Представители на хранително-вкусовата промишленост от държавите-членки на Европейския съюз могат да участват в предстоящото посещение на делегация на ЕК в Япония, което ще се проведе от 8 до 11 май 2019 г., съобщиха от ЕК. Целта на това посещение е да се улесни европейският селскостопански износ на храни и напитки, като компаниите се възползват от благоприятните търговски спогодби между ЕС и Япония, влезли в сила от 1 февруари 2019 г.
С посещението ще се даде възможност на бизнеса да реализират нови партньорства с крупни японски производители от хранително-вкусовата промишленост. Програмата на дейностите за бизнес делегатите ще включва семинари за характеристиките на местния пазар и потребителските тенденции, търговията на дребно и посещенията на място и възможностите за работа в мрежа.
Разходите за полети и хотели трябва да бъдат покрити от участниците, но всички бизнес събития от официалната програма ще бъдат предлагани безплатно.
Регистрацията за заинтересованите кандидати е отворена до 20 февруари 2019 г.