Начало » Новини » Страната
25.11.2016 г.

Агробизнесменът за 2016-а Недко Митев: Животновъдството ще се изправи на крака с мощни структури

Агробизнесменът за 2016 г. Недко Митев Снимка: sinor.bg

Животновъдството може да се изправи на крака с мощни структури, модерни технологии и генетика на световно ниво. Това обяви агробизесменът за 2016 година Недко Митев по време на официалната церемония по връчването на наградите за успешните в бизнеса, организирана от в. "Български фермер".

Дейността на Недко Митев започва в първите години след демокрацията, когато активно развива зърнопроизводство, а впоследствие инвестира и в животновъдство. Днес стопанството му е сред най-големите в страната с близо 7 хиляди млечни крави. Митев разполага и с модерна мандра, като продуктите с марката „Добротица” са добре познати в Североизточна България. В бъдеще фермерът възнамерява да открие и верига магазини в София.

Митев обработва и над 60 000 дка земя, като притежава и един от най-съвременните заводи за биогаз.

Тази есен освен наградата за агробизнесмен, който се връчва от 25 години, за първи път бяха отличени още 8 компании от агросектора.  

Отличието в категория Агроинвеститор на годината беше връчено на вносителя на техника „Мегатрон” ЕАД за най-големите инвестиции през годината. Компанията инвестира в нов търговско-сервизен комплекс край Монтана, а през следващата година "Мегатрон" ще започне строителството на търговско-сервизен център в Бургас. Наградата беше връчена на търговския директор на "Мегатрон" Георги Панчев от икономиста Николай Вълканов от „ИнтелиАгро”.

Румяна Иванова от ДСК отличи младия бизнесмен на 2016 г. д-р Милен Йорданов. Той ръководи единствената ферма за производство на пуйки "Върхът". От няколко месеца фермата предлага и нов продукт "Фермерско пиле". Отглежда и кръстоска - родителското стадо е от 3 000 птици.

В категорията "Агротърговец" беше отличена компанията Pioneer за постигане на най-висок пазарен дял от всички семенарски компании в България. От всеки 3 декара царевица в страната два са царевичните хибриди на "Пионер, "а от всеки 2 дка слънчоглед повече от един от тях е Пионер. Наградата беше връчена на Чавдар Дочев, търговски директор Балкански регион на "Пионер".

Венелина Гочева, управител на „Медийна група България” и издател на вестниците „Български фермер“ и „24 часа“ обяви и поздрави носителите на отличието в категорията „Нов продукт с впечатляваща история”, връчен на  Красимира Иванова, маркетинг мениджър „БАСФ Растителна защита България“. Наградата е за успешното представяне на новия хербицид в житни култури „Биатлон 4D“ на българския пазар от „БАСФ Растителна защита България“. През 2016 г. „Биатлон 4D” се превърна в масов продукт и бе приложен на почти 2 милиона декара.

Призът в категория "Агроиноватор" бе връчен от Христо Цветанов, член на управителния съвет на Института за агростратегии и иновации на фирма "Хорш" в лицето на нейния представител за България – госпожа Петя Дайнова и на официалния вносител на бранда – фирма Агротрон-М в лицето на нейните собственици Мелиха Айретлик и Мехмед Юмеров.

В категорията "Компания с най-много нови продукти" с приз "Успелите 2016" е "Ири Трейд" АД .Фирмата е с най-широко пазарно портфолио в България през 2016 година и предлага богата гама от различни продукти и услуги в областта на земеделието и животновъдството на българския пазар. Призът беше връчен на Илияна Лефтерова, генерален директор на фирмата.

В категория "Агроконсултант" овациите бяха за екипа на спечели „Проактив консултинг”. Компанията има над 10-годишен опит в работа с проекти по преприсъединителните фондове, оперативните програми на ЕС, Програма САПАРД, Програмата за развитие на селските райони 2007-2013 г.

Призът за успешна "Компания с юбилеен принос" отиде при „Агритоп“. Връчи го изпълнителният директор на фонд "Земеделие" Румен Порожанов на представителя на фирмата Момчил Тасков. Зад силните резултати на компанията стоят петнадесет години на инвестиции в разширяване и модернизиране на производството и повишаване на ефективността на българските животновъдни ферми.

Специална награда – ваучер за 1000 лева за гуми „Белшина“, бяха връченви на „Гумснаб“ ЕООД – Добрич, добрият партньор на „Български фермер“ - компанията „Геотрейдинг“.

Агробизнесменът за 2016-а Недко Митев: Животновъдството ще се изправи на крака с мощни структури
17988
 

Последни материали
Виж
Откриване на изложението „Техномебел"
Призив за сертифициране на българската дървесина
Пролетната сеитба обаче върви с изпреварващо темпо
Състоянието на есенната пшеница в САЩ се влоши значително само за седмица
Позиции
Чорбаджийски: Несериозно е България да има само един евродепутат, защитаващ фермерите
Единственото условие за купувачите е сами да си осигурят превоза
Украински фермери започнаха да раздават кромида без пари
НАП напомня да се декларират земеделските субсидии до 30 април
Днес парламентарната комисия по земеделие има извънредно заседание
Ализан Яхова: Очакваме добри новини за украинската помощ на 24 април
Свързани материали
Виж
Конкурс за агробизнесмен на 2023 г.
Агроведомството ще представя успешни агробизнес модели
Италиански фермер използвал дъщеря си и двама служитили за крупна измама
Агробизнесмен на годината
Венелин Делгянски: Българското зърнопроизводство е по-конкурентно от германското, с таваните обаче ще разрушат структурата ни
Агробизнесмен на годината
Бозуков: Възможно е да се отложим Стратегическия план за пролетта
Церемония
Потомственият фермер Венелин Делгянски е Агробизнесменът за 2021 година
„Агрион“ взе голяма награда за въвеждането на иновации в селското стопанство
Агробизнесменът на годината Николай Минев: Рецептата за добро земеделие е иновации, опит и търговски нюх
Приятели на sinor.bg:  Стоматолог, София | Трактори Кубота | Книжарница | АГРОВЕСТНИК | 
РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ |  ПОЛИТИКА ЗА ЛИЧНИ ДАННИ
Всички права запазени
sinor.bg 2003 - 2024
RSS новини