За Емил Димитров от Варна фермерството става професия преди десет години, когато електротехникът се отказва от първия си занаят и се захваща с лозарство. Още тогава той е решен да произвежда само биологична продукция, която да преработва на ишлеме и да предлага на българския пазар. Първоначално взима петдесетина декара под аренда, които постепенно се разрастват и днес той притежава 250 дка собствени и наети биолозя с червени и бели сортове, от чието грозде прави великолепно вино във винарни от региона.
Преди две години решава да разнообрази предлагането, инвестирайки в производството на други плодови вина. Започва да изкупува биомалини от свои колеги и заедно с черешите, отглеждани като биологични в неговите собствени 30 градини той разширява винопроизводството, наблягайки на ароматни напитки от висок клас.
Произвежданото вино пленява вкусовете на всички, затова той решава да инвестира и в собствени насаждения. От тази година Емил Димитров ще засади 4 декара собствени малини, които до три години ще бъдат сертифицира като биологични.
Изобретателността на Димитров не спира дотук, защото е решен в бъдеще да изкупува биологично отглеждан нар, от който също да прави вино. Увереност за разрастване на бизнеса му дава интереса на потребителите, които определено търсят биовиното с марката на варненския фермер. Това се видя и на пролетното изложение АГРА в Пловдив, където опашки от посетители се трупаха на щанда на Емил Димитров.