Тиквичките се измиват, обелват и нарязват по дължна на тънки резани. Доматите също се обелват и нарязват на тънки шайби. В блендер се смесват магданоза, копъра, малко зехтин, чесъна и сол. Получава се много вкусна зелене паста. Намаслява се тавичка със зехтин. Редят се последователно тиквички, домати, зелената паста, извара и малко сирене с нея. И още веднъж така като се завършва с тиквички. Ястието се готви във фурна на 200º до омекване и зачервяване на тиквичките.След това се изважда и се залива с киселото мляко с разбитите яйца. За по-вкусно може да добавите рендосан кашкавал в заливката. Връща се във фурната и се пече до образуване на коричка. Консумира се след като поизстине, но и студено от хладилник е много вкусно!
Добър апетит!
Необходими продукти: 3-4 тиквички, 4-5 домата, 1 вр. магданоз, ½ вр. копър, 2-3 скилидки чесън, зехтин, сол, 2-3 яйца, ¾ кофичка к. мляко, 100 гр. сирене, 300 гр извара ( в случая кашкавалена)