Начало » Важно за фермера » Земеделска техника
02.07.2014 г.

Трактори от ново поколение: JCB Fastrac 4000

Универсално приложение при разнородни операции с още по-висока производителност и комфорт

Британският производител JCB показа най-новите си селскостопански модели трактори и товарачи на изложението CEREALS 2014, което се проведе в Англия през юни т.г..  Представяните в България от Оптиком селскостопански машини на JCB бяха показани в полеви тестове, които за пореден път демонстрираха многобройните им предимства.

На изложението Cereals 2014 бяха направени първите полеви тестове на новата серия трактори JCB Fastrac 4000, която ще влезе в серийно производство през септември. Новата серия с радикално различна визия заменя досегашната Серия 2000 с подобрения във всеки аспект чрез новия дизайн, изпълнение, комфорт и удобства за водача, които водят до по-високи нива на производителност и универсално приложение при разнородни операции.
По време на предварителното представяне на JCB Fastrac 4000 на Агритехника през ноември 2013 управляващият директор на JCB Agriculture Ричард Фокс-Марс заяви: „Серията Fastrac 2000 се наложи успешно като трактор с уникални характеристики, подходящ за прибиране на зелена маса и почвообработка, както и за високоскоростно пръскане и наторяване. През изминалите 2 години нашите инженери работиха усърдно по подобренията на неговия наследник. Със задоволство споделям, че постигнаха целта си – щом се появи на пазара през 2014 новият Fastrac 4000 ще бъде по-мощен, но по-икономичен; по-здрав, но по-пъргав; подходящ за още повече операции и заедно с това по-лесен за управление. Освен това ще предоставя на водача ненадмината видимост във всички посоки.”

Полевите тестове на новите трактори JCB Fastrac 4000 показаха, че високите очаквания са напълно заслужено оправдани.

Тракторите са с изцяло нов дизайн, трансмисия, двигател, окачване и много екстри в кабината. Осигуряват повече удобства за водача и имат по-висока производителност за различни работни операции. Двигателите при JCB Fastrac 4000 са с мощност 160, 190 и 220 к.с., трансмисията е V-Tronic CVT, а управлението гарантира висока маневреност със  системата Quadtronic, която посредством 5 избираеми режима на кормилно управление позволява трактора да завива на радиус под 10 м, непостижим за конвенционален трактор със същата мощност и габарити. Малкият радиус на завой прави тракторите от тази серия отлични за използване при пръскане и торене.

Пред камерите на журналистите на Cereals Джон Плъмър от JCB заяви, че и за трите основни модела  Fastrac 4160, 4190 и 4220 двигателите осигуряват допълнителна резервна мощност от 20 к.с., така че максималната мощност за серията става съответно – 180, 210 и 240 к.с. Тракторите са оборудвани с 6,6 литрови двигатели Sisu, Които отговарят на най-високите еко норми Tier 4 Final. Максималната скорост при новата серия JCB Fastrac 4000 е 60 км./ч.

 Тракторът JCB Fastrac 4220 има капацитет на навесната система от 8000 кг. и опция от 3000 кг. за предния навес. Хидравличната система е с още по-голям дебит от 150 л./мин. (99 л/мин при предшественика JCB Fastrac 2000), което осигурява безпроблемна работа например с 6 корпусен обръщателен плуг.

Новата серия JCB Fastrac 4000 има и изцяло нова кабина с големи врати, раздалечени предни колони и скосен отсек на двигателя, осгигуряващи много по-добра видимост напред и настрани.

Ричард Фокс-Марс от JCB добавя: „Черешката на тортата е новата кабина, която много малко трактори от този диапазон и размер могат да си позволят по отношение на пространство и пълна видимост. Големите врати, раздалечените предни колони и скосеният отсек на двигателя дават много по-добра видимост напред и настрани. Нашите дизайнери обърнаха особено внимание и на видимостта назад. Заедно с обичайния прикачен инвентар за прибиране на зелена маса и почвообработка новият Fastrac 4000 ще бъде отличен трактор за работа с приспособления за подрязване на крайпътни храсти, поддръжка на пътища и крайпътни зони благодарение на уникалната си комбинация от мощност, стабилност, висока скорост и лесно управление.”

Както се убедиха посетителите на полевите демонстрации на Cereals 2014 в сравнение с конвенционалните трактори новият JCB Fastrac 4000 се движи с много по-бърза скорост при работа на полето заради плавното движение с независимото окачване на предния и задния мост. Предният навес и голямата площ зад кабината с възможност за окачване на тежки приспособления улесняват повишаването на производителността при работа с пръскачки и тороразпръскващи машини. Антиблокиращата спирачна система ABS е  активна и при движение по пътя и извън него, за да вдигне още повече високото ниво на сигурност от дисковите спирачки на 4-те колела.

Новата серия трактори JCB Fastrac 4000 влиза в серийно производство от Септември тази година и ще бъдат ексклузивно представени на българския пазар от официалния вносител на JCB  Оптиком ООД.

Трактори от ново поколение: JCB Fastrac 4000
9265
 

Последни материали
Виж
Служебен кабинет
Украинската помощ ще бъде преведена на 52 хиляди земеделци до 15 май
Какви цели си поставя новият министър на земеделието и храните
Документи се подават до 29 април
Нов конкурс за старши експерти във фонд „Земеделие“
Особености, които трябва да знаете
При богата на калций почва понякога се раждат бедни на този елемент плодове
Томбола с награди при покупка
Започна Великденски Кооперативен Базар в София
Нормативни промени
Новите ставки за биопроизводство през 2024 г., които ще се обсъждат до 20 май
Свързани материали
Виж
Приятели на sinor.bg:  Стоматолог, София | Трактори Кубота | Книжарница | АГРОВЕСТНИК | 
РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ |  ПОЛИТИКА ЗА ЛИЧНИ ДАННИ
Всички права запазени
sinor.bg 2003 - 2024
RSS новини