклонно
В обекта в село НИколово има 17 000 прасета
В Русенско е регистриран първи случай на АЧС в индустриална ферма
Пратката от над 20 тона ще бъде върната на изпращача или унищожена
Босна и Херцеговина спря внос на орехи от Румъния с високо ниво на афлатоксин B1
Нивото на масленост в суровото вещество е доста под изискванията за износ
Търговците в Украйна недоволстват от качеството на рапицата
Заради силната суша в края на юни и началото на юли
Понижиха прогнозата си за реколтата от пшеница в ЕС с над 2 милиона тона
Свързани материали
Виж
Откриха изложенията АГРА, ФУДТЕХ и Винария
Пловдив отново става столица на агробизнеса, виното и храните
Общо 68 новости ще бъдат показани в Международния панаир
Дигитално земеделие на АГРА, гъба срещу рак на ФУДТЕХ и инсталация за вино и бира на ВИНАРИЯ в Пловдив
Годишното събитие, очаквано от фермерите
От 21 до 25 февруари в Пловдив ще се проведе 27-то издание на АГРА
Предстоящо
За първи път фермерски пазар по време на изложенията АГРА, Фудтех и Винария
Предстоящо
Диетични и здравословни храни на изложенията „Фудтех“ и „Агра“ в Пловдив
Предстоящо
За първи път сирене и кашкавал от магарешко мляко на изложението „Фудтех 2018“
Приятели на SINOR.bg:  Стоматолог, София | Книжарница | АГРОВЕСТНИК | 
РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ |  ПОЛИТИКА ЗА ЛИЧНИ ДАННИ
Всички права запазени
SINOR.bg 2003 - 2019

Използваме бисквитки (cookies), за да ви осигурим възможно най-добро преживяване в нашия уеб сайт. Чрез използването на нашия уебсайт Вие се съгласявате със запазването на бисквитки във Вашето устройство.

Приемам