Начало » Хоби земеделие » Рецепти от село
02.06.2018 г.

Леща плакия

Леща плакия

Заливаме лещата със студена вода и оставяме да кисне 5-6 часа. После я слагаме да се вари в същата вода. След 20 мин прибавяме необелените скилидки чесън, наливаме олиото и доваряваме на тих огън, докато лещата омекне напълно. Накрая поръсваме нарязания на ситно пресен копър, посоляваме и подкиселяваме с оцет на вкус.

Продукти за 5 порции: 250 г леща, 1 глава чесън, 2 с.л. олио, 1 с.л. ситно нарязан пресен копър, оцет, сол.

Леща плакия
8411

Коментари (0)

Моля отбележете, че не сте робот.

Последни материали
Виж
Цени на яйца в страната
Продължава сеитбата на пшеницата и ечемика
Неблагоприятни климатични условия съпътстват посевната кампания в Румъния
Съседните страни забраниха вноса на свинско месо от Белгия
АЧС се върна в Белгия след 33 години
Бъдещето на фермерските пазари е свързано с организиране на тематични квартални събития
Ст. Апостолов: Само с демонстративни проекти за фермерските пазари не може
Търговската война между Пекин и Вашингтон е благоприятствала европейския експорт
Ръст на експорта на свинско месо в ЕС
27 птицевъди в област Разград покриват европейските изисквания за хуманно отношение чрез държавни помощи
Свързани материали
Виж
Добре вирее на чернозем, канелени и сиви горски почви
Лещата може да спи под снежен юрган
Добре вирее на чернозем, канелени и сиви горски почви
Лещата може да спи под снега
Леща по манастирски
Агростатистика
Зелените плащания ще върнат родния боб и лещата на трапезата
Годишнини
Днес се открива международната година на бобовите култури
Зимна чорба с леща
Приятели на SINOR.bg:  Стоматолог, София | Книжарница | АГРОВЕСТНИК | 
РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ |  ПОЛИТИКА ЗА ЛИЧНИ ДАННИ
Всички права запазени
SINOR.bg 2003 - 2018

Използваме бисквитки (cookies), за да ви осигурим възможно най-добро преживяване в нашия уеб сайт. Чрез използването на нашия уебсайт Вие се съгласявате със запазването на бисквитки във Вашето устройство.

Приемам