Начало » Хоби земеделие » Рецепти от село
06.10.2017 г.

Кисело зеле на глави в бидон

Кисело зеле на глави в бидон

Избираме зелки с тегло над 1 кг, почистваме ги от външните листа и цепваме кочаните на кръст. На дъното на бидона слагаме 4 шепи царевица за улесняване на ферментацията. Нареждаме зелките в бидон с кочана нагоре и ги притискаме с кръстачка и чист речен камък. След това заливаме със соления разтвор и покриваме с кърпа. След 3 дни започваме да претакаме – 3 - 4 пъти седмично в продължение на 15 дни, докато сокът стане възкисел. Отгоре зелето трябва да е покрито със саламура. Ако саламурата не е достатъчна, доливаме с нов солен разтвор. Съхраняваме на студено. 

Продукти: 30-35 кг зеле, 1,250 кг сол, 25 л вода, 4 шепи царевица зърна

Кисело зеле на глави в бидон
9700

Последни материали
Виж
Ще търсят нефт и газ по полетата на Враца
Добавката не е за всички
Отпускат по 40 лв на пенсионерите за Великден
Нова администрация
Ново предприятие ще се бори с градушките
Причините
Защо листата на разсада на доматите пожълтяват
Нормативни промени
Има корекции в наредбата за разселване на зубри
След зимата
Сухото време отприщи огнени стихии в цялата страна
Свързани материали
Виж
След провал на преговарящите
България преговаря с ЕК да запази млякото, лютеницата и останалите традиционни храни
Открива се третият фестивал на киселото мляко в Момчиловци
След Гърция и България ще защитава киселото мляко пред Еврокомисията
Асоциацията на млекопреработвателите настоява предложения в този смисъл да не бъдат разглеждани
Браншовици съзряха чуждестранни лобистки интереси в искането за промяна на БДС за киселото мляко
Държавата е против промяна в стандарта за киселото мляко
Сключени договори
България и Китай ще произвеждат съвместно кисело мляко и розово масло
Приятели на SINOR.bg:  Стоматолог, София | Книжарница | АГРОВЕСТНИК | 
РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ |  ПОЛИТИКА ЗА ЛИЧНИ ДАННИ
Всички права запазени
SINOR.bg 2003 - 2019

Използваме бисквитки (cookies), за да ви осигурим възможно най-добро преживяване в нашия уеб сайт. Чрез използването на нашия уебсайт Вие се съгласявате със запазването на бисквитки във Вашето устройство.

Приемам