Начало » Хоби земеделие » Рецепти от село
19.04.2018 г.

Кюфтета със сос от патладжани

Кюфтета със сос от патладжани

Приготвяме смес за кюфтета от каймата, хляба, накиснат във вода и леко изстискан, много ситно нарязания лук, яйцата, малко ситно нарязан магданоз, черен пипер и сол на вкус. Оставяме сместа да престои два часа в хладилника. Оформяме средно големи кюфтета и ги изпържваме. Опичаме патладжаните, обелваме ги, нарязваме ги на малки парченца или ги счукваме. Слагаме ги в мазнината, останала от пърженето и запържваме, като бъркаме, за да не загорят. Прибавяме червения пипер и обелените и ситно нарязани домати, заливаме с 1 к.ч. гореща вода, посоляваме, разбъркваме и пущаме изпържените кюфтета. Варим ястието десетина минути на тих огън. Преди да отстраним от огъня, поръсваме със ситно нарязан магданоз.

Продукти: 500 г кайма, 1 филия хляб, 1 глава лук, 2 яйца, 2 средно големи патладжана, 3 домата, 5-6 с.л. олио, 1 ч.л. червен пипер, черен пипер, магданоз, сол.

Кюфтета със сос от патладжани
12268

Последни материали
Виж
Мнение
Еколози сигнализират за сеч в Борисовата градина
Напредък
Над 3 700 български стоки има по рафтовете в Кауфланд
Търговия
Турция ще засили вноса на пшеница въпреки по-високите цени
Интегриран национален план за климат и енергетика
До 2030 г. 32 на сто от енергията трябва да е от възобновяеми източници
Фонд Земеделие
Индикативният график за директните плащания ще бъде готов в края на януари
Намериха закопан бидон с гранати и взрив в Кърджалийско село
Свързани материали
Виж
Кюфтета с пиперки и гъби
Кюфтета със сусам
Кюфтенца с бира
Вкусно
Кюфтета по тревненски
Ястия с кайма
Кюфтета с кестени
Кюфтенца по гръцки
Приятели на SINOR.bg:  Стоматолог, София | Книжарница | АГРОВЕСТНИК | 
РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ |  ПОЛИТИКА ЗА ЛИЧНИ ДАННИ
Всички права запазени
SINOR.bg 2003 - 2019

Използваме бисквитки (cookies), за да ви осигурим възможно най-добро преживяване в нашия уеб сайт. Чрез използването на нашия уебсайт Вие се съгласявате със запазването на бисквитки във Вашето устройство.

Приемам