Начало » Хоби земеделие » Рецепти от село
02.06.2018 г.

Леща плакия

Леща плакия

Заливаме лещата със студена вода и оставяме да кисне 5-6 часа. После я слагаме да се вари в същата вода. След 20 мин прибавяме необелените скилидки чесън, наливаме олиото и доваряваме на тих огън, докато лещата омекне напълно. Накрая поръсваме нарязания на ситно пресен копър, посоляваме и подкиселяваме с оцет на вкус.

Продукти за 5 порции: 250 г леща, 1 глава чесън, 2 с.л. олио, 1 с.л. ситно нарязан пресен копър, оцет, сол.

Леща плакия
22897
 

Последни материали
Виж
Есента ще стартират две интервенции – за иновации и за къси вериги
МЗХ започва консултации по критериите за подпомагане на иновативни проекти и къси вериги на доставка
Отпада завереният от агроном опис за плодове и зеленчуци
МЗХ променя наредбата за плащания по обвързано подпомагане и еко схеми
Обменяме опит с Малта
ИАРА ще наблюдава със сателит лодките с дължина между 9 и 12 метра
Щетите от студовете и наводненията се оценяват на близо 64 милиона евро
Латвия обяви извънредно положение в селското стопанство за 3 месеца
В частна сделка са закупени около 65 000 тона фуражна пшеница
Фуражната царевица поскъпна рязко на международен търг в Южна Корея
По света
За 8 години Китай прави бизнес за милиарди в пустинята Такламакан
Свързани материали
Виж
Леща по индийски
Крем супа от леща
Позицията на България за развитието на протеинови култури
Супа от леща за напреднали
Очаква се увеличаване на площите с леща с 30 на сто
Скъпите торове и обезценяването на лирата отказват турските фермери от пшеницата
Леща с гъби
Приятели на sinor.bg:  Стоматолог, София | Трактори Кубота | Книжарница | АГРОВЕСТНИК | 
РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ |  ПОЛИТИКА ЗА ЛИЧНИ ДАННИ
Всички права запазени
sinor.bg 2003 - 2025
RSS новини