Начало » Важно за фермера » Земеделска техника
01.06.2016 г.

Оптимизирана производителност с интерактивна настройка на комбайни JOHN DEERE

С „пакета“ интелигентни технологии разполагат всички нови комбайни от модели W, T и S

John Deere отново има с какво да изненада приятно своите клиенти. Компанията, с почти 180 годишна история и една от най-разпознаваемите марки в света, е известна не само с висококачествените си земеделски машини, но и с разработването, усъвършенстването и внедряването на редица интелигентни технологии. Благодарение на тези иновативни решения,  се подобрява производителността, ефективността, горивната ефективност на машините, оптимизира се логистиката и се свежда до минимум времето на престой.

С „пакета“ интелигентни технологии разполагат всички нови John Deere комбайни от модели W, T и S. Този пакет е наречен от John Deere просто “Connected combine” (свързаният комбайн). Сигурно се питате какво означава това?

“Connected combine” е интелигента технология, която ви позволява да работите максимално ефективно и продуктивно независимо от жътвените условия и вида на културите. Тя включва следните функции на John Deere:

- Дистанционен достъп до дисплея на машината (RDA)

- Интерактивна настройка на комбайна (ICA)

- Автоматична система за навигация AutoTrac

Функцията за дистанционен достъп до дисплея на комбайна, позволява споделяне на екрана в машината с компютъра на специалист на местния дилър на John Deere, който помага в реално време на оператора да оптимизира настройките по време на жътва.

Функцията за интерактивна настройка на комбайна в комбинация с дистанционния достъп до дисплея е от голяма полза за оператора на комбайна. Той поддържа връзка с местния дилър, който познава отлично жътвените условия в региона и може да даде не само ценни съвети, но и да помогне за оптимизиране на настройките на машината за бърза и качествена жътва. „Това е лична връзка, която в днешния компютърен свят много хора пропускат, а е от голямо значение особено по време на трескавата жътвена кампания“, казва Георг Ларшайд, FarmSight мениджър в John Deere.

Свързан с комбайна, чрез дистанционния достъп до дисплея и клетъчен телефон с Bluetooth връзка, френският дилър Агри86 демонстрира работата на комбайн S685i: „Удивително е да видиш как производителността в тонове на хектар скочи след като оптимизирахме скоростта на работа, интерактивните настройки на комбайна и функцията HarvestSmart“, казва Давид Жоншре, продуктов специалист продажби в John Deere, Франция.

Интерактивната настройка на комбайна е интуитивна функция, която позволява на оператора да оптимизира машината, благодарение на помощника за настройки, който задава въпроси за приоритетите на жътва (напр. висока производителност при ниски загуби) и предлага важни стъпки за оптимизиране на машината. Операторът може да приеме или откаже тези предложения. 

Използването на функцията за дистанционен достъп до дисплея позволява на дилъра (с предварително разрешение от собственика на машината) да вижда екрана в кабината на комбайна на своя компютър или i-pad и лично да помогне на оператора да оптимизира настройките на комбайна. 

John Deere винаги е била пионер не само в разработването, но и във внедряването на интелигентните технологии в земеделското машиностроене. Основната цел на водещия производител на земеделска техника е да постигне върхова производителност на машините при максимална заетост и по-ниски експлоатационни разходи, което да улесни работата на хилядите фермери по света при прибирането на реколтата.

Оптимизирана производителност с интерактивна настройка на комбайни JOHN DEERE
16840
 

Последни материали
Виж
До 14 май стопаните със 100% пропаднали площи от градушката в Южна България подават заявления за обследвания
Обзор на Софийска стокова борса за периода 23-27април 2024 година
Купувачите на маслодаен слънчоглед на борсата продължават да вдигат цените
Тютюнопроизводителите и занапред ще получават държавна подкрепа
Седмична агрометеорологична прогноза за периода 26 април – 2 май 2024 година
Остава опасността от слани във високите полета на западна България
За незаконно овладяване на държавни поземлени участъци
Украинският земеделски министър подаде оставка заради корупционни обвинения
Призив за подкрепа
Бедствието с градушките роди съпричастност от фермери към фермери
Свързани материали
Виж
Системата See and Spray на John Deere открива и унищожава ефективно плевелите
John Deere преустановява доставките за Русия и Беларус
Стрелбата на окупаторите е повредила поне 6 силоза със зърно
Руснаци откараха в Чечения задигнати в Украйна машини на John Deere за 1 милион евро
Компанията е първа по ръст в индустриалния индекс от началото на годината
Цената на акциите на John Deere стигна рекордно високо ниво
JOHN DEERE РАЗШИРЯВА ПАРТНЬОРСТВОТО СИ С KRAMP В ЕВРОПА
Работете интелигентно, свършете повече
Представяме изцяло нова серия трактори 6R на John Deere
Приятели на sinor.bg:  Стоматолог, София | Трактори Кубота | Книжарница | АГРОВЕСТНИК | 
РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ |  ПОЛИТИКА ЗА ЛИЧНИ ДАННИ
Всички права запазени
sinor.bg 2003 - 2024
RSS новини