Начало » Важно за фермера » Земеделска техника
28.08.2018 г.

JCB отбелязва приноса на FASTRAC 3000 за по-производително селско стопанство

JCB отбелязва приноса на FASTRAC 3000 за по-производително селско стопанство

Инженерните и производствени екипи на JCB наскороотбелязаха приноса на тракторите от серията Fastrac 3000 за повишената производителност в земеделието през последните 20 години. Fastrac 3155 с мощност 150 к.с. и Fastrac 3185 с мощност 170 к.с. бяха пуснати на пазара през 1998 г., като наследиха успеха на предшествениците си от Серия 100 и наложиха JCB Fastracкато уникални по производителност и мултифункционалност машини за множество земеделски стопанства по целия свят.

Последвалите ги модели се отличаваха с повишена мощност, по-голяма горивна икономичност, ниски разходи за поддръжка и намалени вредни емисии, нова полу-PowerShift трансмисия, собствено производство на JCB за по-производителни операции на полето и при транспорт. Уникалните характеристики на Fastrac бяха допълнени от антиблокиращи спирачна система за повишена безопасност и възможност за избирателно увеличаване на мощността при транспорт, което позволява на операторите да избират между оптимален икономичен режим и максимално натоварване.

След спирането на Серия 3000 от производство във фабриката в Чийдъл, Стафордшир, значителнитересурси на JCB за дизайн, инженеринг и производство са насочени изцяло към новата генерация трактори от серии 4000 и 8000, което извежда Fastracдо нови нива на производителност с иновативни безстепенни варио трансмисии, изцяло нови кабини и интегрирано управление и ISOBUS.

Последният Fastrac 3230 Xtra, слязъл от производствената линия, е произведен за клиент в Австралия, където работната скорост, стабилност, сцепление и комфорт на трактора го е превърнал в популярен избор при операции като тороразпръскване и пръскане на препарати за растителна защите, обичайно изпълнявани на трудни терени.

Джон Смит, Управляващ директор на JCB Селско стопанство, казва: „Тракторите от серия 3000 са преки потомци на моделите Fastrac, които спечелиха фермерите за новата концепция – освен да работи в полето, машината да транспортира по-бързо и по-безопасно селскостопанска продукция от когато и да било, едновременно с безпрецедентен комфорт за операторите.

През последните 20 години Fastracстанаха по-мощни, с по-добри трансмисии, с усъвършенствано оборудване в кабините и нови характеристики за по-добро управление и представяне и с това спечелиха много фенове на революционната си концепция.

FASTRAC днес

Гамата трактори JCB Fastrac към момента включва три модела в серията 4000 от 175 до 235 к.с. с върхова скорост 60 км/ч, четириколесно управление в различни режими и пълно активно окачване и два модела в серия 8000 с мощност 306-348 к.с. и скорост 70 км/ч.

С изцяло новата си кабина Command Plus с отлична видимост във всички посоки и топ комфорт, изключителната гъвкавост на CVT трансмисиите при управление на скоростта и вградените GPS– управление и възможност за контрол на инвентара с ISOBUS, тези машини значително се открояват с дизайн, представяне и комфорт сред тракторите в същия клас.

Едновременно задават нови стандарти при работа на полето и запазват значителни предимства при превоза на товари, като залагат на уникалната комбинация на Fastracна пълно окачване на двата моста, сдвоени спирачки на 4-те колела с широки външни дискове и антиблокираща система за постигане на най-високото ниво на спирачна сигурност и прецизно управление при всякакви терени.

Въоръжени с тези характеристики, тракторите Fastrac 4000 и 8000 вършат работата си по-бързо и без умора за операторите, които с тях могат да работят удобно повече часове. JCB Fastrac издигат производителността чрез бързината си – както при обработките на полето, така и при транспортиране.

„Това е важна глава в продължаващата история на Fastrac, която си струва да празнуваме, тъй като сега се съсредоточаваме единствено върху новото поколение трактори Fastrac, които допълнително увеличават разнообразните си приложения, ефективността и производителността на този уникален продукт.“

JCB отбелязва приноса на FASTRAC 3000 за по-производително селско стопанство
20587
 

Последни материали
Виж
МЗХ и браншови представители започват работа по Закон за кооперативите
МЗХ публикува за обществено обсъждане новите изисквания по агроекологичните интервенции
При опит за внос е унищожена цялата партида от 850 килограма
Украйна откри повишено ниво на нитрати в турски тиквички
Българското зърно не успя да се пребори, както и на отменения търг в Йордания
Египет закупи 120 000 тона по-скъпа украинска хлебна пшеница
Срокът за вписване на тютюнопроизводителите в публичния регистър се удължава до 31 май 2024 г.
Бивш председател на Съюза на преработвателите на плодове и зеленчуци
Константин Ламбрев: По-лесно е да изнесем консервите си, отколкото да ги продаваме в България
Свързани материали
Виж
Ричард Хамънд от Топ Гиър тества JCB Fastrac
Трактори JCB Fastrac поддържат отлична проходимост в алпийски проходи, затрупани от сняг
JCB представя новият Fastrac 8000 и празнува 25 години от производството на уникалните трактори
Димитър Петров, продуктов мениджър в „Оптиком”:
Месеци след премиерата в Лондон уникалният трактор FASTRAC 4000 вече е в България
Високотехнологична сеитба в кооперация „Единство” с трактори JCB Fastrac
Универсално приложение при разнородни операции с още по-висока производителност и комфорт
Трактори от ново поколение: JCB Fastrac 4000
Приятели на sinor.bg:  Стоматолог, София | Трактори Кубота | Книжарница | АГРОВЕСТНИК | 
РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ |  ПОЛИТИКА ЗА ЛИЧНИ ДАННИ
Всички права запазени
sinor.bg 2003 - 2024
RSS новини