Начало » Важно за фермера » Земеделска техника
11.09.2015 г.

Месеци след премиерата в Лондон уникалният трактор FASTRAC 4000 вече е в България

Димитър Петров, продуктов мениджър в „Оптиком”:

На есенното изложение на селскостопанска техника БАТА АГРО в Стара Загора вносителят „Оптиком” изненада с премиерата на уникалния по своите технически параметри трактор JCB от серията FASTRAC 4000. За предимствата на новата машина разговаряме с продуктовия мениджър на компанията Димитър Петров.

 

Г-н Петров, кога се състоя премиерата на FASTRAC в Европа и за колко време машината достигна до българския пазар?

Серийното производство на трактора JCB FASTRAC 4000 започна през май тази година и ето че броени месеци след това, ние вече го представяме на българските потребители.

Есенното изложение в Стара Загора стана добър повод да направим премиерата на родна почва.

Това е модерно поколение машина, която бързо беше оценена и от българските земеделски производители. Веднага след изложението този експонат ще замине при първия ни клиент в Хасковско.

Очакваме производителите JCB от Великобритания да отговорят на растящото търсене, защото и други фермери са заявили интерес към тази машина. Вече са поръчани няколко машини от български фермери, чийто интерес е изключително голям.

Какви са предимствата на тази машина?

Тракторът е високоскоростен, като с активното си окачване позволява да се мени височината му чрез повдигане или понижаване, което е важно за различните терени.

Може да се ползва и като самоходна пръскачка на задната платформа. Освен това разполага и с редица места за прикачване на инвентари - не само заден и преден навес, но и задна платформа.

На този модел трактор спокойно може да се монтира и челен товарач.

Машината предоставя и максимално удобство в работата. Кабината е изключително комфортна и позволява трактористът да работи дълго време, без да се преумори, видимостта е перфектна във всички посоки.

Друго предимство е, че с него може да се влиза за обработка и на окопни култури, което става, ако на машината се поставят по-тесни гуми. С други думи, този модел е универсална машина с различни приложения.

Значи, с него се постига и висока производителност?

Да, разнообразните възможности за агрегатиране и бързата му скорост на пътя и в работа на полето позволяват да извършвате повече работа за по-малко време и да спирате по-рядко за презареждане. Уникалното при тази машина е, че разполага с два завиващи моста. Задният и предният мост позволяват тракторът да завива така, че в края на браздата да се движи в едни и същи коловози.

Така не се допуска утъпкване на посевите и съответно няма загуби в посевите.

С FASTRAC 4000 може да се избират най-различни варианти на придвижване – рачешко движение настрани, закъснение на задния мост спрямо предния, диаметърът на завоите пада под 9 метра.

Именно тази възможност придава уникалността на тази машина, защото при стандартните трактори най-ниският диаметър при завиване е 13 метра. Всичко това, взето накуп наистина води до увеличаване на производителността при работа с този трактор.

Каква е цената на машината?

В зависимост от желанията на клиентите тракторът позволява голям диапазон от опции, както и допълнителни прикачни приспособления. Затова и цената варира с около 50 хил. лв при различните комбинации на базовия вариант на най-големият модел в серията 4220, чиято цена започва от 298 хил. лева.

За колко време може да се възстанови инвестицията в подобна техника?

Компанията предоставя петгодишна гаранция, което е изключително постижение и дава сигурност на клиента. На петата година фермерът може да се убеди, че инвестицията в тази машина може да се възстанови много по-бързо, отколкото при останалите трактори от същия диапазон и клас заради високата производителност на JCB Fastrac.

Колкото до възвращаемостта, трябва да ви кажа, че е много важна и експлоатацията на дадена машина от стопаните. И това важи за всякакъв вид техника.

Това означава да се подбере и използва оптимално за точния вид дейност, което вече зависи от техническите познания на фермерите. А машините с марка JCB са известни с факта, че запазват висока цена на вторичния пазар при евентуална препродажба.

Какви други предимства има FASTRAC-ът?

И в Западна Европа тракторите от тази серия са много удобни и за движение по асфалтови пътища. Знаете, че за всеки транспорт се изисква винетка, разрешителни за транспортна дейност, което струва пари.

Докато с този трактор имате възможност да прикачвате различен вид ремаркета, които са оборудвани със съответните модерни спирачни системи.

Той спокойно може да се движи с 60 километра в час, а по-мощните машини и със 70 км, така че да не пречат на движението на останалите автомобили. И в същото време са и надеждни и комфортни за всякакъв вид дейност на полето.

 

Интервюто взе: Екатерина Столилова 

Месеци след премиерата в Лондон уникалният трактор FASTRAC 4000 вече е в България
10897
 

Последни материали
Виж
Сделките на зелено и при останалите зърнени и маслодайни култури
За една седмица фючърсите при пшеницата поскъпнаха с 3 евро на тон
ДЗЕС-те и други защонодателни промени
Европарламентът даде зелена светлина за промените в Общата селскостопанска политика
Предстоящо
На 26 април награждават победителя в конкурса за иновативно предприятие
Очакват се отговорите на кабинета
ЕК с предупреждение за санкции срещу България в три области
Служебен кабинет
Украинската помощ ще бъде преведена на 52 хиляди земеделци до 15 май
Какви цели си поставя новият министър на земеделието и храните
Свързани материали
Виж
Приятели на sinor.bg:  Стоматолог, София | Трактори Кубота | Книжарница | АГРОВЕСТНИК | 
РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ |  ПОЛИТИКА ЗА ЛИЧНИ ДАННИ
Всички права запазени
sinor.bg 2003 - 2024
RSS новини