Начало » Хоби земеделие » Рецепти от село

Леща плакия

Синор.БГ / 02.06.2018 г.
Леща плакия

Заливаме лещата със студена вода и оставяме да кисне 5-6 часа. После я слагаме да се вари в същата вода. След 20 мин прибавяме необелените скилидки чесън, наливаме олиото и доваряваме на тих огън, докато лещата омекне напълно. Накрая поръсваме нарязания на ситно пресен копър, посоляваме и подкиселяваме с оцет на вкус.

Продукти за 5 порции: 250 г леща, 1 глава чесън, 2 с.л. олио, 1 с.л. ситно нарязан пресен копър, оцет, сол.

Леща плакия
23043
 

Последни материали
Виж
Насоки за каниддатстване – трета част
При данъчни задължения до 50 000 лв. пак може да се получат субсидии
Данни на НСИ за 2024 г.
Брутната добавена стойност на труда на зает в аграрния сектор е 7,1 лв./час
Жътвата на пшеница, ечемик и грах в Украйна приключи вижте резултатите
Цените на храните и фуражите в Германия през септември 2025 г.
Колко струва сиренето по Училищно мляко?
Георги Тахов под атака с 25 въпроса на депутати само за два дни!
„Агрия” АД обяви свободна позиция за агроном-консултант в агроаптека
Свързани материали
Виж
Леща по индийски
Крем супа от леща
Позицията на България за развитието на протеинови култури
Супа от леща за напреднали
Очаква се увеличаване на площите с леща с 30 на сто
Скъпите торове и обезценяването на лирата отказват турските фермери от пшеницата
Леща с гъби
Приятели на sinor.bg:  Стоматолог, София | Трактори Кубота | Книжарница | АГРОВЕСТНИК | 
АВТОРИ |  РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ |  ПОЛИТИКА ЗА ЛИЧНИ ДАННИ
Всички права запазени
sinor.bg 2003 - 2025
RSS новини