Начало » Хоби земеделие » Рецепти от село

Пълнени ябълки с кайма

Синор.БГ / 14.11.2016 г.

Разрязваме измитите ябълки напречно наполовина и издълбаваме семенната част. Намазваме ръбчетата им с лимонов сок. Разтопяваме маслото и задушаваме лука около 5 мин. Прехвърляме го в купа .В същия тиган пържим 5-7 мин подправената на вкус кайма, която трябва добре да се раздроби. Прехвърляме я при лука. Добавяме галетата , целината и останалите изброени подправки и разбъркваме всичко много добре. С тази смес пълним ябълките. Нареждаме ги в огнеупорен съд (може и глинен), заливаме с пилешкия бульон, захлупваме и печем в силна фурна  35-40 мин. Изваждаме ябълките и ги оставяме на топло. Сока от печенето на ябълките прецеждаме, загряваме на умерен котлон и прибавяме размитото на гладка кашичка с малко вода нишесте. Сгъстяваме с бъркане соса. Поливаме с него ябълките и сервираме.

Продукти:  около10 големи червени ябълки, 2 с.л. лимонов сок, 4 с.л. масло, 200г ситно нарязан лук, 400 г кайма, 35 г галета, 1 и 1/2 ч.л. пелин, 1 ч.л. настъргана лимонова кора, щипка настъргано индийско орехче, 1 ч.л. сол, 1 ч.л. черен пипер, 400 мл пилешки бульон, 1 пълна с връх с.л. нишесте, 4 с.л. вода.

Пълнени ябълки с кайма
6995
 

Последни материали
Виж
С качествени и традиционни български продукти за празничната трапеза
Коледно югоизточно фермерско изложение привлича посетители в Ямбол
Въвежда се нова еко категория за колите - Евро 7
Кабинетът прие технически и други промени в данъчни закони
Доставчиците са обложени със ставки от 21,9 до 42,7 на сто при вноса
Китай наложи още мита за млечните продукти от ЕС заради субсидирането им
Заради договори на ИАГ и болести по животни
Бюджетът на МЗХ за 2025 г. е увеличен с 60 млн. лв.
Средствата са взети за проекти по мярка 4.3 от ПРСР
Напоителни системи получи по-дълъг срок за връщане на държавен заем
В Украйна цените продължиха да се понижават за втора поредна седмица
Износът от Аржентина намали напрежението на пазарите на слънчоглед
Свързани материали
Виж
Практики през есента
Кората на младите ябълки се напуква – ето как да спасим дърветата
Само сливи, малини и пъпеши са над 90%
Българските ябълки задоволяват едва 36% от годишното им потребление
Агростатистика
Пагубен спад в реколтите от сливи, ябълки и круши тази есен
Тайната на успешните
Историята на мощния кооператив в Италия ВОГ започва от 19 век с 22-ма фермери
Средната цена обаче продължава да се повишава за пореден сезон
Износът на ябълки от Украйна се срина с близо две трети
Увеличава се производството на домати, моркови, лук и круши в ЕС
Приятели на sinor.bg:  Стоматолог, София | Трактори Кубота | Книжарница | АГРОВЕСТНИК | 
АВТОРИ |  РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ |  ПОЛИТИКА ЗА ЛИЧНИ ДАННИ
Всички права запазени
sinor.bg 2003 - 2025
RSS новини