Начало » Важно за фермера » Растениевъдство
16.01.2019 г.

Corteva с убедителна заявка за растителната защита през пролетта

Оферти
Corteva с убедителна заявка за растителната защита през пролетта

Веселин Петков Снимка: Архив

Пролетните дейности по опазване на култури предстоят, затова е време фермерите да направят точния избор за препаратите, които биха имали най-добър ефект за справяне с болестите. Сериозна заявка в това отношение дават експертите от компанията Corteva, която от миналата година обедини в себе си трите световни марки - Dow AgroSciences, DuPont Растителна Защита и DuPont Pioneer Семена, добре познати на българските фермери.

За тази пролет в областта на растителната защита компанията предлага пет хербицида за житни култури, които успешно се справят с всички житни и широколистни плевели, съобщи Веселин Петков, търговски мениджър „Продукти за растителна защита“ в Corteva. На първо място той поставя препарата Корело Дуо, изключително ефективен срещу трудните за контролиране плевели като овча власатка, видовете райграс и овсига, упоритите ефемери или технологичните самосевки от слънчоглед и рапица. Ако сте го използвали още през есента, трябва да знаете, че той има широк спектър на приложение и при пролетните третирания, когато пшеницата е във фаза от 3-и лист до вретенене.

Подобен е и хербицидът Палас, но с единствен недостатък, че е безполезен срещу маковете. Затова и агрономите препоръчват той да се смеси с Дерби Супер в доза 2,5 г/дка.

Дерби Супер Едно с второ търговско име Ланселот пък е ефективен в борбата с широколистни плевели като ефемери, устойчиви на сулфонилурейните хербициди и срещу технологични самосевки от слънчоглед и рапица.

Старане Голд има активно приложение срещу два много проблематични плевела, а именно прераснала лепка и поветица. Той има действие и при царевичните плевели.

Мустанг е хербицид също изпитан в практиката срещу широколистни плевели и с безкомпромисно действие срещу технологичната самосевка от рапица.

Интересни са и промоционалните пакети, които Corteva е подготвила за стопаните. Един от тях Дерби Супер Едно + Алегро, изключително активни срещу всички широколистни плевели и важни икономически болести по пшеница и ечемик. Алегро е фунгицид на BASF от концепцията AgCelence, който Corteva ще продава екслузивно през 2019г. Комбинацията от стробилурин с един от най-силните триазоли – епоксиконазол по отношение на видовете ръжди и септория дава по-удължена защита срещу тези болести. По този начин се усилва фотосинтезата и се блокира хормонът етилен, който се синтезира от културата при стресови условия. И двата продукта в пакета ще бъдат на по-добра цена през целия сезон, отколкото ако се предлагат поединично.

По отношение на борбата срещу плевелите при царевицата тази година Corteva набляга на няколко сигурни продукти. Комбинираният хербицид Ариго е с приложение от 2 до 8 лист на културата срещу житни и широколисти плевели. Другият плюс е, че е с удължено почвено действие и се справя с плевелите от т.нар втора вълна на заплевяване.

Друг комбиниран вегетационен хербицид е Принципал Плюс, наричан от фермерите „косачката“ заради безкомпромисното му действие срещу всички житни и широколистни плевели .

Основно противожитен е хербицидът Виктус, изграден на база никосулфурон в ОД формулация,  включен в два пакета. И двата са на изключително добра цена, като първият е пакет от Виктус + Мустанг срещу житни и широколистни плевели, които могат да се прилагат разделно или съвместно спрямо обстановката на полето. Другият пакет е Виктус + Кабадекс Екстра. Кабадекс Екстра съдържа мезотрион и флорасулам и е насочен срещу целия спектър от широколистни плевели при царевица с удължено почвено действие. Прилага се съвместно с Виктус или разделно.

За рапицата Corteva предлага два хербицида – Лонтрел 72 ВГ, който е с есенно и пролетно приложение и Галера Супер - срещу широколистни плевели, надграждащ Лонтрел, действайки на упоритите ефемери, лепката, полския мак и други упорити широколистни плевели. Практически това е най-широкоспектърният хербицид срещу широколистни плевели при конвенционална рапица.

При специалните култури продуктовото фолио на Corteva е изключително богато. Изпитани инсектициди са Дурсбан и Релдан. Нови предложения са Синейс – инсектицид за биологично производство на зеленчукови и овощни култури, Делегат – инсектицид, високоефективен и с дълъг период на защина срещу пеперудови и трипс и  особено срещу нощенките, Клоузър - нов инсектицид на база на ново активно вещество Isoclast със пълно системно действие срещу оранжерийна белокрилка и листни въшки, които вече имат резистентност срещу много от продуктите на пазара. Видейт 10 Г и 10 Л са добре познати инсектициди и нематоциди.

При лозята добре познати фунгициди са Икуейшън Про, Талендо Екстра.

При овощните са фунгицидите Систан Екозом и Индар. Нов фунгицид ще бъде Фонтелис с ново активно вещество от групата на SDHI-те с приложение при овощни култури срещу струпясване и брашнеста мана; срещу сиво гниене, склеротиния и брашнеста мана при зеленчукови култури и при ягоди срещу сиво гниене с изключително кратък карантинен срок.

Corteva с убедителна заявка за растителната защита през пролетта
16157
 

Последни материали
Виж
За Кампания 2023
ДФЗ преведе над 7,3 млн. лева на 725 биопчелари
Всички заявления трябва да имат статус Чакащо ръчно зареждане в ИСАК
До 13 август се подават електронни формуляри в СЕУ за Кампания 2024
Седмична агрометеорологична прогноза за периода 26 юли – 1 август 2024 година
Сушата се завръща с високи температури
Обзор на Софийска стокова борса за периода 23-26 юли 2024 година
Трета седмица не помръдват котировките за зърно и слънчоглед на борсата
Съвети за градинаря
Причини за напукване на доматите и необходими мерки
Срещи с бранша
Днес и в понеделник ДФЗ ще плати субсидиите за биопчелари и биоживотновъди
Свързани материали
Виж
Благодарение на новите продукти и адекватната ценова политика
Corteva утрои тримесечната нетна печалба при ръст на приходите от 6 на сто
За постигнати изключителни резултати в развойната и производствената дейност.
Corteva получи 3 награди за лидер в производството в САЩ
Предстоящо
НАЗ започва серия уебинари за българското земеделие от 18 февруари
Благодарение на иновативните решения и гъвкавите вериги за доставки
Наградиха Corteva за производител на годината сред големите компании в САЩ
Corteva Agriscience ще инвестира в Lavie Bio
Новата компания е световен лидер в два големи, атрактивни пазара - семена и растителна защита – със солидна основа за разширяване на дигиталните възможности. Стартира търговия под символа CTVA
Corteva Agriscience завърши отделянето от DowDuPont, за да създаде водеща, независима, глобално изцяло селскостопанска компания
Приятели на sinor.bg:  Стоматолог, София | Трактори Кубота | Книжарница | АГРОВЕСТНИК | 
РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ |  ПОЛИТИКА ЗА ЛИЧНИ ДАННИ
Всички права запазени
sinor.bg 2003 - 2024
RSS новини