Начало » Хоби земеделие » Рецепти от село
01.12.2017 г.

Грах с кайма

Рецепта
Грах с кайма

Нарязваме лука на ситно и го запържваме леко в мазнината. Прибавяме каймата, посоляваме, наситняваме е със дървена шпакла и задушаваме. След това прибавяме изцедения и измит грах, разбъркваме добре, заливаме с вода, колкото да покрие продуктите, слагаме ситно нарязания магданоз и стритата чубрица и варим десетина минути на слаб огън. Преди да отстраним от огъня, прибавяме размитото в малко топла вода доматено пюре и продължаваме да варим, докато сосът се сгъсти.

Продукти за грах с кайма: 1 буркан стерилизиран грах, 400 г кайма, 3 с.л. олио, 2 с.л. доматено пюре, чубрица, магданоз, сол.

Грах с кайма
4272

Последни материали
Виж
Поне още 2 животни с подобни показатели се предлагат за отстрел
Нашенец повали муфлон с рога за златен медал в ловното стопанство в Балчик
Държавата финансира подробно разписаните мерки при поява на заболяване
Одобрена е Националната програма за борба с болестите по животните до 2021 година
Валежите започват с дъжд в петък и със застудяването през нощта преминават в сняг
Метеоролог предупреди за сняг в края на седмицата
Рибата е пусната обратно във водата
Заловиха бракониери край Силистра с уловена 200-килограмова моруна
Не само красив, но и полезен
Хибискус – рубинът на вашия дом
Общо 68 новости ще бъдат показани в Международния панаир
Дигитално земеделие на АГРА, гъба срещу рак на ФУДТЕХ и инсталация за вино и бира на ВИНАРИЯ в Пловдив
Свързани материали
Виж
Протеинови култури
Градинският грах може да се сее през февруари
Реколтата от градински грах със спад от 87 процента спрямо 2017
Практика
Как да увеличим добива от грах
Данни на статистиката
Миналата пролет са засети над 1,1 млн. дка слънчоглед, тази – едва 8 хиляди
Преди да дойде зимата се сее грах
Засейте граха наесен, за да стане още през март
Приятели на SINOR.bg:  Стоматолог, София | Книжарница | АГРОВЕСТНИК | 
РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ |  ПОЛИТИКА ЗА ЛИЧНИ ДАННИ
Всички права запазени
SINOR.bg 2003 - 2019

Използваме бисквитки (cookies), за да ви осигурим възможно най-добро преживяване в нашия уеб сайт. Чрез използването на нашия уебсайт Вие се съгласявате със запазването на бисквитки във Вашето устройство.

Приемам