Начало » Хоби земеделие » Рецепти от село

Леща плакия

Синор.БГ / 02.06.2018 г.
Леща плакия

Заливаме лещата със студена вода и оставяме да кисне 5-6 часа. После я слагаме да се вари в същата вода. След 20 мин прибавяме необелените скилидки чесън, наливаме олиото и доваряваме на тих огън, докато лещата омекне напълно. Накрая поръсваме нарязания на ситно пресен копър, посоляваме и подкиселяваме с оцет на вкус.

Продукти за 5 порции: 250 г леща, 1 глава чесън, 2 с.л. олио, 1 с.л. ситно нарязан пресен копър, оцет, сол.

Леща плакия
23152
 

Последни материали
Виж
Позиция на бранша
И Асоциацията на оранжерийните производители напуска Аграрната камара
Становище на Българската асоциация на малинопроизводителите и ягодоплодните
Петков: Законът за браншовите организации трябва да спре фиктивните сдружения в земеделието
В страната е 2549 лв.
Средната заплата в аграрния сектор е 1763 лв. през третото тримесечие
В защита на фермерите в ЕС
Подготвя се нов регламент за борба с трансграничните нелоялни търговски практики при храните
IFO: Германският бюджет лъже за нивото на инвестициите
Безконтролна спекула
Ако зелето е 0,30 лв./кг при производител, кой го продава за 0,90 лв. на тържищата?
Свързани материали
Виж
Леща по индийски
Крем супа от леща
Позицията на България за развитието на протеинови култури
Супа от леща за напреднали
Очаква се увеличаване на площите с леща с 30 на сто
Скъпите торове и обезценяването на лирата отказват турските фермери от пшеницата
Леща с гъби
Приятели на sinor.bg:  Стоматолог, София | Трактори Кубота | Книжарница | АГРОВЕСТНИК | 
АВТОРИ |  РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ |  ПОЛИТИКА ЗА ЛИЧНИ ДАННИ
Всички права запазени
sinor.bg 2003 - 2025
RSS новини