Начало » Хоби земеделие » Рецепти от село
02.06.2018 г.

Леща плакия

Леща плакия

Заливаме лещата със студена вода и оставяме да кисне 5-6 часа. После я слагаме да се вари в същата вода. След 20 мин прибавяме необелените скилидки чесън, наливаме олиото и доваряваме на тих огън, докато лещата омекне напълно. Накрая поръсваме нарязания на ситно пресен копър, посоляваме и подкиселяваме с оцет на вкус.

Продукти за 5 порции: 250 г леща, 1 глава чесън, 2 с.л. олио, 1 с.л. ситно нарязан пресен копър, оцет, сол.

Леща плакия
22826
 

Последни материали
Виж
Как да се справим с паякообразните акари по краставиците?
Над половината от доставените през първото полугодие идват от Турция
Нарасналият 11 пъти внос на яйца в САЩ свали цените им с 64 на сто
С 6 месеца пък е удължено лицензирането на вноса от Украйна
Румъния удължи с 3 месеца ограничението върху надценките на основни храни
Недостатъчното предлагане в страната подгря здраво цените
Китай е договорил 25 на сто от възможния износ от новата реколта ечемик в Украйна
Как зеленчуците поскъпват 4 пъти от полето до рафта
Братята Кумчеви: Без субсидии и без мрънкане работим за 5 търговски вериги от 5:30 до 18 ч
Сред историческите обекти е лятната резиденция на княз Александър Батенберг
Междуведомствена работна група обсъди опазването на културното наследство на територията на ДП „Кабиюк“
Свързани материали
Виж
Леща по индийски
Крем супа от леща
Позицията на България за развитието на протеинови култури
Супа от леща за напреднали
Очаква се увеличаване на площите с леща с 30 на сто
Скъпите торове и обезценяването на лирата отказват турските фермери от пшеницата
Леща с гъби
Приятели на sinor.bg:  Стоматолог, София | Трактори Кубота | Книжарница | АГРОВЕСТНИК | 
РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ |  ПОЛИТИКА ЗА ЛИЧНИ ДАННИ
Всички права запазени
sinor.bg 2003 - 2025
RSS новини