Начало » Хоби земеделие » Рецепти от село
07.12.2017 г.

Шаран с домати на фурна (плакия)

Шаран с домати на фурна (плакия)

Почистваме шарана, поръсваме с лимонов сок и посоляваме. Оставяме да престои поне 12 часа. Нарязваме лука и чесъна на ситно и ги задушаваме в олиото. Прибавяме обелените и настъргани домати и продължаваме да задушаваме. Наливаме 2 чаени чаши топла вода към сместта и оставяме да поври - накрая слагаме подправките. 

Поставяме шарана на дъното на подмазана с олио тавичка и заливаме със сместта, като част от нея вмъкваме в коремчето на рибата, за да се опече и поеме от плънката.

Печем във фурната отначало на умерен, а след това на слаб огън.

Продукти: 1 кг риба (парчето да тежи поне 1,8 килограма шаран), 500 г домати, 6 глави лук, 4-5 скилидки чесън, 1 к.ч. олио, лимонов сок, сол, дафинов лист, розмарин.

Шаран с домати на фурна (плакия)
1496

Коментари (0)

Моля отбележете, че не сте робот.

Последни материали
Виж
Признание
България със статут на държава, свободна от класическата чума по свинете
Национални празници
Честит да ви е най-светлият български празник – на буквите!
Особености и борба с хлорозата
Хлороза в градината и как да се справим
Нов транш
Фонд „Земеделие“ преведе нови 44 млн. лева за агроекология и климат
След диалог с браншовите организации
Порожанов: Плащанията за биопроизводство ще се извършат между 3 и 8 юни
ПРСР
Отворени са всички процедури по горската мярка 8 от селската програма, планирани за 2018 г.
Свързани материали
Виж
Край Йоаким Груево по сигнал на рибар любител
Хванаха харпунджия с уловен осемкилограмов шаран
Само за седмица инспектори иззеха 2,3 километра мрежи
Шаран с маслини
Рибена чорба от глава на див шаран
На трапезата за Никулден
Пържоли от шаран с гъби
Приятели на SINOR.bg:  Стоматолог, София | Книжарница | АГРОВЕСТНИК | 
РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ |  ПОЛИТИКА ЗА ЛИЧНИ ДАННИ
Всички права запазени
SINOR.bg 2003 - 2018

Използваме бисквитки (cookies), за да ви осигурим възможно най-добро преживяване в нашия уеб сайт. Чрез използването на нашия уебсайт Вие се съгласявате със запазването на бисквитки във Вашето устройство.

Приемам