Начало » Хоби земеделие » Рецепти от село

Кисело зеле на глави в бидон

Синор.БГ / 06.10.2017 г.

Избираме зелки с тегло над 1 кг, почистваме ги от външните листа и цепваме кочаните на кръст. На дъното на бидона слагаме 4 шепи царевица за улесняване на ферментацията. Нареждаме зелките в бидон с кочана нагоре и ги притискаме с кръстачка и чист речен камък. След това заливаме със соления разтвор и покриваме с кърпа. След 3 дни започваме да претакаме – 3 - 4 пъти седмично в продължение на 15 дни, докато сокът стане възкисел. Отгоре зелето трябва да е покрито със саламура. Ако саламурата не е достатъчна, доливаме с нов солен разтвор. Съхраняваме на студено. 

Продукти: 30-35 кг зеле, 1,250 кг сол, 25 л вода, 4 шепи царевица зърна

Кисело зеле на глави в бидон
30870
 

Последни материали
Виж
Жътвата на пшеница, ечемик и грах в Украйна приключи вижте резултатите
Цените на храните и фуражите в Германия през септември 2025 г.
Колко струва сиренето по Училищно мляко?
Георги Тахов под атака с 25 въпроса на депутати само за два дни!
„Агрия” АД обяви свободна позиция за агроном-консултант в агроаптека
Евроразследване: Българска мидена ферма в Черно море се оказва просто пясък
Психичното здраве е важно
Германия ще изследва нивото на стрес на млечни животновъди
Свързани материали
Виж
Означения
И „Ел Би Булгарикум“ влиза в регистъра на защитеното наименование „Българско кисело мляко“
От 1 август до 30 септември
Очаквайте десетото издание на Фестивала на киселото мляко в Момчиловци
От 1 до 3 септември
За осма година в Момчиловци се провежда Фестивалът на киселото мляко
Пазари
И Полша обмисля производство на мляко с българска закваска
Начало на европейската процедура
Молбата за защита на киселото мляко и саламуреното сирене е изпратена за одобрение в ЕК
Време е и за киселото зеле
Приятели на sinor.bg:  Стоматолог, София | Трактори Кубота | Книжарница | АГРОВЕСТНИК | 
АВТОРИ |  РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ |  ПОЛИТИКА ЗА ЛИЧНИ ДАННИ
Всички права запазени
sinor.bg 2003 - 2025
RSS новини