Начало » Хоби земеделие » Рецепти от село
19.04.2018 г.

Кюфтета със сос от патладжани

Кюфтета със сос от патладжани

Приготвяме смес за кюфтета от каймата, хляба, накиснат във вода и леко изстискан, много ситно нарязания лук, яйцата, малко ситно нарязан магданоз, черен пипер и сол на вкус. Оставяме сместа да престои два часа в хладилника. Оформяме средно големи кюфтета и ги изпържваме. Опичаме патладжаните, обелваме ги, нарязваме ги на малки парченца или ги счукваме. Слагаме ги в мазнината, останала от пърженето и запържваме, като бъркаме, за да не загорят. Прибавяме червения пипер и обелените и ситно нарязани домати, заливаме с 1 к.ч. гореща вода, посоляваме, разбъркваме и пущаме изпържените кюфтета. Варим ястието десетина минути на тих огън. Преди да отстраним от огъня, поръсваме със ситно нарязан магданоз.

Продукти: 500 г кайма, 1 филия хляб, 1 глава лук, 2 яйца, 2 средно големи патладжана, 3 домата, 5-6 с.л. олио, 1 ч.л. червен пипер, черен пипер, магданоз, сол.

Кюфтета със сос от патладжани
18669
 

Последни материали
Виж
Денков предлага включване на селскостопанската авиация в борбата
Подпомагат и личните стопанства при загинали животни в пожар
В личното си стопанство Бойко Синапов кара вода с водоноски
Положението с изхранването на животните в източните Родопи е критично
Благодарение и на падналия вчера следобед дъжд
Потушиха пожара в старопланинския резерват Стенето
Спори с представителки на Белгия и Австрия при жените
Благовеста Василева от Дивата ферма е на финала за биологичен фермер на ЕС
Кършенето на лозата предотвратява щетите от сушата
Външно министерство с предупреждение за почиващите българи в Гърция
Свързани материали
Виж
Кюфтета от картофи и ориз
Кюфтета от кайма и зрял фасул
Кюфтенца по овчарски
Кюфтета с пиперки и гъби
Кюфтета със сусам
Кюфтенца с бира
Приятели на sinor.bg:  Стоматолог, София | Трактори Кубота | Книжарница | АГРОВЕСТНИК | 
РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ |  ПОЛИТИКА ЗА ЛИЧНИ ДАННИ
Всички права запазени
sinor.bg 2003 - 2024
RSS новини