Начало » Важно за фермера » Земеделска техника
02.10.2018 г.

Българската компания НИК става дилър на водещия норвежки производител на селскостопанска техника Kverneland

Партньорството на НИК и Kverneland ще повиши ефективността на земеделието
Българската компания НИК става дилър на водещия норвежки производител на селскостопанска техника Kverneland

Компанията за прецизно земеделие НИК става ексклузивен представител на продуктовите линии Kverneland на норвежката компания Kverneland Group. Сътрудничеството не само ще разшири портфолиото на НИК, но се очаква да допринесе и за цялостно развитието на земеделието в страната, съобщиха от компанията.

Очаква се партньорството да допринесе и за решаване на някои текущи предизвикателства – нуждата от производство на повече и по-качествена храна и с по-малко ресурси, както и най-често срещаните от земеделците проблеми, свързани с повишаването на разходите и липсата на хора. Така двете компании заедно допринасят за ефективно и устойчиво земеделие.

Чрез продуктовото портфолио на новия си партньор Kverneland, който се явява един от основателите на ISOBUS стандарта, НИК ще насърчи модернизацията на инвентарите и ще въведе интелигентни решения на различни земеделски процеси. Започвайки от плугове, които се управляват чрез ISOBUS протокол, торачки, пръскачки и сеялки, двете компании ще обединят усилия във възможността всяка една операция да се управлява директно от терминал (компютър) в кабината на трактора. По този начин физическият труд, който механизаторите ежедневно полагат, ще бъде сведен до минимум.

Норвежката стомана на Kverneland се слави като една от най-добрите в света. Земеделските производители по целия свят са изпитали тази стомана, която е уникална по отношение както на здравина, така и на износоустойчивост. Прикчният инвентар се подлага на  специална топлинна обработка, която дава на стоманата уникална комбинация от твърдост на горния слой и гъвкавост, изключително важни за изработването на компоненти и части.

НИК вече 16 години внедряват у нас технологии за прецизно земеделие, като по този начин помага на земеделците да оптимизират процесите в техните стопанства. Компанията разполага с богат опит в промяната на практики в земеделието като измерването и декларирането на площи за директни субсидии, управление на машините и  сателитно наблюдение на посевите. С това партньорство компанията има за цел да осигури допълнителни ползи за българския селскостопански сектор, като представя разширено предлагане на интелигентни и ефикасни земеделски системи и решения.

Kverneland Group е водеща международна компания, занимаваща се с разработката, производството и дистрибуцията на земеделска техника, инвентари и услуги. Силният фокус върху развойната дейност и производството позволяват на компанията да предлага широка гама с изключително качество. Продуктите на марката са с изцяло професионална насоченост. Тук влизат техника за почвообработка и култивиране, сеитба, машини за фураж и балиране,  както и оборудване за грижа за посевите в частност пръскачки и торачки, както и интелигентни решения за управлението на инвентарите чрез ISO комуникация, която навлиза усилено през последните няколко години в сектора. 

Какво представлява ISOBUS решенията

Възможността за ISOBUS комуникация между машини, инвентари и терминали на различни производители е водеща тема в агробизнеса не само в Европа, но и у нас. Самият ISOBUS протокол като канал за обмен на данни в сектор земеделие е патентован през 1986 г. от вече дъщерното дружество на Kverneland Group – Vicon. Този факт неминуемо дава преднина на компанията с цели 15 години до 2001 г., когато тя освобождава патента 10 години предсрочно в полза на това всички производители на машини и инвентари да имат еднакъв достъп до технологията. Така тя става универсален комуникационен протокол в сектора. Въпреки универсалността на ISOBUS протокола, в днешно време има компании, които са го развили повече и са го приложили в по-голяма част от своите продукти. С R&D отдел от над 150 човека Kverneland Group е именно такава компания.

Българската компания НИК става дилър на водещия норвежки производител на селскостопанска техника Kverneland
19246
 

Последни материали
Виж
Актуалният доклад за 2022 г. показва ръст в остатъчните вещества само при зеле, домати, марули, ечемик
С 25% повече храни в ЕС се проверяват за пестициди
Защо стволовете на овощните дървета се покриват с лишеи и мъхове?
Мнения
Красимир Кумчев: Революционни промени са нужни за отрасъла!
В конкуренция с преработващите предприятия на вътрешния пазар
Царевицата за износ от Украйна поскъпва на фона на спада в цените на превоза
За да овладее резкия ръст в цените на месото на вътрешния пазар
Турция планира временна забрана за износ на пилешко
Отговорността е на правителството и депутатите, категоричен е Димитър Шопов
Фермер отрича недостиг на мляко у нас, цели се внос на евтино сухо от Украйна
Свързани материали
Виж
Програма за компенсиране на разходите за селскостопанска техника
Украйна отпусна 25% компенсация на фермерите за закупена техника
Практика
Бъдещи лесовъди посетиха разсадника в Локорско
Иска се 5% самоучастие
Банката за развитие отпуска изгоден лизинг за земеделска техника и производствено оборудване
На 22 март отбелязваме Световния ден на водата
На ул. „Червеноармейска“
Областната дирекция по безопасност на храните Добрич се раздели с ветеринарната лечебница
Периода на регистрация на сортовете за съхранение става 30 години
Нов регламент за растителния и горския репродуктивен материал
Приятели на sinor.bg:  Стоматолог, София | Трактори Кубота | Книжарница | АГРОВЕСТНИК | 
РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ |  ПОЛИТИКА ЗА ЛИЧНИ ДАННИ
Всички права запазени
sinor.bg 2003 - 2024
RSS новини