Начало » Важно за фермера » Земеделска техника
02.04.2016 г.

За един ден с BOBCAT може да се почистят 50 декара пасища

Железни предимства

Вече трета година българските фермери работят активно с представителството на „Мегатрон”, което освен техниката на John Deere предлага и машините за селскостопаска и горска техника на BOBCAT. Марката отдавна печели интереса с високото си качество и многостранна приложимост и това личи от 30-годишните машини, които продължават безаварийно да се ползват от българските фермери - нещо, което за другите марки трудно може да се каже. 

На пролетното изложение на земеделска техника БАТА АГРО в Стара Загора представителите на BOBCAT изненадаха с последните модели мини верижни, колесни и телескопични товарачи, а също и с друг вид техника, използвана не само в растениевъдството и животновъдството, но и за работа в горите.

За читателите на Синор.БГ представителят на BOBCAT за Източна България Емил Трифонов и ПР- представителката на компанията Ива Станоева разказват за предимствата на BOBCAT и за търсенето на тази техника в страната.

 

Г-н Трифонов, кое отличава BOBCAT от останалите компании, производители на малогабаритна техника?

Компанията BOBCAT е възникнала през 1958 г. за нуждите на американските фермери с цел да обслужва основно животновъдните стопанства, където малогабаритната техника е особено функционална. За близо 60-те години от създаването си марката става номер едно в света.

Неслучайно BOBCAT е единстнвената компания, която пред години отбеляза производството на едномилионната си бройка. Към момента машините на BOBCAT държат 40% от световния пазар и това се дължи основно на високото качество и иновативния подход, прилаган от нейните мениджъри.

В момента над 95% от иновациите по машините са патенти на самата компания.

Г-жо Станоева, с кои експонати се представихте на пролетното изложение в Стара Загора?

Както и през миналата година голям интерес се проявява към големите модели минитоварачи с мулчер, предназначени за разчистване на ливади и пасища, който за минути може да отсече храсти и дребни дървета, смилайки на дървесен чипс останалата част от ствола, както и част от корените. Машината има възможност да навлиза до 15 см под земната повърхност. Освен това работно устройство, представяме и нови модели за прокарване изключително бързо и ефективно на канали, които според нас ще намерят широко приложение за инвестициите в напояване.

Предлагаме и модели на фирмата FAE за трактори, които не с хидравлично задвижване, а с PTO, което предлага повече мощност, но е по-неудобно от гледна точка на проходимост на машината. Машината върви на заден ход, като в зависимост от типа площи се предлага едното или другото решение.

Верижните и колесните товарачи са изключително търсени от клиентите, като от миналата година животновъдите станаха основни наши клиенти.

Плюсът на тези товарачи е, че работят с 90 вида прикачен инвентар. Може да се постави кофа с грапа за захващане на разтителен отпадък, да се поставя четка за почистване на оборите, за поставяне на миксер кофа за разбъркване на фуражите и др. Зимно време може с роторен снегорин да почиствате около фермите.

Миналата година направихте много демострации из страната. Ще продължите ли и през 2016 г.?

Определено, да. Кампанията с демонстрации от миналата година продължава в цялата страна, защото на място хората най-лесно могат да се убедят в плюсовете на тези машини. Верижният товарач е високопроходим и изключително мощен. Примерно при разчистването на пасищата верижната машина на ден може да разчисти по 50 декара и това се доказа в практиката при клиентите. Разбира се, много зависи и от терена и неговата залесеност. Ако има повече дървета и терена е по-труден, може да се обработят и по 10 дка на ден.

Разкажете за плюсовете на BOBCAT в техническо отношение.

Емил Трифонов: Товарачите на BOBCAT са уникални с това, че с малък разход на гориво постигат изключителен ефект.

BOBCAT са патентовали почти всички иновации, които въвеждат. За разлика от останалите марки товарачи при BOBCAT не се изисква реглаж на задвижващите вериги.

Ако сравним с останалите марки, ще видим, че предавките. при тях бързо се чупят, а гумите се износват, докато при BOBCAT веригите са разпънати автоматично от завода, така че до живот машината не се поврежда.

Освен това лагерите не изискват гресиране, което е важен момент при тези машини.

Отделно двигателят на самия товарач е напречно разположен и предаването на въртящия момент става чрез редукция и при по-малко обороти на двигателя хидравличната помпа достига по-високи обороти, а това води до икономия на гориво.

При едно и също тегло на машините, сравнено с други марки, BOBCAT вдигат по-голям товар– това се дължи именно на оптималното разпределение на теглото и липсата на фабрични противотежести. При Bobcat самият напречен двигател играе ролята на противотежест. Затова BOBCAT е най-икономичен на пазара, а това не е без значение при употребата му.

Друг плюс е и херметичността на кабината и надналягането против запрашаване. Специално за работа с горски мулчер машината се дооборудва с бронирано стъкло, стоманена плоча на покрива и други защити, които предпазват оператора и машината от инцидент.

Ива Станоева: 

Отделно машините имат патентована охладителна система с радиатори. При машината с мулчера има изключително голямо натоварване, затова и хидравличното масло загрява до високи температури. При повечето конкурентни марки, най-вече заради разположението си, радиаторите те се задръстват, което принуждава работещите да спират за охлаждане, при BOBCAT не е така. Радиаторът е разположен отгоре на машината, не се запрашава, лесно се почиства и не разходва повече гориво. Отделно и самата хидравлична система е оптимизирана така, че да има по – малко маркучи и 90-градусови връзки и самата система освен, че е по-ефективна с по-малко гориво, загрява по-малко.

Какви са финансовите условия при продажбите на тези машини?

Фермерите оцениха условията на нашия лизинг и затова повечето машини се купуват на изплащане. Предлагаме безлихвен лизинг за период от 3 години при 20% първоначална вноска.

Производителят субсидира напълно лизинга, затова и голяма част от техниката се продава по този начин. И понеже Bobcat са уверени в качеството си, всяка машина е с тригодишна гаранция.

Интервюто взе: Екатерина Стоилова 

За един ден с BOBCAT може да се почистят 50 декара пасища
17466
 

Последни материали
Виж
Тютюнопроизводителите и занапред ще получават държавна подкрепа
Седмична агрометеорологична прогноза за периода 26 април – 2 май 2024 година
Остава опасността от слани във високите полета на западна България
За незаконно овладяване на държавни поземлени участъци
Украинският земеделски министър подаде оставка заради корупционни обвинения
Призив за подкрепа
Бедствието с градушките роди съпричастност от фермери към фермери
Ще се представят над 100 производители
Безплатни 100 000 фиданки ще раздадат на фестивала „Семе българско”
Защо цветовете на разсада падат след засаждане на постоянно място?
Свързани материали
Виж
Чисто новият компактен колесен товарач L95 и изключително компактният телескопичен товарач TL25.60 на Bobcat
Bobcat с последни иновации на Агритехника 2023
Телескопичните товарачи BOBCAT- качество и иновации
Bobcat пуска на пазара новия мини верижен товарач MT100
Bobcat представя новия товарач MT100 на изложението Galabau 2022
BOBCAT с шеста поредна награда за издръжливост
Рекордна сделка за отдаване под наем на телескопични товарачи за френските фермери
Френски кооператив предлага под наем нов парк от 130 телескопични товарача Bobcat
Приятели на sinor.bg:  Стоматолог, София | Трактори Кубота | Книжарница | АГРОВЕСТНИК | 
РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ |  ПОЛИТИКА ЗА ЛИЧНИ ДАННИ
Всички права запазени
sinor.bg 2003 - 2024
RSS новини