Начало » Пазари » Плодове и зеленчуци
27.01.2016 г.

Ползата от сдружаването в сектор „плодове и зеленчуци“

Полезен форум за фермерите
Ползата от сдружаването в сектор „плодове и зеленчуци“

Холандският модел в  земеделието може да служи за пример на останалите европейски страни. Високата степен на коопериране и доказаната ефективност та холандските организации на производители са сред основните фактори за успешното развитие на сектора. Представители на холандски организации на производители*, доставчици на технологии, оборудване и експертиза в сектор „плодове и зеленчуци“ ще вземат участие в обиколката на България и Румъния с цел обмяна на опит, познания и бизнес възможности. Програмата за развитие на селските райони предлага добра възможности за финансиране на нови стратегии и бизнес модели в българското и румънското градинарство.

По инициатива на Посолството на Кралство Нидерландия, холандските експерти ще посетят Букурещ, Русе, Текуч и Яш в първата седмица на февруари 2016 година. Програмата включва семинари, индивидуални срещи с местни производители и организации и посещения на земеделски стопанства. Холандските представители са подготвили практически съвети и работещи примери за структурата и превилата за управление на организации на производители, на базата на предварително изпратени въпроси от страна на Българското министерство на земеделието и храните.

Програмата на посещението в  град Русе включва семинар на тема „Ползата на сдружаването в сектор „плодове и зеленчуци“  и индивидуални срещи със производители и представители на местни и национални организации и производители, които ще се проведат в Доходно здание, зала Европа от 14,00 до 17,00 часа на 1 февруари 2016 година.  

Форумът се организира с любезното съдействие на Община Русе и е отворен за всички заинтересовани участници.

За повече информация: Дориана Миленкова , земеделски съветник към Посолството на Кралство Нидерландия

Tel.: +359 2 81 60 380; e-mail: sof-lnv@minbuza.nl

* Уточнение: Организациите на производители (POs) са съставени от земеделски производители, които искат да подобрят пазарните си позиции.

Въпреки че в PO участват индивидуални производители, организацията е единно предприятие, което се управлява демократично от членовете си.

В общия случай, членовете на PO трябва да реализират  100 % от продукцията се чрез организацията, въпреки че са възможни изключения от това превило.

Ползата от сдружаването в сектор „плодове и зеленчуци“
5642

Коментари (0)

Моля отбележете, че не сте робот.

Последни материали
Виж
Положителният резултат за заболяването е потвърден лабораторно
Откриха ново огнище на птичи грип в Пловдивско
След съдебно постановление
Никой не може да запазва права върху вкуса на продуктите в ЕС
Въпреки спада за месеца продажбите на комбайни запазват силен ръст от началото на годината
Продажбите на малките трактори са в основата на ръста на пазара в САЩ
В рамките на митническа проверка
Откриха над 27 000 литра нелегално вино в стопанска постройка в Ямболско
При темпо от около 2 милиарда броя за годината
Украйна върви към рекорд в износа на яйца
Водим в класацията на вносителите на пшеница в Обединеното кралство от началото на сезона
България се превръща в житницата на Великобритания
Свързани материали
Виж
ЕК одобри нова държавна помощ за сертифициране на стопанства в сектор „Плодове и зеленчуци“
Задушен зарзават с яйца
Болести
Растителна защита за зеленчуците в оранжериите през октомври
Неприбраните от полето зеленчуци все още имат нужда от пръскане
Единадесет пъти е нарастнал износа на бобови зеленчуци
Внос и износ на плодове и зеленчуци в и от страната
В Европа реколтата от плодове ще е най-слабата за последните 4 десетилетия
Сушата удари и производителите на плодове и зеленчуци
Приятели на SINOR.bg:  Стоматолог, София | Книжарница | АГРОВЕСТНИК | 
РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ |  ПОЛИТИКА ЗА ЛИЧНИ ДАННИ
Всички права запазени
SINOR.bg 2003 - 2018

Използваме бисквитки (cookies), за да ви осигурим възможно най-добро преживяване в нашия уеб сайт. Чрез използването на нашия уебсайт Вие се съгласявате със запазването на бисквитки във Вашето устройство.

Приемам