Ако сте от София, Перник или Благоевград и имате идея да произвеждате местни, занаятчийски или традиционни храни, но се затруднявате да стартирате свой малък бизнес, експерти организират среща с начинаещи фермери, които биха могли да осъществят намеренията си. На 20 юли от 9 до 17 часа в Голямата конферентна зала на Essence Center на ул. "6-ти септември" 37 в София ще се проведе първото по рода си ОБУЧЕНИЕ ЗА СТАРТИРАЩИ МИКРО БИЗНЕСИ В ОБЛАСТТА НА ЗЕМЕДЕЛИЕТО И ХРАНИТЕ, съобщиха организаторите.
От 8,30 до 9 часа е първата лекция на тема „Първи стъпки в легализацията на стартиращи микро бизнеси в областта на земеделието и храните”. Лектор ще бъде Ивана Мурджева, юридически експерт, участник в работни групи на МЗХ по въпросите за малките производители.
Втората тема е за „Видовете производствени дейности и технологични изисквания за тях” – лектор Вяра Вягова, експерт по контрол на храните и производствени технологии.
Третата тема е „Продуктово представяне и достъп до пазара” - лектори Вяра Вягова и Гергана Кабаиванова, експерт по продуктов маркетинг, дизайн и фермерски пазари.
От 13 часа е лекция на тема „Микропредприемачество и финанси за стартиране на бизнес” – лектори Теодора Иванова и Елеонора Карнаса от Фабрика 360/ Fabrica 360 (www.fabrica360.eu), експерти по социално предприемачество и финанси за стартиране на бизнес.
Обучението включва и практическа част.
От 16 до 17 часа ще бъде представен успешен модел за местно занаятчийско предприемачество и дискусионна част с фасилитатор Весела Николаева, експерт по комуникации, дългогодишен журналист в "Дневник", "Капитал" и "Бакхус", главен редактор на регионалното издание Severozapazenabg.com
ГРАДОВЕ И ДАТИ за останалите обучения.
ВАРНА, 29 юни - https://goo.gl/8qEaIe
БУРГАС, 30 юни - https://goo.gl/TDVoAi
ВЕЛИКО ТЪРНОВО, 7 юли - https://goo.gl/C34Gwz
ПЛОВДИВ, 14 юли - https://goo.gl/UtclJQ
СОФИЯ, 20 юли - https://goo.gl/NSgyDQ
ВИДИН, 22 юли - https://goo.gl/t9G23v
За да заявите участие в обучението и да се включите в проекта, е необходимо да попълните регистрационната ни форма най-късно до 10 юли: https://goo.gl/forms/IVx2NgC0KTQbeCWC2
Участието е безплатно, но местата са ограничени.
Следващо обучение предстои през 2017 год.
Проектът „LocalFood.bg - инкубатор за стартиращи микро бизнеси в областта на храните и катализатор за промяна” се осъществява с подкрепата на America for Bulgaria - www.americaforbulgaria.org.