Начало » Хоби земеделие » Рецепти от село
02.06.2018 г.

Леща плакия

Леща плакия

Заливаме лещата със студена вода и оставяме да кисне 5-6 часа. После я слагаме да се вари в същата вода. След 20 мин прибавяме необелените скилидки чесън, наливаме олиото и доваряваме на тих огън, докато лещата омекне напълно. Накрая поръсваме нарязания на ситно пресен копър, посоляваме и подкиселяваме с оцет на вкус.

Продукти за 5 порции: 250 г леща, 1 глава чесън, 2 с.л. олио, 1 с.л. ситно нарязан пресен копър, оцет, сол.

Леща плакия
12663

Последни материали
Виж
Зелеви сарми с кайма и прясна сланина
Под ореха можете да насадите цветя
Очаквано преди празниците
Обявени са ставките по обвързаната подкрепа за селектирани животни, до дни пускат плащанията
БАБХ
Проверките в зимните курорти вече са в ход
Пазарът на свине за клане в ЕС
Чорба от свинско месо с домати
Свързани материали
Виж
Бобовите култури наторяват градината
Добре вирее на чернозем, канелени и сиви горски почви
Лещата може да спи под снежен юрган
Добре вирее на чернозем, канелени и сиви горски почви
Лещата може да спи под снега
Леща по манастирски
Агростатистика
Зелените плащания ще върнат родния боб и лещата на трапезата
Годишнини
Днес се открива международната година на бобовите култури
Приятели на SINOR.bg:  Стоматолог, София | Книжарница | АГРОВЕСТНИК | 
РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ |  ПОЛИТИКА ЗА ЛИЧНИ ДАННИ
Всички права запазени
SINOR.bg 2003 - 2018

Използваме бисквитки (cookies), за да ви осигурим възможно най-добро преживяване в нашия уеб сайт. Чрез използването на нашия уебсайт Вие се съгласявате със запазването на бисквитки във Вашето устройство.

Приемам