По време на есенното издание на изложението „Светът на млякото“, което ще се проведе от 7 до 10 ноември в ИнтерЕкспо центъра в София браншът ще се представи с новото за пазара ацидофилно мляко, приготвено от пастьоризирано прясно мляко, създадено със закваска от бактерии Lactobacillus acidophilus. За пригаждането към родния вкус към традиционната бактерия са добавени Lactobacillus Bulgaricus и Streptococcus thermophilus, съобщиха от Асоциацията на млекопреработвателите в България.
На 8 ноември браншовата организация ще проведе и семинар с участието на експерти от държавните ведомства, учени и експерти.
В търсене на специфични и иновативни български и чуждестранни предложения професионалистите в бранша за 15-и път ще имат възможност за среща с широката публика, търсещи крайни продукти, суровини, специализирани машини и лабораторно оборудване, хладилна техника и специализиран софтуер.
Сред продуктовите предложения посетителите ще откриват и решения за подобряване на хигиенния инженеринг. За нуждите на млекопроизводителите ще бъдат представени и разнообразни методи за обработване. С очите си те ще видят модулни мандри, изградени у нас. На вниманието на посетителите ще бъдат представени и разнообразни решения от машини и оборудване за предприятия в сферата на млекопреработвателната промишленост.
Организирано от Интер Експо Център и Асоциацията на млекопреработвателите в България, изложението „Светът на млякото“ ще се проведе паралелно с международните форуми за хранително-вкусовия и хорека секторите - Месомания, Булпек, Салон на виното, Интерфуд & Дринк и СИХРЕ. Заемайки всички шест изложбени зали и пълния конгресен капацитет на Интер Експо Център, в тях ще се включат над 500 изложители от България, Австрия, Италия, Великобритания, САЩ, Гърция, Румъния, Република Македония, Тайланд, Холандия. Общо 162 ще бъдат участниците, които ще се включат за първи път със свои щандове.Безспорно е – през изданията си досега, изложение Светът на млякото се е превърнало във водеща професионална платформа за сектора. Затова специалистите и широката публика, заета в млекопреработвателната промишленост, ще се съберат от 7 до 10 ноември в Интер Експо Център.