Начало » Хоби земеделие » Рецепти от село
07.12.2017 г.

Шаран с домати на фурна (плакия)

Шаран с домати на фурна (плакия)

Почистваме шарана, поръсваме с лимонов сок и посоляваме. Оставяме да престои поне 12 часа. Нарязваме лука и чесъна на ситно и ги задушаваме в олиото. Прибавяме обелените и настъргани домати и продължаваме да задушаваме. Наливаме 2 чаени чаши топла вода към сместта и оставяме да поври - накрая слагаме подправките. 

Поставяме шарана на дъното на подмазана с олио тавичка и заливаме със сместта, като част от нея вмъкваме в коремчето на рибата, за да се опече и поеме от плънката.

Печем във фурната отначало на умерен, а след това на слаб огън.

Продукти: 1 кг риба (парчето да тежи поне 1,8 килограма шаран), 500 г домати, 6 глави лук, 4-5 скилидки чесън, 1 к.ч. олио, лимонов сок, сол, дафинов лист, розмарин.

Шаран с домати на фурна (плакия)
3671

Последни материали
Виж
За втори път в рамките на две седмици
Протест от 13 браншови организации срещу липсата на политики в сектора
Обелязваме денят на Земята
Семинар за зеленчукопроизводители ще се проведе в Хасково
Утре в Плевен
Безплатен семинар за стопаните на пасища
Сарми с лапад и кайма
Увеличава се допълнителното трудово възнаграждение за научни степени
Приети са бюджетите на структурните звена на Селскостопанска академия
Свързани материали
Виж
Контрол
Само около Никулден са иззети 523 кг риба
Никулденски шаран
Зарибиха река Ботуня с шаранчета
Печен шаран с бяло вино
Край Йоаким Груево по сигнал на рибар любител
Хванаха харпунджия с уловен осемкилограмов шаран
Само за седмица инспектори иззеха 2,3 километра мрежи
Приятели на SINOR.bg:  Стоматолог, София | Книжарница | АГРОВЕСТНИК | 
РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ |  ПОЛИТИКА ЗА ЛИЧНИ ДАННИ
Всички права запазени
SINOR.bg 2003 - 2019

Използваме бисквитки (cookies), за да ви осигурим възможно най-добро преживяване в нашия уеб сайт. Чрез използването на нашия уебсайт Вие се съгласявате със запазването на бисквитки във Вашето устройство.

Приемам