Начало » Хоби земеделие » Рецепти от село

Леща плакия

Синор.БГ / 02.06.2018 г.
Леща плакия

Заливаме лещата със студена вода и оставяме да кисне 5-6 часа. После я слагаме да се вари в същата вода. След 20 мин прибавяме необелените скилидки чесън, наливаме олиото и доваряваме на тих огън, докато лещата омекне напълно. Накрая поръсваме нарязания на ситно пресен копър, посоляваме и подкиселяваме с оцет на вкус.

Продукти за 5 порции: 250 г леща, 1 глава чесън, 2 с.л. олио, 1 с.л. ситно нарязан пресен копър, оцет, сол.

Леща плакия
23110
 

Последни материали
Виж
Срещи с бранша
Ще броят стопанствата по области, преди да се предложи проектозакон за браншовите организации
Фермери питат
МЗХ отговаря на въпроси, свързани с червено светналите парцели В СЕУ
Италия отпуска нови 10 млн. евро за производителите на твърда пшеница
ДФЗ категорично осъжда и се разграничава от корупционни практики
Решения на Министерския съвет
Кабинетът утвърди по-високи такси на БАБХ за профилактика
Гърция изплаща най-високите компенсации в ЕС – до 250 евро на овца, коза
Костас Циарас: „Никоя държава, която избра ваксинация, не е елиминирала шарката“
Свързани материали
Виж
Леща по индийски
Крем супа от леща
Позицията на България за развитието на протеинови култури
Супа от леща за напреднали
Очаква се увеличаване на площите с леща с 30 на сто
Скъпите торове и обезценяването на лирата отказват турските фермери от пшеницата
Леща с гъби
Приятели на sinor.bg:  Стоматолог, София | Трактори Кубота | Книжарница | АГРОВЕСТНИК | 
АВТОРИ |  РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ |  ПОЛИТИКА ЗА ЛИЧНИ ДАННИ
Всички права запазени
sinor.bg 2003 - 2025
RSS новини