Начало » Новини » Света
13.04.2018 г.

Филип Морис с награда за дизайн на иновативна система

Системата за електронно нагряване на тютюн IQOS е отличена с приза GOOD DESIGN
Филип Морис с награда за дизайн на иновативна система

„Филип Морис Интернешънъл Инк.“ (ФМИ) получи престижната световна награда GOOD DESIGN® Award за авангардна технология и елегантен дизайн за иновативната си система за електронно нагряване на тютюн IQOS. Дизайнът на тази система е проектиран с помощта на консултанти от Design Partners. Става въпрос за устройство за нагряване на тютюна, без горене, като в резултат се образува пара с химически състав, който се различава значително от цигарения дим.

Една от най-старите награди за върхови постижения в областта на дизайна – GOOD DESIGN® Awards, е световно отличие за най-иновативен промишлен, продуктов и графичен дизайн. Наградите се връчват всяка година от 1950-та насам от  Чикагския музей „Атенеум“.

През декември 2017 г. системата IQOS е спечелила и друг приз на глобалната програма за постижения в дизайна и иновациите в категорията „Електроника“, която се връчва от Чикагския музей за архитектура и дизайн „Атенеум“.

Бездимната платформа на „Филип Морис“ е създадена на база десетгодишна научноизследователска дейност. С тази технология тютюнът се нагрява  до температура, много по-ниска от температурата на горене, и генерира пара, съдържаща никотин. Благодарение на уникалната си нагряваща керамична пластина с фини жлебове от злато, сребро и платина и на усъвършенствания си фърмуер IQOS нагрява, а не гори тютюна. Дизайнът на IQOS се отличава с лекота и елегантност, и притежава висококачествени елементи и уникална форма. 

Бертран Бонвин, старши вицепрезидент на ФМИ, отговарящ за дизайна и потребителското възприятие на IQOS, посочи, че наградата е показателна за решимостта на ФМИ да предостави на милионите мъже и жени, които иначе биха продължили да пушат, по-добра алтернатива на цигарите. 

„Голяма чест е да бъдем отличени като лидер в иновациите в бранша“, каза той. „Когато създавахме IQOS, ние искахме да осигурим интуитивно и задоволително удовлетворение за мъжете и жените, които пушат и които търсят по–добра алтернатива на цигарите. Близо 5 милиона мъже и жени вече спряха да пушат и преминаха на IQOS. Да получим за първи път наградата GOOD DESIGN® Award е забележително постижение по нашия път към изграждане на бъдеще без дим.“

Филип Морис Интернешънъл заяви амбицията си хората, които в противен случай биха продължили да пушат, да преминат в най-кратък срок на научно доказани бездимни алтернативи. От 2008 г. насам ФМИ инвестира над 4.5 млрд. долара в научни изследвания, продуктови и търговски разработки и производствен капацитет за IQOS и други бездимни алтернативи.

Филип Морис с награда за дизайн на иновативна система
31370
 

Последни материали
Виж
Аграрен университет - Пловдив
Отлични резултати oт опити с Принципал® Голд в АУ Пловдив
При лек спад в цената спрямо предишната тръжна процедура
Йордания купи на търг почти двойно повече фуражен ечемик от планирания
При свинското обаче приходите нараснаха въпреки спада в количествата
Франция сви рязко износа на месо
Песимистични прогнози за производство на зърно в Украйна през 2024 г.
МЗХ публикува наредба № 9 за обществено обсъждане
Кои са новите моменти в интервенциите „Биологично растениевъдство“ и Биологично пчеларство“
Седмична агрометеорологична прогноза за периода 19-25 април 2024 година
Неустойчиво време ще ограничава възможностите за работа на полето
Свързани материали
Виж
Филип Морис отваря първи специализиран IQOS бутик в България
Тютюневият гигант Филип Морис модернизира фабриката си в Румъния с 490 милиона долара
Приятели на sinor.bg:  Стоматолог, София | Трактори Кубота | Книжарница | АГРОВЕСТНИК | 
РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ |  ПОЛИТИКА ЗА ЛИЧНИ ДАННИ
Всички права запазени
sinor.bg 2003 - 2024
RSS новини