Начало » Важно за фермера » Земеделска техника
05.10.2017 г.

Смесено дружество ще произвежда трактори Landini в Турция за пазари извън ЕС

Испанско подразделение на производителя Argo Tractors откри нова сграда

Италианската група Argo Tractors, произвеждаща машините Landini, се споразумя с партньора си в Турция Anadolu Motor за съвместно производство на селскостопански трактори под световноизвестния бранд, които ще бъдат пласирани на пазари извън Европейския съюз, съобщиха от изключителния дистрибутор на марката за България „Оптиком”. На 8 септември двете компании подписаха споразумение за създаването на смесено предприятие, което до няколко години да предлага пълна гама трактори с оптимални характеристики за турския пазар и за страни извън Европа. Предвиждат се инвестици от 10 млн. евро в производството, базирано в истанбулския квартал „Шекерпинар”, което трябва да започне през пролетта на 2018 г. по критериите на Чистото производство, успешно внедрено в останалите заводи на Argo Tractors в Италия. Целта е то да достигне 6 хил. трактора годишно. Първоначално ще бъдат произвеждани трактори с мощност от 50 до 75 конски сили, като до 2 години ще започне производството и на машини до 110 конски сили.

„Ние вярваме, че добре сме анализирали нуждите на турския пазар и развиваме в правилна посока нашето сътрудничество с Argo Tractors. Затова ще започнем първо производството на трактори от известния и важен бранд Landini, което ще има голям принос и полза за нашата икономика и турските земеделски производители“, заяви Бора Кочак, президент на автомобилното производство в Anadolu Group – компанията-майка на Anadolu Motor, която развива дейност в 19 държави с 61 производствени предприятия и осигурява работа на над 50 000 души. Групата е основана от семействата Язъчъ и Йозълхан през 1950 г. И през миналата година постигна оборот от 25,6 милиарда турски лири. Тя се развива стабилно благодарение на партньорствата си с водещи световни брандове и кооперирането с международни компаниии. Бизнесът й се концентрира в секторите производство на безалкохолни напитки и бира, автомобили и търговия на дребно със световноизвестни престижни марки, като дейностите се разширяват с инвестиции в селското стопанство, строителството, енергийния и здравния сектори.

“Това стратегическо партньорство е резултат на развитието на търговските връзки, които Argo Tractors започна преди 4 години с Anadolu Group – професионален партньор и индустриална компания измежду най-значимите и известни в икономиката на Турция. Landini ще бъде още по-силен бранд в Турция благодарение на структурата на производство на модели, предназначени за пазарите извън ЕС, на които селскостопанската механизация се развива много бързо и има нужда от съвременни машини“,обяснява Валерио Мора, президент на Argo Tractors,. Италианската компания е със 133-годишна история и произвежда трактори с търговските марки Landini, McCormick и Valpadana. Тя е собственост на индустриалната група Argo, базирана в Реджо Емилия. За последните 15 години Argo Tractors е утроил производствения си обем, като ръстът е довел до годишен оборот от 500 млн евро, 1 650 служители в 5 завода, 8 търговски подразделения в различни части по света, 130 вносители извън Италия и 2 500 дилъри. Това позволява на Landini, McCormick и Valpadana да постигат успехи на италианския пазар на трактори и да станат един от най-значимите международни играчи, което потвърждава успешната стратегия на групата Argo.

Anadolu Motor e с дейност в автомобилното производство на групата Anadolu и е най-мощната компания в Турция, произвеждаща и търгуваща с двигатели. Anadolu Motor започва да произвежда своя бранд Antor в годините, когато Турция усвоява съвременните технологии в земеделието, и процесът продължава досега. Компанията изнася двигатели за почти 50 страни и произвежда, окопаващи машини, косачки, моторни помки и генератори с дизелов двигател. Anadolu Motor е турският дистрибутор на двигатели и генератори Honda, двигатели Lombardini и трактори Landini. Компанията има 200 дилъра и 400 партньри за договорни услуги в 81 града в Турция.

Междувременно от Argo Tractors съобщиха, че на 19 септември подразделението на компанията за маркетинга на марките Landini и McCormick в Испания AgriArgo Iberica и открило новата си сграда във Виламарсиел, близо до Валядолид.

„Преместването на централата ни в автономната област на Кастия и Леон, която е първа по значимост за продажбите на трактори от високия мощностен диапазон и втора по значимост в общите продажби в Испания, е в отговор на нуждата на АгриАрго Иберика да разполага с повече удобства за дейността си: учебни курсове, постоянна изложбена площ за трактори, организиране на събития и демонстрации на техниката на собствените ни земеделски терени, които са в съседство“, пояснява Антонио Естеве, изпълнителен директор на АгриАрго Иберика.

С обща площ 6 хектара и 2 500 кв.м. сгради новият център има достатъчно място за различни дейности: учебна зала за теоретични обучения, работилница за техническо обучение, обща администрация, рецепция и търговски офиси, шоурум, складови зони, външна площадка и терен за полеви тестове. Разположението в съседство с изход на магистрала позволява на АгриАрго Иберика да бъде по-близо до 80% от търговската мрежа в региона.

“Благодарение на новата централа и организация испанският клон на Argo Tractors ще разшири досегашните си дейности с нови услуги, нови инвестиции в оборудване и инструменти, обучение и засилване на търговската мрежа, като същевременно гарантира същата последователност и приемственост в професионалните и човешки връзки, които подкрепят дългосрочната ни визия за инвестиции“, коментира Симеоне Мора, корпоративен бизнес директор на Argo Tractors.

Смесено дружество ще произвежда трактори Landini в Турция за пазари извън ЕС
9933
 

Последни материали
Виж
Особености, които трябва да знаете
При богата на калций почва понякога се раждат бедни на този елемент плодове
Томбола с награди при покупка
Започна Великденски Кооперативен Базар в София
Нормативни промени
Новите ставки за биопроизводство през 2024 г., които ще се обсъждат до 20 май
Програма за компенсиране на разходите за селскостопанска техника
Украйна отпусна 25% компенсация на фермерите за закупена техника
Заек капама
Нова оценка
Перспективите за производство на зърнени култури в Южна Африка рязко се влошиха
Свързани материали
Виж
Тракторът Landini 5-100 - Машина на месеца става хит сред животновъдите
Landini 7-160 е машина на месеца на специална цена от Оптиком
Силен старт на световния тур REXperience на Landini в България
Световното турне с трактори Landini REX ще зарадва и българските земеделци
EIMA 2018 отличи системата ADS на Landini REX4 за техническа иновация
Иновациите на EIMA идват с Landini
Приятели на sinor.bg:  Стоматолог, София | Трактори Кубота | Книжарница | АГРОВЕСТНИК | 
РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ |  ПОЛИТИКА ЗА ЛИЧНИ ДАННИ
Всички права запазени
sinor.bg 2003 - 2024
RSS новини