Начало » Важно за фермера » Растениевъдство
06.12.2018 г.

Български консерви ще се представят на най-голямото веганско изложение в света

Зад граница
Български консерви ще се представят на най-голямото веганско изложение в света

Качествени български продукти от преработени плодове и зеленчуци ще бъдат представени за втора поредна година на най-старото и най-голямо веганско изложение в света - „VeggieWorld. Форумът ще се проведе на 15-ти и 16-ти декември във френския град Лил. Специализираното изложение е насочено не само към широката общественост, но и към индустрията и ще покаже богато разнообразие от храни и продукти за бита, предназначени за последователите на веганския начин на живот“, съобщиха от Съюза на преработвателите на плодове и зеленчуци.

„Мотивите ни да изберем това изложение са засилващата тенденция към здравословен начин на живот в световен мащаб и все по-нарастващото търсене на храни, изключващи суровини с животински произход. Считаме, че този пазар е добра ниша за българските производители“, посочи изпълнителният директор на съюза Антоанета Божинова. По думите й родните консервирани, замразени и сушени  плодове и зеленчуци са с традиционно високо качество и намират много добър прием сред привържениците на здравословния начин на живот.

„Те все още не са достатъчно разпознаваеми сред тази група потребители в чужбина и участието ни в подобни форуми е много добра възможност да им ги покажем, да имат възможността да ги опитат и занесат на семействата си, и така да разширим присъствието им зад граница“, допълни Божинова. 

Съюзът на преработвателите на плодове и зеленчуци с финансовата подкрепа на министерството на земеделието организира  участието на 5 български компании, които ще представят продуктите си на колективен щанд. Сред тях са фирма „Пелтина“, „Кюстендилски плод“, „Джем и джем“, „Олинеза Премиум“, „Томатоярд“ и други. Българските производители ще покажат пред посетителите на изложението богато разнообразие от сокове, преработени зеленчуци, сушени плодове, вегански шоколад и продукти от какао, плодови сладка и конфитюри, сосове, подправки, лютеница, салати, създадени по традиционни български рецепти, сертифицирани за качество и произход на суровините - 100% натурални. Сериозното българско присъствие е заявка за навлизане в най-модерния хранителен тренд сред 500 вегански продукти от над  70 международни изложители във „VeggieWorld“ тази година.

Съюзът на преработвателите на плодове и зеленчуци е браншовата организация на производителите на преработени, замразени и сушени плодове и зеленчуци. Обединява повече от 50 консервни фабрики и научни институти, сред които Университетът по хранителни технологии - Катедра "Консервиране и хладилни технологии" и Институтът по градинарство и консервиране, гр. Пловдив. Създаден е през 1999 г. с името Съюз на производителите на консерви в Република България, а от 2003 г. е преименуван в Съюз на преработвателите на плодове и зеленчуци.

Български консерви ще се представят на най-голямото веганско изложение в света
10793
 

Последни материали
Виж
До 14 май стопаните със 100% пропаднали площи от градушката в Южна България подават заявления за обследвания
Обзор на Софийска стокова борса за периода 23-27април 2024 година
Купувачите на маслодаен слънчоглед на борсата продължават да вдигат цените
Тютюнопроизводителите и занапред ще получават държавна подкрепа
Седмична агрометеорологична прогноза за периода 26 април – 2 май 2024 година
Остава опасността от слани във високите полета на западна България
За незаконно овладяване на държавни поземлени участъци
Украинският земеделски министър подаде оставка заради корупционни обвинения
Призив за подкрепа
Бедствието с градушките роди съпричастност от фермери към фермери
Свързани материали
Виж
Инициативи
Посетете фермерския пазар на 29 и 30 март в Кърджали
Добруджанският съюз на зърнопроизводителите
Добруджанци организират Деня на полето през май и през юли
Наградите ще бъдат връчени през септември
Грандиозен конкурс за биопродукти - участвайте до 12 май!
Предстоящо
„От фермата до трапезата“ и Зелената сделка са теми на конференция, съпътстваща изложението АГРА 2024
Утре ще се проведе Съвета по земеделие и рибарство на ЕС - вижте темите
Общо събрание
Попълнения в управителния съвет на фермерския съюз
Приятели на sinor.bg:  Стоматолог, София | Трактори Кубота | Книжарница | АГРОВЕСТНИК | 
РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ |  ПОЛИТИКА ЗА ЛИЧНИ ДАННИ
Всички права запазени
sinor.bg 2003 - 2024
RSS новини