Начало » Хоби земеделие » Рецепти от село
04.09.2016 г.

Редени тиквички с домати на фурна

Лятна манджа

Тиквичките се измиват, обелват и нарязват по дължна на тънки резани. Доматите също се обелват и нарязват на тънки шайби. В блендер се смесват магданоза, копъра, малко зехтин, чесъна и сол. Получава се много вкусна зелене паста. Намаслява се тавичка със зехтин. Редят се последователно тиквички, домати, зелената паста, извара и малко сирене с нея. И още веднъж така като се завършва с тиквички. Ястието се готви във фурна на 200º до омекване и зачервяване на тиквичките.След това се изважда и се залива с киселото мляко с разбитите яйца. За по-вкусно може да добавите рендосан кашкавал в заливката. Връща се във фурната и се пече до образуване на коричка. Консумира се след като поизстине, но и студено от хладилник е много вкусно!

Добър апетит!

Необходими продукти: 3-4 тиквички, 4-5 домата, 1 вр. магданоз, ½ вр. копър, 2-3 скилидки чесън, зехтин, сол, 2-3 яйца, ¾ кофичка к. мляко, 100 гр. сирене, 300 гр извара ( в случая кашкавалена)

 

 

 

Редени тиквички с домати на фурна
19233
 

Последни материали
Виж
Основната заслуга за неблагоприятния резултат е на рапицата и пшеницата
В Украйна прибират есенниците 2 пъти по-бавно от миналата година
Прилагат утвърдени действия за предотвратяване на навлизането на болестта
Призовават животновъдите да внимават за син език след огнища в съседни страни
Офрти се приемат до 31 юли, доставката е на партиди по 5000 тона
Турция обяви търг за внос на 225 000 тона фуражен ечемик
Повишаването на цените е неизбежно при оскъпената суровина и очаквания внос
Ще правим вино от червените сортове грозде след измръзването на белите
Масова ваксинация блокира износа на мляко, млечни продукти и живи животни
Животновъдите спорят да ваксинират ли овцете и козите срещу шарка
Обзор на седмицата
Червеният код изцеди и последната надежда на сектора за доходна година
Свързани материали
Виж
Миризливки – кафяви и опасни за всички култури от семейство Тиквови
Тиквички плакия
Причини за гниене на тиквичките
Защо горчат тиквичките?
Супа от зрял фасул с тиквички
Подхранване на тиквите, тиквичките и патисоните
Приятели на sinor.bg:  Стоматолог, София | Трактори Кубота | Книжарница | АГРОВЕСТНИК | 
РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ |  ПОЛИТИКА ЗА ЛИЧНИ ДАННИ
Всички права запазени
sinor.bg 2003 - 2025
RSS новини