Начало » Хоби земеделие » Малката градина
04.05.2018 г.

Приключва засаждането на пикираните разсади за ранно производство на домати

Приключва засаждането на пикираните разсади за ранно производство на домати

До 10-15 май приключва засаждането на пикираните разсади за ранно производство на домати. Засадените домати се преполиват след 5-7 дена за вкореняване на растенията и се поставят опорни конструкции. След прихващане се извършва първото, а до 10-15 дни и второто окопаване на доматите. С първото окопаване посевите се подхранват с амониева селитра 20-25 кг/дка и 10-15кг/дка двоен суперфосфат. При необходимост се култучат и привързват към опорната конструкция.  

Приключва засаждането на пикираните разсади за ранно производство на домати
15106

Последни материали
Виж
Арабско кюфте
В домашно стопанство в Търговище и при глигани във Враца, Русе и Търговище
България пламна от огнища на чума при прасетата
Възнаграждението за отстрел на дива свиня се увеличава на 150 лв.
Само от Мегатрон
Всеки Agri телескопичен товарач Bobcat – с подарък ВАУЧЕР за 3000 лв. до края на 2019
Двама обвиняеми са задържани за срок до 72 часа
Специализираната прокуратура привлече към наказателна отговорност петима служители от фонд „Земеделие“
Решения на Министерския съвет
Томислав Дончев оглавява съвета за заразните болести по животните
Свързани материали
Виж
Травмирайте доматите и те ще се отблагодарят
Статистика
Средните цени на доматите в ЕС това лято – с близо 10 евроцента нагоре спрямо 2018 г.
Води до върхово гниене
Как да избегнем дефицита на калций при културите
Полезни съвети
Какво да правим, когато доматите цъфтят, но не формират плодове
Градината и ние
Как да торим за формиране на вкусни и качествени домати
Съвети за градинари
Правилното поливане на доматите е залог за богат добив
Приятели на SINOR.bg:  Стоматолог, София | Книжарница | АГРОВЕСТНИК | 
РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ |  ПОЛИТИКА ЗА ЛИЧНИ ДАННИ
Всички права запазени
SINOR.bg 2003 - 2019

Използваме бисквитки (cookies), за да ви осигурим възможно най-добро преживяване в нашия уеб сайт. Чрез използването на нашия уебсайт Вие се съгласявате със запазването на бисквитки във Вашето устройство.

Приемам