Начало » Важно за фермера » Растениевъдство
16.09.2018 г.

Лесна рецепта за обеззаразяване на плодохранилището

Лесна рецепта за обеззаразяване на плодохранилището

През месец септември настъпва беритбената зрялост на плодовете от късните сортове ябълки и круши. През септември трябва да се заемете с обеззаразяването на помещенията, в които ще се съхраняват плодовете. Също така се добре да се почисти и обеззарази амбалажа. Дезинфекцията на плодохранилището става чрез изгаряне на сяра – за 1 куб. м. пространство по 20-30 гр. сяра в широки пръстени или железни съдове, върху жар от дървени въглища. Плътно се затварят отворите за 2-3 денонощия и трябва да се направи 10-15 дни преди зареждането на плодовете. Един-два дни преди зареждането помещението се охлажда до необходимата температура. Плодовете се сортират в склада  и по сортове се подреждат в подходящ амбалаж. Свободното пространство от амбалажа до тавана да не е по-малко от 40-60 см. В плодохранилището трябва да се поддържа постоянно ниска температура и висока относителна влажност на въздуха. Периодично се проверяват плодовете и загнилите се отстраняват.

Лесна рецепта за обеззаразяване на плодохранилището
15828
 

Последни материали
Виж
За помпената станция на яз. „Пясъчник“
„Напоителни системи“ пусна обществена поръчка за 25 700 000 лева
Обучават горските по лесовъдство
Евробарометър
Почти цяла Европа определя климатичните промени като глобална заплаха
Народно лечение
Содата помага срещу брашнеста мана по краставиците
МЗХ
Забраните за косене в сезона на пожарите!
Важно!
Що е то интегрирано производство и защо на фермерите им е трудно да го прилагат?
Свързани материали
Виж
Особено силно пострадаха черешите, кайсиите и гроздето
Пролетните студове свиха реколтата от плодове в Турция с близо четвърт
Бабите ще се справят с калкулатор
От 8 август и бабите на пазара трябва да посочват цените на зарзавата в евро
Подхранване на доматите без риск за растенията
Между обещаното и реалното
И без таван на търговските надценки фермерите могат да бъдат защитени
Грийнпийс: Всеки трети зеленчук и плод в Истанбул е с пестициди
Износът на албански плодове и зеленчуци е нараснал с 26%
Приятели на sinor.bg:  Стоматолог, София | Трактори Кубота | Книжарница | АГРОВЕСТНИК | 
РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ |  ПОЛИТИКА ЗА ЛИЧНИ ДАННИ
Всички права запазени
sinor.bg 2003 - 2025
RSS новини