Начало » Хоби земеделие » Рецепти от село
16.12.2015 г.

Златоградско гювече

Нарязваме месото на хапки и го запържваме в сгорещената мазнина до побеляване от всички страни. Прибавяме нарязаните гъби, чушки и лук и също ги запържваме. Когато зеленчуците поомекнат, посоляваме и поръсваме с чубрица и магданоз. Наливаме доматения сок, разбъркваме добре и разпределяме сместа в глинени гювечета. Покриваме с лентички от кашкавала и печем в умерена фурна. След като са готови гювечетата, махаме капаците и чукваме по едно яйце. Връщаме обратно във фурната за 3-4 минути.

Продукти: 500 г пилешки гърди, 200 г печурки, 4 глави лук, 3 чушки, 150 г кашкавал, 1 ч.ч. доматен сок, 1 к.ч. олио, чубрица, магданоз, сол. 4 яйца

Златоградско гювече
7820
 

Последни материали
Виж
1558 проекти за технологична и екологична модернизация за над 320 млн. лв. са одобрени по НПВУ
Над 600 противоградови ракети са изстреляни в Пловдивско, Хасковско, Старозагорско и Сливенско през последните часове
Промените в Наредба за интервенциите по директни плащания са качени за обществено обсъждане
Започна Кампания 2024 по директни плащания
24 проекта за центрове за подготовка и съхранение на плодове и зеленчуци получават финансиране по НПВУ
ДФЗ изплати близо 10 млн. лв. на 5 094 малки фермери за Кампания 2023
Актуална анкета сред работодателите
Анкета сред бизнеса показва, че през 2024 г. в земеделието не се очаква увеличение на заетостта
Свързани материали
Виж
Каша от сирене по бански
Люти гювечета
Лесно и вкусно
Сирене и колбаси в гювече
Заек в гърне
Люти гювечета
Гъби в гювече
Приятели на sinor.bg:  Стоматолог, София | Трактори Кубота | Книжарница | АГРОВЕСТНИК | 
РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ |  ПОЛИТИКА ЗА ЛИЧНИ ДАННИ
Всички права запазени
sinor.bg 2003 - 2024
RSS новини