Начало » Хоби земеделие » Малката градина
04.05.2018 г.

Приключва засаждането на пикираните разсади за ранно производство на домати

Приключва засаждането на пикираните разсади за ранно производство на домати

До 10-15 май приключва засаждането на пикираните разсади за ранно производство на домати. Засадените домати се преполиват след 5-7 дена за вкореняване на растенията и се поставят опорни конструкции. След прихващане се извършва първото, а до 10-15 дни и второто окопаване на доматите. С първото окопаване посевите се подхранват с амониева селитра 20-25 кг/дка и 10-15кг/дка двоен суперфосфат. При необходимост се култучат и привързват към опорната конструкция.  

Приключва засаждането на пикираните разсади за ранно производство на домати
9925

Коментари (0)

Моля отбележете, че не сте робот.

Последни материали
Виж
БАБХ
Вандализъм срещу ветеринари в Болярово
След епизоотичния съвет
Ветеринари тепърва ще установяват причината за смъртността на овцете в Болярово
Важно за фермера
Предстоят открити дни на фонд Земеделие в Търговище, Шумен и Разград
Започва българо-полска научна конференция, посветена на земеделието и селските райони
Интервю с Бисер Петков
От 1 юли 2019 г. пенсиите ще се вдигнат с 5,7 на сто, увери социалният министър
Перспективите за производството на царевица се влошават
Реколтата от мека пшеница в ЕС е най-слаба от 2012 г. насам
Свързани материали
Виж
Ефектът от подпомагането на зеленчукопроизводителите
Салатата от домати удари 10 лева - почти колкото килограм сирене
Чорбаджийки със зелени домати
От август нататък доматите се нуждаят само от азот
Кои фактори подпомагат узряването на доматите в края на сезоа
Да помогнем за узряването на доматите
Важно за фермера
Няколко причини за образуване на бели жилки в доматите
Важно за фермера
Можем да се справим и с напукването на едрите сортове домати
Приятели на SINOR.bg:  Стоматолог, София | Книжарница | АГРОВЕСТНИК | 
РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ |  ПОЛИТИКА ЗА ЛИЧНИ ДАННИ
Всички права запазени
SINOR.bg 2003 - 2018

Използваме бисквитки (cookies), за да ви осигурим възможно най-добро преживяване в нашия уеб сайт. Чрез използването на нашия уебсайт Вие се съгласявате със запазването на бисквитки във Вашето устройство.

Приемам