Начало » Хоби земеделие » Рецепти от село
16.08.2018 г.

Печен шаран с бяло вино

Печен шаран с бяло вино

Рибата измиваме и нарязваме на дебели парчета, които подсушаваме с мека кърпа. Наръсваме ги от двете страни със сол и сок от лимон и оставяме да престоят 20 минути. Разбъркваме добре доматеното пюре, наситнения лук, подправките и останалото олио, и слагаме по лъжица върху всяка порция риба. Печем в умерено силна фурна (180 градуса), докато ястието остане на мазнина. Тавичката изваждаме и всяка порция обливаме равномерно с виното, покриваме с подходящ капак и пак връщаме във фурната, но вече изключена. Държим 4-5 минути, за да попие виното и да се задуши. Поднасяме ястието топло с гарнитура от пържени картофи или пюре.

Продукти: 1 средно голям шаран (около 1 кг), 1 глава лук, 200 мл бяло сухо вино, сокът от 1 лимон, 1 с. л. доматено пюре, 1/2 ч. л. смлян черен пипер, 1 връзка пресен магданоз (може и изсушен), 150 мл олио, сол на вкус.

Печен шаран с бяло вино
8279

Коментари (1)

Моля отбележете, че не сте робот.

 От: Рибар  13:09  понеделник, 20 август 2018 г.
Това на снимката не е шаран, а каракуда...
Последни материали
Виж
Положителният резултат за заболяването е потвърден лабораторно
Откриха ново огнище на птичи грип в Пловдивско
След съдебно постановление
Никой не може да запазва права върху вкуса на продуктите в ЕС
Въпреки спада за месеца продажбите на комбайни запазват силен ръст от началото на годината
Продажбите на малките трактори са в основата на ръста на пазара в САЩ
В рамките на митническа проверка
Откриха над 27 000 литра нелегално вино в стопанска постройка в Ямболско
При темпо от около 2 милиарда броя за годината
Украйна върви към рекорд в износа на яйца
Водим в класацията на вносителите на пшеница в Обединеното кралство от началото на сезона
България се превръща в житницата на Великобритания
Свързани материали
Виж
Край Йоаким Груево по сигнал на рибар любител
Хванаха харпунджия с уловен осемкилограмов шаран
Шаран с домати на фурна (плакия)
Само за седмица инспектори иззеха 2,3 километра мрежи
Шаран с маслини
Рибена чорба от глава на див шаран
На трапезата за Никулден
Пържоли от шаран с гъби
Приятели на SINOR.bg:  Стоматолог, София | Книжарница | АГРОВЕСТНИК | 
РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ |  ПОЛИТИКА ЗА ЛИЧНИ ДАННИ
Всички права запазени
SINOR.bg 2003 - 2018

Използваме бисквитки (cookies), за да ви осигурим възможно най-добро преживяване в нашия уеб сайт. Чрез използването на нашия уебсайт Вие се съгласявате със запазването на бисквитки във Вашето устройство.

Приемам