Начало » Новини » Света
02.02.2017 г.

И български фермери могат да придружават Фил Хоуган при посещението му в Канада

Предстоящо

sinor.bg

Български фермери и представители на браншовите организации могат да се включат за участие в предстоящата визита на високо ниво на еврокомисаря по земеделие и развитие на селските райони Фил Хоган в Канада. Посещението е планирано за началото на май 2017 г., съобщиха от министерството на земеделието.

Срокът за заявяване на участие в делегацията на комисар Хоган е 20 февруари 2017 г., като регистрацията се извършва по електронен път на следния електронен адрес: https://ec.europa.eu/eusurvey/runner/HLMAGRICanada2017.

Окончателният подбор на представителите на бизнеса, които ще придружат комисар Хоган, ще бъде базиран на продуктовия и географски баланс на делегацията. Следва да се има предвид, че разходите за посещенията ще са за сметка на участниците.

Целта на визитата е засилване на дългогодишните търговски връзки между Канада и ЕС, като продължение на сключеното през месец октомври 2016г. търговско споразумение (СЕТА).

Целта на посещението е да се затвърдят връзките между Канада и Европейския съюз  на основата на подписаното през октомври 2016г. Всеобхватно икономическо и търговско споразумение (СЕТА). СЕТА е най-амбициозното търговско споразумение подписвано някога от ЕС, което да отвори широк спектър от възможности за износ на селскостопански стоки от ЕС и да им позволи да подобрят тяхната позиция на канадския пазар.

Визитата трябва да помогне и да гарантира, че Канада и Европейския съюз напредват към безпроблемното прилагане на СЕТА. Основни теми, които се очаква да бъдат дискутирани по време на посещението на политическо ниво, както и със заинтересованите страни са: новите възможности пред европейските продукти за достъп по пазара, премахването на останалите препятствия за търговията, както и безпрецедентната закрила от ВИТС на географски указания и наименования за произход на земеделски и хранителни продукти от ЕС.

В допълнение към политически въпроси, ще се разискват и вариантите за улесняване на обмена и споразуменията между европейски и канадски компании в сектора на хранително-вкусовата промишленост. Поради тази причина, комисар Хоган е изразил желание да бъда придружен от ръководители на компании, представляващи ключовите сектори в търговията на ЕС с Канада.

Важен елемент от посещението в Канада ще бъде откриването на Международното изложението за пресни и обработени храни SIAL 2017 в Торонто, където ЕС ще бъде  регионален почетен представител със собствен павилион. SIAL Канада е основно събитие в категория „бизнес за бизнеса“ за региона, а изданието от 2016г. в Монреал привлече 17300 посетители от 67 страни и 930 изложители от 50 страни. Комисар Хоган счита, че това би била добра възможност за придружаващите го производители да се срещнат с потенциални партньори от местния пазар, както и с представители на хранително-вкусовата промишленост от целия континент.  

И български фермери могат да придружават Фил Хоуган при посещението му в Канада
4699
 

Последни материали
Виж
Фермерите настояват за промени в Закона за застраховането
Градушка унищожи лозя и рози в село Баня, застраховките важат от първи май
Европейска асоциация за вълна
Бъдещи разговори в МЗХ
Отрязаните от украинската помощ производители на овес, ръж и тритикале очакват обезщетения
Румъния: Държавен служител е заподозрян в земеделска измама на стойност 561 000 евро
МЗХ
Обследват пораженията от падналата градушка в Централна България
Новият сорт показва желаният баланс от добив, устойчивост и качество на реколтата
Отлични отзиви от Виго за ранната реколта краставици в Петрич
Свързани материали
Виж
Доставките за чужбина на твърда пшеница ечемик обаче отчитат значителен спад
Канада вдигна износа на мека пшеница с близо 10 на сто
Тайтън Машинъри България става официален вносител на Petro Canada за България
При царевицата и соята обаче се очертава ръст
Сухото лято влошава очакванията за реколтата от пшеница и рапица в Канада
При рапицата ръстът е от 55 на сто
Износът на мека пшеница от Канада скочи със 75 на сто през сезона
Силната реколта осигурява потенциал над средния за предишните сезони
Износът на пшеница от Канада е скочил с 55 на сто
Регионът има повече население от ЕС
САЩ и Канада се насочват към пазарите на югоизточна Азия
Приятели на sinor.bg:  Стоматолог, София | Трактори Кубота | Книжарница | АГРОВЕСТНИК | 
РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ |  ПОЛИТИКА ЗА ЛИЧНИ ДАННИ
Всички права запазени
sinor.bg 2003 - 2024
RSS новини