Начало » Хоби земеделие » Рецепти от село
06.10.2017 г.

Кисело зеле на глави в бидон

Кисело зеле на глави в бидон

Избираме зелки с тегло над 1 кг, почистваме ги от външните листа и цепваме кочаните на кръст. На дъното на бидона слагаме 4 шепи царевица за улесняване на ферментацията. Нареждаме зелките в бидон с кочана нагоре и ги притискаме с кръстачка и чист речен камък. След това заливаме със соления разтвор и покриваме с кърпа. След 3 дни започваме да претакаме – 3 - 4 пъти седмично в продължение на 15 дни, докато сокът стане възкисел. Отгоре зелето трябва да е покрито със саламура. Ако саламурата не е достатъчна, доливаме с нов солен разтвор. Съхраняваме на студено. 

Продукти: 30-35 кг зеле, 1,250 кг сол, 25 л вода, 4 шепи царевица зърна

Кисело зеле на глави в бидон
8066

Коментари (0)

Моля отбележете, че не сте робот.

Последни материали
Виж
Партньорство
Министър от арабските емирства на визита в Селскостопанска академия
Законови промени
Регистрация на храни за товари над 3,5 тона ще стопира бизнеса на десетки хиляди фирми
Проведе се Дванадесетата годишна работна среща на министрите на земеделието от държавите от Югоизточна Европа
Обеззаразете градината и оранжерията преди новия сезон
България представи автохтонни породи животни на Международното изложение в Хановер – EuroTier 2018 г.
Есенен цъфтеж при плодните и декоративни растения
Свързани материали
Виж
След провал на преговарящите
България преговаря с ЕК да запази млякото, лютеницата и останалите традиционни храни
Открива се третият фестивал на киселото мляко в Момчиловци
След Гърция и България ще защитава киселото мляко пред Еврокомисията
Асоциацията на млекопреработвателите настоява предложения в този смисъл да не бъдат разглеждани
Браншовици съзряха чуждестранни лобистки интереси в искането за промяна на БДС за киселото мляко
Държавата е против промяна в стандарта за киселото мляко
Сключени договори
България и Китай ще произвеждат съвместно кисело мляко и розово масло
Приятели на SINOR.bg:  Стоматолог, София | Книжарница | АГРОВЕСТНИК | 
РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ |  ПОЛИТИКА ЗА ЛИЧНИ ДАННИ
Всички права запазени
SINOR.bg 2003 - 2018

Използваме бисквитки (cookies), за да ви осигурим възможно най-добро преживяване в нашия уеб сайт. Чрез използването на нашия уебсайт Вие се съгласявате със запазването на бисквитки във Вашето устройство.

Приемам