Начало » Хоби земеделие » Рецепти от село

Леща плакия

Синор.БГ / 02.06.2018 г.
Леща плакия

Заливаме лещата със студена вода и оставяме да кисне 5-6 часа. После я слагаме да се вари в същата вода. След 20 мин прибавяме необелените скилидки чесън, наливаме олиото и доваряваме на тих огън, докато лещата омекне напълно. Накрая поръсваме нарязания на ситно пресен копър, посоляваме и подкиселяваме с оцет на вкус.

Продукти за 5 порции: 250 г леща, 1 глава чесън, 2 с.л. олио, 1 с.л. ситно нарязан пресен копър, оцет, сол.

Леща плакия
23178
 

Последни материали
Виж
Според протокола
Пострадалите от слана плодове, лозя и черупкови ще получат 40% от помощта
Реколтата в общността надхвърля очакванията, в Румъния се е удвоила
Износът на рапица от ЕС скочи 2 пъти при спад на вноса наполовина
УС на ДФЗ реши
17,5 млн. лв. де минимис за стопаните на оранжерийни зеленчуци, картофи, рози и тютюн
До постигане на съгласие в тричленката
Бойко Борисов поиска правителството да изтегли Бюджет 2026
От 1 декември тече записване с отстъпка
БАТА АГРО вече се подготвя за 2026 г.
Отпада изискването за 25 хил. лв. годишен оборот
За групи и организации на производители има промени в Наредба 12
Свързани материали
Виж
Леща по индийски
Крем супа от леща
Позицията на България за развитието на протеинови култури
Супа от леща за напреднали
Очаква се увеличаване на площите с леща с 30 на сто
Скъпите торове и обезценяването на лирата отказват турските фермери от пшеницата
Леща с гъби
Приятели на sinor.bg:  Стоматолог, София | Трактори Кубота | Книжарница | АГРОВЕСТНИК | 
АВТОРИ |  РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ |  ПОЛИТИКА ЗА ЛИЧНИ ДАННИ
Всички права запазени
sinor.bg 2003 - 2025
RSS новини