Начало » Хоби земеделие » Цветарство
22.09.2017 г.

Растенията на Рибите

Самото название на този знак се асоциира с подводния свят. И действително, Рибите са знак на водната стихия и се управляват от Нептун. Те са надарени с аквариумни, терариумни и приличащи на водорасли наземни растения. В Рибите обаче хармонично проявява качествата си и Венера. Именно тя дарява някои от растения на знака с аромат и красиви цветове.
Растения на Рибите: аквариумни растения, рипсалис, циперус, платицерум, висящи фикуси, кариота, орхидея, пелея, толмия и др.
Всички тези растения, независимо от свойствата им, е добре да присъстват в дома на хората, които са родени под този знак. Рибите са последният, 12 знак на Зодиака, най-мъдрият, опитният, одухотвореният. Те са най-близо до разбирането на божествените закони, затова се явяват и знак на божествената служба.
С богоугодното дело се занимават и самите растения на Рибите: те помагат за развитието на духовността, отдалечаването от суетата и доближаване до вечното. Затова, всеки, който осъзнава нуждата от такова развитие, може да имат такова растение като талисман.

Нежната орхидея лекува бавно
От стотиците видове и сортове орхидеи за отглеждането в стая са подподящи само няколко. Орхидеята е най-очарователното от всички стайни растения, но не само красотата й е ценна. Дори да не се прибягва до астрологията, можете да се сетите за положителното влияние на орхидеята върху околната среда и човека. Нейната красота действа облагодоряващо, ще стимурила атмосферата и хората към хармония. Но ако се обърнете към астрологията, можете още по-точно да кажете какво се случва с дома ви при наличие на орхидея.
Знакът на Рибите, към който принадлежи това растение, е близък на божественото. Рибите са знакът на дълбочината, на психиката, но животът на такива нежни създания е много труден, и Рибите са склонни да изпадат в депресии. Нежни са и самите растения на този знак. В божествените, почти прозрачни венчелистчета на орхидеята е отразена цялата красота, чистота и нежност на душата. Дори стайните, най-непретенциозните от всички видове орхидеи си остават уязвими и нежни цветя.
Орхидеята е наследила красотата си от очарователната Венера, но цветовете й се управляват от Слънцето. То осигурява енергията на Земята, дава ни живот. По същия начин и орхидеите пълнят пространството около себе си с жизнерадостна енергия. Добре е да имате тези мили растения, ако сте склонен към депресии или губите стимула в живота си. Напълненото със слънчева енергия благодарение на орхидеите пространство, твори чудеса, вдъхновява хората към живот.

Влияние на емоциите
Цветовете на стайната орхидея са в бяло, розово, жълто или червено, но отдавна е известно, че всеки цвят действа по различен начин на психиката. Дори ако в един момент орхидеята не цъфти, потенциалната енергия на слънчевите цветове продължава да обкръжава растението, ние я чувстваме и нашето състояние се променя. Бидейки много нежни, орхидеите действат на настроението незабележимо. Управляваното от Слънцето цвете е свръзано с творчеството, стремежът към съзидание, радост, а окраската на цветовете ни показва в каква насока са тези желания.
Орхидеите с жълти и оранжеви цветове вдъхновяват човека да твори задари самото творчество, тъй като жълтият цвят е цветът на Слънцето, планетата, която стимулира създаването на нещо ново. Човекът няма да се замисля за влиянието на произведението му върху другите хора, той просто ще чувства нужда да направи нещо. По-малко размишления, повече дела – това е девизът на жълтата орхидея. Към още повече тгворчество предизвиква орхидеята с тъмночервени цветове. Наситено червеното е цветът на огнения, страстния, неудържимия Марс – планетата на импулсивността и скоростта. Орхидеите с такива цветове предизвикват човека да действа по-бързо, на един дъх, без да се замисля, затова те могат да бъдат полезни за ленивите, за тези, които прекалено много мислят върху плана за действие, преди да започнат реализацията му.
Но ако искате вашите творби да носят удоволствие и на другите хора, засадете си стайна орхидея с розови цветове, защото нежно розовият е цветът на Венера – богинята на красотата, която умее да се хареса на всички.

Как се отразява на здравето
Великолепната орхидея действа облагородяващо на организма. Уникалното влияние на орхидеята се дължи на нейната нежност и чувствителност. Но дори и най-силните стайни орхидеи се прекалено капризни към условията си на живот. Една невярна стъпка и цветето ще загине. Например, нощната температура на въздуха може да се отличава от дневната само с около 2-3 градуса. Орхидеята не понася дори и най-слабото въздушно течение, както и поливането със студена или твърда вода. И тъй като растението е нежно, то действа по този начин и на хората, като хомеопатично лекарство. Орхидеята се опитва да внесе пълен ред в душата на човек, като не оставя без внимание нито една клетка от него.

Растенията на Рибите
3747
 

Последни материали
Виж
Седмична агрометеорологична прогноза за периода 19-25 април 2024 година
Неустойчиво време ще ограничава възможностите за работа на полето
Обзор на Софийска стокова борса за периода 16-19 април 2024 година
Купувачите на маслодаен слънчоглед на борсата вдигнаха оферти с до 40 лева на тон
От 23 до 26 април в Интер експо център
Над 100 изложители ще се представят на ТЕХНОМЕБЕЛ 2024
Практика
Бъдещи лесовъди посетиха разсадника в Локорско
Демонстрация на специализирани трактори и пръскачки за лозя
Kubota Bulgaria в стопанството на винарна Мидалидаре
Мнението на бранша
Бизнесът иска затвор за причинителите на птичи грип от малките дворове
Свързани материали
Виж
Приятели на sinor.bg:  Стоматолог, София | Трактори Кубота | Книжарница | АГРОВЕСТНИК | 
РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ |  ПОЛИТИКА ЗА ЛИЧНИ ДАННИ
Всички права запазени
sinor.bg 2003 - 2024
RSS новини