Приготвяме смес за кюфтета от каймата, хляба, накиснат във вода и леко изстискан, много ситно нарязания лук, яйцата, малко ситно нарязан магданоз, черен пипер и сол на вкус. Оставяме сместа да престои два часа в хладилника. Оформяме средно големи кюфтета и ги изпържваме. Опичаме патладжаните, обелваме ги, нарязваме ги на малки парченца или ги счукваме. Слагаме ги в мазнината, останала от пърженето и запържваме, като бъркаме, за да не загорят. Прибавяме червения пипер и обелените и ситно нарязани домати, заливаме с 1 к.ч. гореща вода, посоляваме, разбъркваме и пущаме изпържените кюфтета. Варим ястието десетина минути на тих огън. Преди да отстраним от огъня, поръсваме със ситно нарязан магданоз.
Продукти: 500 г кайма, 1 филия хляб, 1 глава лук, 2 яйца, 2 средно големи патладжана, 3 домата, 5-6 с.л. олио, 1 ч.л. червен пипер, черен пипер, магданоз, сол.