Начало » Хоби земеделие » Рецепти от село
06.10.2017 г.

Кисело зеле на глави в бидон

Кисело зеле на глави в бидон

Избираме зелки с тегло над 1 кг, почистваме ги от външните листа и цепваме кочаните на кръст. На дъното на бидона слагаме 4 шепи царевица за улесняване на ферментацията. Нареждаме зелките в бидон с кочана нагоре и ги притискаме с кръстачка и чист речен камък. След това заливаме със соления разтвор и покриваме с кърпа. След 3 дни започваме да претакаме – 3 - 4 пъти седмично в продължение на 15 дни, докато сокът стане възкисел. Отгоре зелето трябва да е покрито със саламура. Ако саламурата не е достатъчна, доливаме с нов солен разтвор. Съхраняваме на студено. 

Продукти: 30-35 кг зеле, 1,250 кг сол, 25 л вода, 4 шепи царевица зърна

Кисело зеле на глави в бидон
16268

Последни материали
Виж
Екологично
Начини за възстановяване на почвеното плодородие
Фермерка е излъгана с над 13 000 лева
Прокуратурата заведе дело за измами със земеделска земя
Приемът е от днес
По COVID 3 малките предприятия ще получат до 50 хиляди евро
Фонд „Земеделие”
До 6 ноември кандидатствайте по пчеларската програма
Управителен съвет на фонд Земеделие
Неусвоени средства от помощта за кланични пунктове се прехвърлят за доилни апарати
Фонд „Земеделие”
Браншови организации получават 258 хиляди лева за участия в изложения
Свързани материали
Виж
Време е и за киселото зеле
Бактерията с имуногенен белтък е получена чрез генно инженерство
Руснаците ще се ваксинират срещу коронавируса с кисело мляко
С рекламата на българското мляко
Момчиловци с проекти за туризъм на форум в Пекин
След провал на преговарящите
България преговаря с ЕК да запази млякото, лютеницата и останалите традиционни храни
Открива се третият фестивал на киселото мляко в Момчиловци
След Гърция и България ще защитава киселото мляко пред Еврокомисията
Приятели на SINOR.bg:  Стоматолог, София | Трактори Кубота | Книжарница | АГРОВЕСТНИК | 
РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ |  ПОЛИТИКА ЗА ЛИЧНИ ДАННИ
Всички права запазени
SINOR.bg 2003 - 2020
Essential SSL

Използваме бисквитки (cookies), за да ви осигурим възможно най-добро преживяване в нашия уеб сайт. Чрез използването на нашия уебсайт Вие се съгласявате със запазването на бисквитки във Вашето устройство.

Приемам