Начало » Хоби земеделие » Рецепти от село
01.12.2017 г.

Грах с кайма

Рецепта
Грах с кайма

Нарязваме лука на ситно и го запържваме леко в мазнината. Прибавяме каймата, посоляваме, наситняваме е със дървена шпакла и задушаваме. След това прибавяме изцедения и измит грах, разбъркваме добре, заливаме с вода, колкото да покрие продуктите, слагаме ситно нарязания магданоз и стритата чубрица и варим десетина минути на слаб огън. Преди да отстраним от огъня, прибавяме размитото в малко топла вода доматено пюре и продължаваме да варим, докато сосът се сгъсти.

Продукти за грах с кайма: 1 буркан стерилизиран грах, 400 г кайма, 3 с.л. олио, 2 с.л. доматено пюре, чубрица, магданоз, сол.

Грах с кайма
4906

Последни материали
Виж
Съвет на министрите на земеделието на ЕС
България е за запазване на подкрепата на дребните фермери в новата ОСП
Стартират информационни дни за представяне на новооткрити мерки по Програмата за морско дело и рибарство
Предстоящо
Поредно издание на фермерския фестивал в София
Специализираната прокуратура проверява фонд „Земеделие“ заради делото срещу Миню Стайков
Предстои подписване на споразумението
ЕС и САЩ се договориха за внос на говеждо месо без хормони в Европа
Регистрирани са и ново огнище в област Плевен, и нов случай при диви свине в област Добрич
БАБХ потвърди ново огнище на Африканска чума в област Враца
Свързани материали
Виж
Грах с кайма
Протеинови култури
Градинският грах може да се сее през февруари
Реколтата от градински грах със спад от 87 процента спрямо 2017
Практика
Как да увеличим добива от грах
Данни на статистиката
Миналата пролет са засети над 1,1 млн. дка слънчоглед, тази – едва 8 хиляди
Преди да дойде зимата се сее грах
Приятели на SINOR.bg:  Стоматолог, София | Книжарница | АГРОВЕСТНИК | 
РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ |  ПОЛИТИКА ЗА ЛИЧНИ ДАННИ
Всички права запазени
SINOR.bg 2003 - 2019

Използваме бисквитки (cookies), за да ви осигурим възможно най-добро преживяване в нашия уеб сайт. Чрез използването на нашия уебсайт Вие се съгласявате със запазването на бисквитки във Вашето устройство.

Приемам