Начало » Хоби земеделие » Рецепти от село
15.09.2018 г.

Кюфтета с кестени

Кюфтета с кестени

Каймата се измесва със солта, черния пипер и ситно нарязан магданоз. Разделя се на топки, по-малки от яйце, които се овалват в брашно. Сланината, нарязана на ситно, се за-пържва на слаб котлон в малко масло. В получената мазнина се пържат кюфтенцата от всички страни, поръсват се с 1 с. л. брашно и когато и то се зачерви, се сипва толкова топла вода или бульон, колкото да ги покрие. Щом сосът клокне, се слага виното. Кестените се попарват с вряла вода, в която престояват 10-15 мин, обелват се и се добавят към ястието заедно със захарта, доматеното пюре, карамфилчетата, дафиновите листа и половин връзка магданоз, завързана с конец. Вари се около 1 час на слаб огън, магданозът се изважда. Ястието се поднася в голяма чиния с гарнитура от варен ориз, попарен с масло.

Продукти: 750 г телешка кайма, 50 г сланина, 1 ч. ч. бяло вино, 30 кестена, 24 дребни лукчета, 1 с. л. доматено пюре, 1 врг,зка магданоз, 2 бучки захар, 2 дафинови листа, 3-4 карамфилчета, 30 г краве масло, смлян черен пипер, сол

Кюфтета с кестени
5765

Последни материали
Виж
Пазарът на свине за клане в ЕС
Чорба от свинско месо с домати
Ягода на опора
Бобовите култури наторяват градината
За да разшири дейността си на необятния местен пазар
Kubota прави смесено предприятие с индийски производител на трактори
В края на годината
Матански: 2018 година премина под знака на сдружаването
Свързани материали
Виж
Кюфтета от пилешко месо и гъби
Кюфтета с пиперки и гъби
Кюфтета със сусам
Кюфтенца с бира
Вкусно
Кюфтета по тревненски
Вкусно
Кюфтета от кайма и зрял фасул
Приятели на SINOR.bg:  Стоматолог, София | Книжарница | АГРОВЕСТНИК | 
РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ |  ПОЛИТИКА ЗА ЛИЧНИ ДАННИ
Всички права запазени
SINOR.bg 2003 - 2018

Използваме бисквитки (cookies), за да ви осигурим възможно най-добро преживяване в нашия уеб сайт. Чрез използването на нашия уебсайт Вие се съгласявате със запазването на бисквитки във Вашето устройство.

Приемам