Начало » Хоби земеделие » Рецепти от село
02.06.2018 г.

Леща плакия

Леща плакия

Заливаме лещата със студена вода и оставяме да кисне 5-6 часа. После я слагаме да се вари в същата вода. След 20 мин прибавяме необелените скилидки чесън, наливаме олиото и доваряваме на тих огън, докато лещата омекне напълно. Накрая поръсваме нарязания на ситно пресен копър, посоляваме и подкиселяваме с оцет на вкус.

Продукти за 5 порции: 250 г леща, 1 глава чесън, 2 с.л. олио, 1 с.л. ситно нарязан пресен копър, оцет, сол.

Леща плакия
13531

Последни материали
Виж
Товарен автомобил блъсна два трактора до село Долни Луковит
Учени създадоха биохербицид от плевели, способен да се конкурира със синтетични аналози
Засяваме късните зеленчуци
Мусака с кускус
Билкови настойки и отвари срещу неприятели в градината
Брюксел
На 18 юни ще се проведе последният съвет на ЕС под румънско председателство
Свързани материали
Виж
Бобовите култури наторяват градината
Добре вирее на чернозем, канелени и сиви горски почви
Лещата може да спи под снежен юрган
Добре вирее на чернозем, канелени и сиви горски почви
Лещата може да спи под снега
Леща по манастирски
Агростатистика
Зелените плащания ще върнат родния боб и лещата на трапезата
Годишнини
Днес се открива международната година на бобовите култури
Приятели на SINOR.bg:  Стоматолог, София | Книжарница | АГРОВЕСТНИК | 
РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ |  ПОЛИТИКА ЗА ЛИЧНИ ДАННИ
Всички права запазени
SINOR.bg 2003 - 2019

Използваме бисквитки (cookies), за да ви осигурим възможно най-добро преживяване в нашия уеб сайт. Чрез използването на нашия уебсайт Вие се съгласявате със запазването на бисквитки във Вашето устройство.

Приемам