Начало » Хоби земеделие » Рецепти от село
16.12.2015 г.

Златоградско гювече

Нарязваме месото на хапки и го запържваме в сгорещената мазнина до побеляване от всички страни. Прибавяме нарязаните гъби, чушки и лук и също ги запържваме. Когато зеленчуците поомекнат, посоляваме и поръсваме с чубрица и магданоз. Наливаме доматения сок, разбъркваме добре и разпределяме сместа в глинени гювечета. Покриваме с лентички от кашкавала и печем в умерена фурна. След като са готови гювечетата, махаме капаците и чукваме по едно яйце. Връщаме обратно във фурната за 3-4 минути.

Продукти: 500 г пилешки гърди, 200 г печурки, 4 глави лук, 3 чушки, 150 г кашкавал, 1 ч.ч. доматен сок, 1 к.ч. олио, чубрица, магданоз, сол. 4 яйца

Златоградско гювече
8137
 

Последни материали
Виж
През миналата година цената бе 32 лева за килограм
Оранжерийните череши в Сливенско са по 50 лева за килограм на едро
Заяли са се да се махне това животновъдство, смята представител на бранша
Масово се нарушава забраната за придвижване и пашуване на овце и кози край Банско
Той всеки ден празнува 1 май
Иван Кабуров: Не ме съжалявайте, че работя много! Съжалявайте ме, ако съм в кръчмата
Грийнпийс: Всеки трети зеленчук и плод в Истанбул е с пестициди
Резултатите недвусмислено показват зависимостта от доставките от чужбина
Китай увеличи както вноса, така и производството на свинско
Цените в Украйна продължават да растат благодарение и на доставките за Азия
Квотата за внос на царевица в Турция с ниско мито е почти изчерпана
Свързани материали
Виж
Каша от сирене по бански
Люти гювечета
Лесно и вкусно
Сирене и колбаси в гювече
Заек в гърне
Люти гювечета
Гъби в гювече
Приятели на sinor.bg:  Стоматолог, София | Трактори Кубота | Книжарница | АГРОВЕСТНИК | 
РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ |  ПОЛИТИКА ЗА ЛИЧНИ ДАННИ
Всички права запазени
sinor.bg 2003 - 2025
RSS новини