Начало » Важно за фермера » Земеделска техника
19.10.2016 г.

JCB представя новият Fastrac 8000 и празнува 25 години от производството на уникалните трактори

Грандиозното събитие с мотото Experience the Difference обедини над 300 дилъри на JCB Agriculture от цял свят и изявени журналисти от Европа за световния дебют на новата серия трактори JCB Fastrac 8000 в централата на компанията във Великобритания от 4 до 6 октомври т.г.

Премиерата започна с презентации и представяне на новата 4-та генерация трактори от серия 8000 с два модела 8290 и 8330, съответно с 8,4 л двигатели Agco Power T4Final с максимална мощност 306 и 348 к.с. , 70 км/ч максимална скорост, двудиапазонна CVT безстепенна трансмисия и уникалното им окачване на двата моста. Новите модели са с върхов комфорт в класа си, несравнима точност при работа с GPS, дълга колесна база и 50:50 разпределение на тежестта за максимално сцепление, с външни дискови спирачки на 4-те колела и ABS.   В реални условия във фермата на JCB участниците в събитието научиха повече за възможностите на машините и техните безспорни предимства и тестваха  разнообразните им приложения, окомплектовани с различни видове инвентари.

Обученията и тест-драйв на полето бяха последвани от посещение на фабриките на JCB Landpower, където се произвеждат тракторите Fastrac и челните колесни товарачи JCB и Световния център за резервни части, оборудван с роботизирани системи за приемане на стоки и подготовка на поръчки за цял свят.
Празнична гала-вечеря събра инженерите, създателите и гостите за отбелязване на 25 години от началото на производството на легендарните трактори Fastrac, направили революция в тракторостроенето. Освен че е първият високоскоростен трактор с пълно окачване, способен да развива скорости до 75 км/ч, през последните години Fastrac е бил и първият трактор, стандартно оборудван с дискови спирачки като тези при камионите, четириколесно задвижване с много режими, ABS /антиблокираща спирачна система/ и самонивелиращо се окачване. Бил е първи и си остава единственият трактор, съчетаващ тези характеристики с иновативна, електронно-управляема безстепенна варио-трансмисия. Тракторът комбинира по нов начин утвърдени технологии и компоненти, за да осигури изключителен комфорт при управление благодарение на окачването на двата моста и заедно с това да обори мита, че пълното окачване е несъвместимо с оранта и тежките обработки.

Кулминация на събитието бе специалното музикално-светлинно шоу, което представи на живо историята на тракторите Fastrac с парад на ключовите модели, преобразили възможностите на земеделските производители да работят в максимален комфорт и с върхова производителност.

Напомняме, че българската премиера на новия JCB Fastrac 8330 се състоя на есенното издание на Бата Агро 2016 в присъствието на британския посланик в България г-жа Ема Хопкинс на щанда на Оптиком, а предимствата на тракторите бяха представени в поредица полеви демонстрации. Новите модели трактори са налични при вносителя Оптиком и се предлагат с изгодни лизингови схеми.

JCB представя новият Fastrac 8000 и празнува 25 години от производството на уникалните трактори
7233
 

Последни материали
Виж
За незаконно овладяване на държавни поземлени участъци
Украинският земеделски министър подаде оставка заради корупционни обвинения
Призив за подкрепа
Бедствието с градушките роди съпричастност от фермери към фермери
Ще се представят над 100 производители
Безплатни 100 000 фиданки ще раздадат на фестивала „Семе българско”
Защо цветовете на разсада падат след засаждане на постоянно място?
Фермерите настояват за промени в Закона за застраховането
Градушка унищожи лозя и рози в село Баня, застраховките важат от първи май
Европейска асоциация за вълна
Свързани материали
Виж
Приятели на sinor.bg:  Стоматолог, София | Трактори Кубота | Книжарница | АГРОВЕСТНИК | 
РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ |  ПОЛИТИКА ЗА ЛИЧНИ ДАННИ
Всички права запазени
sinor.bg 2003 - 2024
RSS новини