На 19 и 20 октомври във Велико Търново ще се проведе кръгла маса, където представители на преработвателния бранш ще обсъждат новото законодателство в храните, съобщиха от Асоциацията на месопреработвателите в България. Дискусията ще се проведе в „Интерхотел Велико Търново“. Форумът ще бъде открит от Дамян Илиев, изпълнителен директор на Българската агенция по безопасността на храните и Светла Чамова, изпълнителен директор на асоциацията.
Сред обсъжданите теми ще бъдат новите изисквания, свързани с подготовката на суровините и храните от животински произход, директните доставки на преработена продукция от стопанствата и др.
Ще бъдат обсъждани новите правила за етикетиране и задължителното отбелязване на страната, производител.
Подробна лекция ще бъде изнесена за утвърдените стандарти „Стара планина“ и др.