Начало » Пазари » Животинска продукция
21.01.2016 г.

Обучение за технолози в хранителната индустрия

Предстоящо

Sinor.bg

От 15 до 19 февруари в София ще се проведе обучение за технолози в хранителната индустрия. Организатори са Съюзът по хранителна промишленост и Асоциацията на месопреработвателите в България, чиято цел е да подпомогнат производителите на месо и месни продукти, риба и рибни продукти да изпълнят изискванията на Закона за храните. С обучението ще се придобие трета квалификационна степен по професията “Техник-технолог в хранително-вкусовата промишленост”.

Според Закона за храните във всеки обект за производство на храни трябва да работи лице, назначено по трудов договор, което притежава висше или средно специално образование в областта на хранителната промишленост или има придобита квалификация в същата област по Закона за занаятите. Не се изисква назначаване на специалист, ако лицето по чл. 14, ал. 1, т. 6 отговаря на това условие.

Съюзът по хранителна промишленост има издаден лиценз за провеждане на обучение по посочените специалности. Целта на обучението е специалистите от тези браншове за по-кратко време да придобият Свидетелство за завършено професионално обучение.

Поради това, че програмата по това обучение е заложена с 960 часа, от които 364 часа теория и 596 часа практика, или това означава 6 месеца, СХП  Ви предлага обучението да се проведе задочно /тип  самостоятелна форма /, като за целта са планирани 2 два  модула по 5 / пет/ дни, на които водещи специалисти от тези браншове ще ви запознаят с основните теми от образователния курс – теория и практика. На всеки участник ще бъде раздаден учебен материал, от който трябва да се подготвите за явяване на Държавен изпит пред Комисия.

-           Трета квалификационна степен се равнява на завършен 13 клас на професионална гимназия.

-           Професионалното обучение за придобиване на професионална квалификация завършва с полагане на държавен изпит по теория и практика на професията.

-           Държавните изпити по теория и практика на професията се провеждат по национални изпитни програми в съответствие с държавните образователни изисквания за придобиване на квалификация по професията.

-           Обучението се провежда от квалифицирани преподаватели по специалността

-           Завършеното професионално обучение с придобиване на степен на професионална квалификация се удостоверява със “Свидетелство за професионална квалификация” по образец на МОН.

Желаещите за участие в обучението задължително трябва да имат завършено средно образование или 10 клас на професионална гимназия.

Първият модул на обучението ще се проведе на 15, 16, 17, 18 и 19 февруари 2016 год. в Дома на техниката в София, ул. “Г.С.Раковски”  № 108, 4 етаж, офис № 408.

Присъствието на  първия модул на всички желаещи за участие в обучението е задължително.

Продължителността на обучение е пет  дни по 8 часа. Програмата включва теоретическа и практическа подготовка по различните модули.

Броят на участниците в курса не трябва да бъде повече от 10 човека и по-малко от 5 човека. За останалите желаещи ще се организира следващ курс за обучение.

Записването в курса става по реда на пристигане на заявките!

Курсът ще започне на 15 февруари. Заниманията ще се провеждат в 

Дом на техниката, гр. София, ул.”Г.С.Раковски” 108, 5 етаж, зала № 503.

Регистрацията на участниците е на 15.02.2016 год. от 9,30  до 10,30 часа в офис 408, 4 етаж, а откриването  на курса е от 10,30 ч. същия ден.

Цената за един участник е 550 лева и  в нея са включени всички разходи по провеждането на обучението – теория и практика, учебни материали, разходи за държавния изпит и издаване на свидетелствата за завършен курс за професионална квалификация, кафе-паузи и закуски на първия модул. Курсът ще се формира по реда на постъпващите заявки.

Обучение за технолози в хранителната индустрия
6392
 

Последни материали
Виж
За Кампания 2024
ДФЗ изплати 20,5 млн. лв. по интервенцията за младите стопани
32 проекта по подмярка 4.2 от ПРСР 2014-2020 г. преминават на следващ етап на оценка
По интервенция от Стратегическия план
11,7 млн евро ще бъдат насочени към залесяване и възстановяване на горите
Заседание на парламентарната комисия
Финансовото състояние на горските предприятия и пазарът на дървесина във фокуса на депутатите
Видео
Радан Кънев не разбра защо фермерите искат защита срещу митата за торовете
Рекордни реколти от пшеница и рапица в Румъния
Свързани материали
Виж
Движение в цените на храните - НСИ
Нула процента инфлация за май, годишната – 3,7 на сто
Законопроектът за веригата на доставки на земеделски продукти и храни от днес е качен за обществено обсъждане
Обществено обсъждане на Закона за веригата на доставки на земеделски продукти и храни
Готов е законопроектът срещу спекулативното надуване на цените
Актуални теми
На 24 юни очаквайте 17-та конференция по храните в София
В Япония
На ЕКСПО 2025 се представяме с космически храни и нови сортове
Решения на Министерския съвет
Одобрена е наредбата за научна оценка на риска по хранителната верига
Приятели на sinor.bg:  Стоматолог, София | Трактори Кубота | Книжарница | АГРОВЕСТНИК | 
РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ |  ПОЛИТИКА ЗА ЛИЧНИ ДАННИ
Всички права запазени
sinor.bg 2003 - 2025
RSS новини