Начало » Хоби земеделие » Рецепти от село
07.12.2017 г.

Шаран с домати на фурна (плакия)

Шаран с домати на фурна (плакия)

Почистваме шарана, поръсваме с лимонов сок и посоляваме. Оставяме да престои поне 12 часа. Нарязваме лука и чесъна на ситно и ги задушаваме в олиото. Прибавяме обелените и настъргани домати и продължаваме да задушаваме. Наливаме 2 чаени чаши топла вода към сместта и оставяме да поври - накрая слагаме подправките. 

Поставяме шарана на дъното на подмазана с олио тавичка и заливаме със сместта, като част от нея вмъкваме в коремчето на рибата, за да се опече и поеме от плънката.

Печем във фурната отначало на умерен, а след това на слаб огън.

Продукти: 1 кг риба (парчето да тежи поне 1,8 килограма шаран), 500 г домати, 6 глави лук, 4-5 скилидки чесън, 1 к.ч. олио, лимонов сок, сол, дафинов лист, розмарин.

Шаран с домати на фурна (плакия)
3113

Последни материали
Виж
Еврозаконодателство
При двоен стандарт за храните минималната глоба ще започва от 10 милиона евро
Предстоящо
В петък ще се реши дали ревизията на закона за земята ще бъде кардинална или частична
В практиката най-често дрянът се хваща от отводи и чрез присаждане
Агенция по приходите
Декларациите за доходите с баркод сами изчисляват дължимия данък
2 начина да оптимизирате разходите си и да повишите добивите си чрез внедряване на нови технологии и практики при торенето
Предстоящо
Дрон пръскачка на изложението „Агра 2019“
Свързани материали
Виж
Контрол
Само около Никулден са иззети 523 кг риба
Никулденски шаран
Зарибиха река Ботуня с шаранчета
Печен шаран с бяло вино
Край Йоаким Груево по сигнал на рибар любител
Хванаха харпунджия с уловен осемкилограмов шаран
Само за седмица инспектори иззеха 2,3 километра мрежи
Приятели на SINOR.bg:  Стоматолог, София | Книжарница | АГРОВЕСТНИК | 
РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ |  ПОЛИТИКА ЗА ЛИЧНИ ДАННИ
Всички права запазени
SINOR.bg 2003 - 2019

Използваме бисквитки (cookies), за да ви осигурим възможно най-добро преживяване в нашия уеб сайт. Чрез използването на нашия уебсайт Вие се съгласявате със запазването на бисквитки във Вашето устройство.

Приемам