Начало » Хоби земеделие » Рецепти от село
17.01.2018 г.

Вегeтарианска попска яхния

Постна рецепта
Вегeтарианска попска яхния

Настъргваме морковите и целината и на едро ренде. Изсипваме ги в глинен съд, в който сме налели олиото. Задушаваме ги заедно с лука и праза. Когато зеленчукът омекне, прибавяме червения пипер, обеления арпаджик, обеления чесън и дафиновите листа. Наливаме толкова вода, колкото да покрие зеленчуците. Задушаваме, докато лука поомекне, прибавяме размитите във вода брашно и доматено пюре и поръсваме с оцет. Захлупваме плътно с капака и го замазваме с тесто. Варим 20 мин на тих огън. Преди поднасяне поръсваме с черен пипер.

Продукти за 4 порции: 1-2 моркова, половин главичка целина, 1 глава лук, 2 стръка праз, 1 ч.ч. олио, 1 кг арпаджик, 2 глави чесън на скилидки, 1-2 дафинови листа, 1 с.л. брашно, 2 с.л. доматено пюре, 1 с.л. оцет, 1 ч.л. червен пипер, сол.

Вегeтарианска попска яхния
4339

Последни материали
Виж
Заповед на министъра на земеделието
Окончателно ставката по СЕПП е с 2,73 лв. над платеното през декември 2018 г.
БАБХ
Отхвърлени са слухове за наличие на зехтин с халогенирани разтворители в търговската мрежа
Защита
За един месец се забранява ловът на бели пясъчни миди в Черно море
Решения на Министерския съвет
Държавата дава 300 хиляди лева за покупка на 83 дка имоти в Старозагорско
При чести и силни валежи маната плъзва за 2-3 часа
Не бъркайте маната с оидиума
Съвети за градинари
Да откъсваме ли цветовете на картофите за по-високи добиви?
Свързани материали
Виж
Пъстра яхния
Доматена яхния
Постно
Млечна яхния от зелен лук
Яхния
Свинско със спанак
Свинска яхния по градинарски
Лучена яхния с пиле
Приятели на SINOR.bg:  Стоматолог, София | Книжарница | АГРОВЕСТНИК | 
РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ |  ПОЛИТИКА ЗА ЛИЧНИ ДАННИ
Всички права запазени
SINOR.bg 2003 - 2019

Използваме бисквитки (cookies), за да ви осигурим възможно най-добро преживяване в нашия уеб сайт. Чрез използването на нашия уебсайт Вие се съгласявате със запазването на бисквитки във Вашето устройство.

Приемам