Начало » Хоби земеделие » Рецепти от село
14.11.2016 г.

Пълнени ябълки с кайма

Разрязваме измитите ябълки напречно наполовина и издълбаваме семенната част. Намазваме ръбчетата им с лимонов сок. Разтопяваме маслото и задушаваме лука около 5 мин. Прехвърляме го в купа .В същия тиган пържим 5-7 мин подправената на вкус кайма, която трябва добре да се раздроби. Прехвърляме я при лука. Добавяме галетата , целината и останалите изброени подправки и разбъркваме всичко много добре. С тази смес пълним ябълките. Нареждаме ги в огнеупорен съд (може и глинен), заливаме с пилешкия бульон, захлупваме и печем в силна фурна  35-40 мин. Изваждаме ябълките и ги оставяме на топло. Сока от печенето на ябълките прецеждаме, загряваме на умерен котлон и прибавяме размитото на гладка кашичка с малко вода нишесте. Сгъстяваме с бъркане соса. Поливаме с него ябълките и сервираме.

Продукти:  около10 големи червени ябълки, 2 с.л. лимонов сок, 4 с.л. масло, 200г ситно нарязан лук, 400 г кайма, 35 г галета, 1 и 1/2 ч.л. пелин, 1 ч.л. настъргана лимонова кора, щипка настъргано индийско орехче, 1 ч.л. сол, 1 ч.л. черен пипер, 400 мл пилешки бульон, 1 пълна с връх с.л. нишесте, 4 с.л. вода.

Пълнени ябълки с кайма
6664
 

Последни материали
Виж
Подготовка за еврото
Оборудват пощите по селата с апаратура за проверка на еврото
Преди ваканциата на парламента
Политолог с остра критика срещу одобрената приватизация на „Ел Би Булгарикум“
Напрежението сред работещите расте
Горските служители искат спешна среща с Желязков
ДФЗ
Ставките за помощта по de minimis, които тази година са по 50 хил. евро на ферма
Продажбите на бира в Германия се сринаха
Кадрови промени
За председател на Селскостопанска академия е назначен проф. д.н Стефан Гандев
Свързани материали
Виж
Севернокорейски ябълки се появиха по рафтовете на руските супермаркети
Предпочитанията на потребителите към сезонните плодове задържа цените високи
Ябълките от новата реколта в Украйна са тройно по-скъпи спрямо миналия сезон
Мнението на бранша
Марк Цеков: Само в Хасковско и Пловдивско ябълките отчасти ще оцелеят
Въпреки отчетените значими ръстове в по-малки производителки
Запасите от ябълки и круши в Европа са под миналогодишните
Сериозни промени в цените на селскостопански продукти в Германия
Малко известни, но ранобудни и опасни хоботници !
Приятели на sinor.bg:  Стоматолог, София | Трактори Кубота | Книжарница | АГРОВЕСТНИК | 
РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ |  ПОЛИТИКА ЗА ЛИЧНИ ДАННИ
Всички права запазени
sinor.bg 2003 - 2025
RSS новини