Начало » Хоби земеделие » Рецепти от село

Чили кон карне

Ястие от телешка кайма и фасул
Синор.БГ / 15.12.2017 г.

Запържваме каймата в 2 с.л. зехтин, докато покафенее. В останалия зехтин запържваме ситно нарязаните чесън и люти чушлета. Прибавяме ги към каймата, разбъркваме и задушаваме 3-4 мин на умерен огън. Последователно сипваме червения пипер, брашното, ситно нарязаните домати и доматеното пюре, размито в бульона. Посоляваме, захлупваме и задушаваме 1 час на тих огън, като от време на време разбъркваме. После прибавяме нарязаната на ивички пиперка и продължаваме да задушаваме. След 15 мин сипваме лимоновия сок и сварения и задушен фасул. Задушаваме още 15 мин, отстраняваме от огъня и поръсваме с наситнения магданоз.

Продукти: 750 г едро смляна телешка кайма, 2 зелени люти чушлета, 1 глава лук, 4 скилидки чесън, 1 червена пиперка, 1 буркан белени домати (800 г), 400 г сварен и отцеден червен фасул от консерва, 3 с.л. зехтин, 300 мл телешки бульон, 3 с.л. доматено пюре, 1 с.л. доматено пюре, 2 ч.л. лют червен пипер, сокът от 1 лимон, магданоз, сол.

Чили кон карне
8001
 

Последни материали
Виж
БАБХ
По сигнал на данъчните е затворен незаконен месарски магазин на борса „Слатина“
366 000 българи са с МРЗ
България е първа в ЕС по дял на работници с минимална заплата
Плюсове и минуси
Могат ли да се смесват карбамид и меден сулфат при есенно пръскане?
Цените продължават да се понижават спрямо последните търгове за внос
Тунис закупи планираните 125 000 тона мека и 100 000 тона твърда пшеница
САЩ постигнаха нови споразумения за износ на земеделски продукти с Салвадор, Аржентина, Еквадор и Гватемала
Най-голям ръст на разходите за догодина
Щатните бройки към МЗХ са 7 680, пише в проектобюджета за 2026 г.
Свързани материали
Виж
Вкусни цариградски кюфтета
Мусака с тиквички
Супа от кайма и спанак
Кюфтета в пръстени гювечета
Лахмаджун
Пълнен лук по добруджански
Приятели на sinor.bg:  Стоматолог, София | Трактори Кубота | Книжарница | АГРОВЕСТНИК | 
АВТОРИ |  РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ |  ПОЛИТИКА ЗА ЛИЧНИ ДАННИ
Всички права запазени
sinor.bg 2003 - 2025
RSS новини