Начало » Важно за фермера » Растениевъдство
04.05.2018 г.

Потенциал на световното винопроизводство по последен анализ на Международната организация по лозата и виното

Потенциал на световното винопроизводство по последен анализ на Международната организация по лозата и виното

Генералният директор на Международната организация по лозата и виното - OIV, Жан-Мари Оран представи информация за потенциалното винопроизводство, оценката на реколтата и състоянието на пазара и международната търговия през 2017 г. в седалището на Организацията в Париж на 24 април 2018 г.

При 7,6 милиона хектара през 2017 г. размерът на глобалната площ под лозята изглежда се стабилизира.
Производството на вино възлиза на 250 mhl през 2017 г. Това е исторически ниска година на производство, с 8.6% по-малко в сравнение с предходната година, обяснено по-специално от неблагоприятните климатични условия в ЕС (-14.6% в сравнение с 2016 г.).
През 2017 г. са консумирани общо 243 mhl вино. Потреблението почти се стабилизира след икономическата криза през 2008 г., като положителна тенденция през последните 3 години.
Световната търговия с вино: равносметката е положителна, както по обем (108 mhl, + 3,4% в сравнение с 2016 г.), така и по стойност (30 млрд. EUR, + 4,8 % в сравнение с 2016 г.).

Потенциал на световното винопроизводство по последен анализ на Международната организация по лозата и виното
10367

Коментари (0)

Моля отбележете, че не сте робот.

Последни материали
Виж
Единадесет пъти е нарастнал износа на бобови зеленчуци
Внос и износ на плодове и зеленчуци в и от страната
По-висок добив от маслодаен слънчоглед и царевица за зърно
Модерните технологии в Международния технически панаир
Гювеч по карнобатски
Цени на замразено и охладено пиле в магазинната мрежа
Цени на яйца в страната
Свързани материали
Виж
Приятели на SINOR.bg:  Стоматолог, София | Книжарница | АГРОВЕСТНИК | 
РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ |  ПОЛИТИКА ЗА ЛИЧНИ ДАННИ
Всички права запазени
SINOR.bg 2003 - 2018

Използваме бисквитки (cookies), за да ви осигурим възможно най-добро преживяване в нашия уеб сайт. Чрез използването на нашия уебсайт Вие се съгласявате със запазването на бисквитки във Вашето устройство.

Приемам