Начало » Новини » Света
04.02.2017 г.

Започва тримесечно обсъждане за бъдещето на ОСП на ниво ЕС

Фермерите могат да дадат предложенията си на официалния уебсайт на ЕК
Започва тримесечно обсъждане за бъдещето на ОСП на ниво ЕС

През тази седмица бе поставено началото на 3-месечно обсъждане за бъдещето на Общата селскостопанска политика на ниво Европейски съюз и фермерите могат да изразят своето мнение за реформите, съобщи електронното издание AgriLand. Това е първи етап от осъвременяването и опростяването на ОСП, заяви европейският комисар за земеделието и развитието на селските райони Фил Хоугън.

„В момента ОСП е прекалено сложна и тромава за част от нашите фермери. Със започването на тези публични обсъждания ние искаме всички, заинтересовани от бъдещето на храните и фермерската дейност в Европа, да участват в оформянето на политиката за цялото европейско население. ОСП вече осигурява големи ползи за всеки гражданин на общността от гледна точка на безопасността на храните, оцеляването на селските райони, на околната среда и на приноса към борбата с климатичните промени. Чрез създаването на „пътна карта” за бъдещето аз съм убеден, че можем да осигурим още по-големи ползи. Но ние трябва да прецизираме ОСП и да я съживим, като, естествено, осигурим и необходимото финансиране”, каза Хоугън.

Според него през последните 2 години фермерите са били изправени през безпрецедентни трудности и поради това сега е точният момент за подобряване на политиката, така че да успеят да издържат. „Необходима ни е политика, която да успява да осигури на фермерите средства за борба с пазарните колебания и нестабилността. Нуждаем се от политика, която да покаже на всички, че без фермери няма храна”, категоричен бе той.

От Европейската комисия са обособили досега общо 33 проблема във въпросника за бъдещето на ОСП, вариращи от общи като например изборът на най-важните принципни предизвикателства до конкретни като най-добрия начин ОСП да се бори с климатичните промени, уточни еврокомисарят. След оценка на изказаните мнения при обсъждането ЕК ще бъде в състояние да разработи евентуални законодателни промени в политиката през 2018 г.

Фермерите, браншовите организации и жителите на селата и градовете в ЕС могат да изразят мнението си за бъдещето на ОСП на официалния уебсайт н ЕК.

За пръв път ОСП е разработена през 60-те години на ХХ век, като оттогава е претърпяла няколко реформи, за да преодолее трудностите на пазарите на селскостопански продукти. Последната реформа в политиката е от 2013 г.

Започва тримесечно обсъждане за бъдещето на ОСП на ниво ЕС
4236

Коментари (0)

Моля отбележете, че не сте робот.

Последни материали
Виж
Съседните страни забраниха вноса на свинско месо от Белгия
АЧС се върна в Белгия след 33 години
Бъдещето на фермерските пазари е свързано с организиране на тематични квартални събития
Ст. Апостолов: Само с демонстративни проекти за фермерските пазари не може
Търговската война между Пекин и Вашингтон е благоприятствала европейския експорт
Ръст на експорта на свинско месо в ЕС
27 птицевъди в област Разград покриват европейските изисквания за хуманно отношение чрез държавни помощи
Седмичен обзор на Софийска стокова борса
На борсата има обилно предлагане на хлебна пшеница на 405.00 лв/т
През изминалото денонощие са изгоряли 30 кошера и над 400 бали слама
Свързани материали
Виж
Съвети от здравното министерство
Как фермерите могат да се предпазят от бруцелоза
Пазари
Цената на слънчогледовото масло в Европа пада. Очертава се рекорден износ на масло от Украйна
Състояние
В Югозападното предприятие покриват международни стандарти за управление на горите
Общността ще остане зависима от вноса
По-слаба реколта от маслодайни култури в ЕС-28
Кюфтета с кестени
Елана: Лекари и автомонтьори имат най-голям шанс за проекти в селата
Приятели на SINOR.bg:  Стоматолог, София | Книжарница | АГРОВЕСТНИК | 
РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ |  ПОЛИТИКА ЗА ЛИЧНИ ДАННИ
Всички права запазени
SINOR.bg 2003 - 2018

Използваме бисквитки (cookies), за да ви осигурим възможно най-добро преживяване в нашия уеб сайт. Чрез използването на нашия уебсайт Вие се съгласявате със запазването на бисквитки във Вашето устройство.

Приемам