Начало » Новини » Света
20.11.2016 г.

Норвежко сирене засрами конкуренцията на престижен международен конкурс

Фермата с 50 крави произвежда 20 тона сирене годишно
Норвежко сирене засрами конкуренцията на престижен международен конкурс

На състоялото се в испанския град Сан Себастиян 29-то издание на ежегодния конкурс „Световни награди за сирене”, организиран от британската „Гилдия на деликатесите”, първото място зае синьото сирене „Kraftkar” на норвежката компания Tingvollost, съобщи електронното издание DairyNews.

Tingvollost е малка семейна фирма от община Тингвол в западна Норвегия с 50 крави, произвеждаща около 20 тона сирене годишно. „Просто нямам думи, това е наистина фантастично постижение за нас”, заяви основателят на компанията Гунар Воган след оповестяването на резултатите от конкурса.

„Kraftkar” спечели със 71 точки от 80 възможни, а на второто място с по 67 точки се наредиха испанските сирена „Cala Blanc” на компанията Lacto Industrial Menorquina и „Cremositos Del Zujar” на Arteserena. В конкурса взеха участие над 3 хил. сирена от 31 държави, а 266 експерти цял ден изпробваха продуктите. Накрая жури от 16 съдии определи победителя.

Норвежкото сирене дотолкова ги очарова, че те му връчиха и титлата „Шампион на шампионите” в съревнование с досегашните 28 победители в надпреварата. На второ място остана френското сирене „Ossau Iraty” на компанията Fromagerie Agour, спечелило наградата през 2011 г., а третото бе заето от миналогодишния победител „Le Gruyère AOP Premier Cru” на швейцарската Cremo SA von Mühlenen.

Норвежко сирене засрами конкуренцията на престижен международен конкурс
3137

Последни материали
Виж
Кадрови промени
Сменен е шефът на Изпълнителната агенция по горите
Рафинерия
Борисов откри малка инвестиция в рафинерия за олио в Добричко
В какво задължително трябва да вложите преотстъпения данък в агросектора
НАП актуализира данъците, които фермерите ще плащат за 2019 г.
Десислава Танева: Около 70 хил. дка са засегнатите площи от градушки от началото на 2019 г.
Демонстрациите при старозагорското село Бяло поле – втора част
Агро Арена 2019 г. на „Байер“ с предложенията при слънчоглед, царевица и рапица
Нормативни промени
От 15 е в сила нов регламент за намаляване на трансмазнините в храните
Свързани материали
Виж
Швейцарски учени експериментираха с различни видове музика в процеса на зреене на сирене
Хип-хоп нон стоп за вкусен Ементал
Консултативен съвет по животновъдство
Порожанов: Блокираният пазар за овче сирене и мляко е причина да се отпусне „де минимис“ за фермерите
Кюфтета със сусам
Ефектът от подпомагането на зеленчукопроизводителите
Салатата от домати удари 10 лева - почти колкото килограм сирене
БАБХ с проверки в мандрите
От 14 октомври имитиращото сирене трябва да е по рафтовете на магазините с нови етикети
Фермерски пазар
Да опитаме българско-швейцарско сирене от родна ферма
Приятели на SINOR.bg:  Стоматолог, София | Книжарница | АГРОВЕСТНИК | 
РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ |  ПОЛИТИКА ЗА ЛИЧНИ ДАННИ
Всички права запазени
SINOR.bg 2003 - 2019

Използваме бисквитки (cookies), за да ви осигурим възможно най-добро преживяване в нашия уеб сайт. Чрез използването на нашия уебсайт Вие се съгласявате със запазването на бисквитки във Вашето устройство.

Приемам