Начало » Хоби земеделие » Малката градина
04.05.2018 г.

Приключва засаждането на пикираните разсади за ранно производство на домати

Приключва засаждането на пикираните разсади за ранно производство на домати

До 10-15 май приключва засаждането на пикираните разсади за ранно производство на домати. Засадените домати се преполиват след 5-7 дена за вкореняване на растенията и се поставят опорни конструкции. След прихващане се извършва първото, а до 10-15 дни и второто окопаване на доматите. С първото окопаване посевите се подхранват с амониева селитра 20-25 кг/дка и 10-15кг/дка двоен суперфосфат. При необходимост се култучат и привързват към опорната конструкция.  

Приключва засаждането на пикираните разсади за ранно производство на домати
14465

Последни материали
Виж
Пред криза
Пикът в цените на свинското месо ще удари месната индустрия
Българска компания с постижение във ветеринарната сфера
Хювефарма ще получи от САЩ изключителен лиценз за експериментална ваксина срещу африканска чума по свинете
Горски педагози и ученици отбелязаха Международния ден на Земята
След протеста
Порожанов обещава нов зам. министър за биоземеделието и уволнения след вторите протести
Представяме решенията за чисти царевични посеви на CORTEVA AGRISCIENCE за 2019!
Новите технологии в помощ на фермерите
Сензори предвиждат с точност времето и развитието на растенията
Свързани материали
Виж
Практика
Какво да правим, ако разсадът с домати е цъфнал, но е рано за засаждане навън
Календар
Неприятели по зеленчуците през април
Прогнози
CAPA: Страхове от суша и поредни дефицити в производството на зеленчуци
Превенция на болестите по доматите през април
Важно за градинаря
Защо се получава листно завиване при разсада
Причините
Защо листата на разсада на доматите пожълтяват
Приятели на SINOR.bg:  Стоматолог, София | Книжарница | АГРОВЕСТНИК | 
РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ |  ПОЛИТИКА ЗА ЛИЧНИ ДАННИ
Всички права запазени
SINOR.bg 2003 - 2019

Използваме бисквитки (cookies), за да ви осигурим възможно най-добро преживяване в нашия уеб сайт. Чрез използването на нашия уебсайт Вие се съгласявате със запазването на бисквитки във Вашето устройство.

Приемам