Начало » Хоби земеделие » Рецепти от село
17.01.2019 г.

Месни топки в кисело мляко

Месни топки в кисело мляко

Омесваме каймата заедно с яйцето, ситно нарязания лук, черен пипер, канела и сол. Оформяме ги на топчета с големината на орех, овалваме топчетата в 1 с.л. от брашното и ги изпържваме в част от олиото. Обелваме арпаджика, измиваме го и го задушаваме в останалото олио. Прибавяме останалото брашно и го запържваме до златисто. Разреждаме с горещия бульон /или с гореща вода/. Когато сместа заври, сипваме разбитото кисело мляко и прибавяме изпържените топчета. Оставяме ястието да се вари около 15 мин. Накрая посоляваме, подправяме със счукания чесън и  поръсваме със стрития сух джоджен.

Продукти: 400 г кайма /телешко и агнешко/, 500 г арпаджик, половин глава лук, 3 с.л. брашно, 4 скилидки чесън, 1 к.ч. олио, 1 яйце, 1 ч.ч. кисело мляко, 1 щипка канела, черен пипер, сух джоджен, сол.

Месни топки в кисело мляко
15945

Последни материали
Виж
Съвети към градинаря
Грешки, които често допускаме в есенните грижи за малините
Очаква се прегласуване на член 9
Парламентът е в шах заради новите осигуровки за земеделските производители
„Празника на пелина“ ще се проведе тази събота в село Змейово
Предстоящо
От 17 до 20 януари 2024 г. ще се проведе 16-ият Глобален форум за прехрана и земеделие
ГДБОП задържа организирана престъна група за незаконен дърводобив в Перник
Архитект® – още един голям и иновативен проект на БАСФ, реализиран в партньорство с българските фермери
Свързани материали
Виж
Баници с плънка от месо
Спагети с кайма
Деликатес с кайма
Макарони с кайма и зеленчуци
Наситнете каймата
Чили кон карне
Супа от кайма и спанак
Приятели на SINOR.bg:  Стоматолог, София | Трактори Кубота | Книжарница | АГРОВЕСТНИК | 
РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ |  ПОЛИТИКА ЗА ЛИЧНИ ДАННИ
Всички права запазени
SINOR.bg 2003 - 2023
Essential SSL
RSS новини