Начало » Важно за фермера » Земеделска техника
15.09.2016 г.

С минитоварачите на BOBCAT може да почистите пасищата дистанционно извън кабината на машината

За първи път в България на това изложение беше представен минитоварач с мулчер, който се управлява дистанционно, така че да улесни движението при разчистване на храсти и непроходими терени. Машината е изключително търсена от фермерите за разчистване на пасища. Популацията на Bobcat с мулчер се увеличи изключително много през последните две годи и е доказала своите предимства. Има машини, работещи в България години наред изключително с това приложение, с натрупани над 4000 безаварийни моточаса. Дистанционното управление в особено полезно е при изкопаване на канали за напоителни системи с роторен или верижен каналокопател, където видимостта отстрани е по-добра и при работа може да се избегнат аварии с прекъсване на кабели и тръби, посочи Ива Станоева, маркетинг експерт в компанията.

Стратегията на  BOBCAT е да разработва дизайна на машините така, че да осигуряват на оператора изключително добра видимост от кабината. Въпреки това обаче възникват тежки терени, където е важно да се излезе отстрани и да се огледа, за да не възникне инцидент..

Освен в селското и горско стопанство тези машини имат приложение и в пътното строителство, търговията и др.

Радиоупревляемият модул лесно се прикрепва към всяка машина с електронно управление с джойстици, което става за броени минути, поясни още Станоева.

Другата новост, с която BOBCAT изненада фермерите, е телескопичният товарач TL470HF с премиум конфигурация. Това е машина с бърза трансмисия, позволяваща да се достигат 40 км в час в транспортен режим. Товарачът е от най-компактните на пазара в класа си, а товарната му графика позволява преместването на товари от 3,5 тона на 7 метра. Премиум конфигурацията освен бързата трансмисия е с голям размер на гумите – 460/70R24, допълнителна предпазна решетка на покрива, седалка с пневматично окачване, система за окачване на стрелата за пренос на товари без разпиляване.

Телескопичният товарач е оборудван с 190-литрова аксиално-бутална хидравлична помпа, която постига много бързи комбинирани движения. На пазара това е най-мощната и бърза хидравлика в класа 7-метрови машини. Стандартните помпи са зъбни с капацитет 100 л/мин, докато при тази машина, дори когато е натоварена, не е необходимо да се променят оборотите на двигателя, за да работи по-бързо и по този начин се допринася за горивната ефективност на машината, както и за дългия междуремонтен пробег на двигателя.  

С този товарач добре обучен оператор може да натовари камион с 18 бали за 13 минути. С обикновена машина резултатът би бил поне два пъти по-бавно. Командите и цикловите времена на машината са два пъти по-бързи от стандартните.

Специално за тази година  BOBCAT предлага и изключително конкурентни ценови условия за моделите с двигател Stage IIIB на склад, така че фермерите имат ограничено време да се възползват от промоциите.

На изложението в Стара загора беше представен и товарачът TL358 +, който е нов модел на BOBCAT, свързан с концепцията за удобство в тесни помещения – концепция, която производителя влага при проектирането на всяка една машина. Идеята на производителите е операторът да има видимост до всяка една крайна точка на машината. Капакът на двигателя е разположен ниско, операторското място има видимост до задната гума и маневреността е такава, че където минава предната гума, там минава и задната. Машината има изключително малък радиус на завой, което при много конкурентни марки това не се постига. Товарачът TL358+ има товароподемност  3 тона, докато при стандартните TL358 товароподемността е 2,6 тона. Височината на повдигане е 6 метра, а версията с ниска кабина може да премине през врата на обор висока само 2,1м.

Другите предложения за животновъдите са минитоварачите S100, които са незаменими за работа във фермите. Широчината й е малка, което позволява на машината да минава по пътеките за лесно разпръскване на фураж и сено или за почистване на помещенията

Само да припомним, че BOBCAT и Мегатрон предлагат свой безлихвен лизинг за техника, която се изплаща за 3 години. При по-дълъг период на изплащане лихвите са изключително ниски, защото се поемат от производителя.

На есенната БАТА компанията изложи и големият товарач DL 420 на южнокорейската компания DOOSAN.  Машината е със съчленена рама, което прави машината маневрена, въпреки големите си размери. Тази машина работи с кофа от 4,5 кубика за загребване на тежки материали, но реално може да работи с 8-9 кубика кофа за леки материали като зърно например. Използва се изключително в зърнени складове, на пристанища и в логистични центрове.

DOOSAN е лидер в производството на тежка механизация и е собственик на концерна BOBCAT. Компанията е един от най-големите производители на двигатели в света. В миналото челните товарачи John Deere за американския пазар на строителна техника са произвеждани именно от DOOSAN, тогава DAEWOO. В Русия и Европа тази марка е добре позната, но през последните години качествата на тази техника започват да се оценяват и в България.

DOOSAN разполага на склад и с по-малки модели като DL200 и DL250, които са с 2 и 2,5 кубика строителна кофа, така че спокойно може да работят с кофа от 4 кубика зърно.

С минитоварачите на BOBCAT може да почистите пасищата дистанционно извън кабината на машината
13224
 

Последни материали
Виж
Откриване на изложението „Техномебел"
Призив за сертифициране на българската дървесина
Пролетната сеитба обаче върви с изпреварващо темпо
Състоянието на есенната пшеница в САЩ се влоши значително само за седмица
Позиции
Чорбаджийски: Несериозно е България да има само един евродепутат, защитаващ фермерите
Единственото условие за купувачите е сами да си осигурят превоза
Украински фермери започнаха да раздават кромида без пари
НАП напомня да се декларират земеделските субсидии до 30 април
Днес парламентарната комисия по земеделие има извънредно заседание
Ализан Яхова: Очакваме добри новини за украинската помощ на 24 април
Свързани материали
Виж
Чисто новият компактен колесен товарач L95 и изключително компактният телескопичен товарач TL25.60 на Bobcat
Bobcat с последни иновации на Агритехника 2023
Телескопичните товарачи BOBCAT- качество и иновации
Bobcat пуска на пазара новия мини верижен товарач MT100
Bobcat представя новия товарач MT100 на изложението Galabau 2022
BOBCAT с шеста поредна награда за издръжливост
Рекордна сделка за отдаване под наем на телескопични товарачи за френските фермери
Френски кооператив предлага под наем нов парк от 130 телескопични товарача Bobcat
Приятели на sinor.bg:  Стоматолог, София | Трактори Кубота | Книжарница | АГРОВЕСТНИК | 
РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ |  ПОЛИТИКА ЗА ЛИЧНИ ДАННИ
Всички права запазени
sinor.bg 2003 - 2024
RSS новини