Начало » Хоби земеделие » Рецепти от село

Златоградско гювече

Синор.БГ / 16.12.2015 г.

Нарязваме месото на хапки и го запържваме в сгорещената мазнина до побеляване от всички страни. Прибавяме нарязаните гъби, чушки и лук и също ги запържваме. Когато зеленчуците поомекнат, посоляваме и поръсваме с чубрица и магданоз. Наливаме доматения сок, разбъркваме добре и разпределяме сместа в глинени гювечета. Покриваме с лентички от кашкавала и печем в умерена фурна. След като са готови гювечетата, махаме капаците и чукваме по едно яйце. Връщаме обратно във фурната за 3-4 минути.

Продукти: 500 г пилешки гърди, 200 г печурки, 4 глави лук, 3 чушки, 150 г кашкавал, 1 ч.ч. доматен сок, 1 к.ч. олио, чубрица, магданоз, сол. 4 яйца

Златоградско гювече
8273
 

Последни материали
Виж
Напоителни системи ЕАД вдига капитала
Язовир Чаталка и още три недовършени обекта ще бъдат възстановени за напояване
Заседанието е на 22 септември
Земеделските министри в ЕС обсъждат спорната ОСП 2028-2034 г.
Втора част за плащанията в миналогодишната кампания
Едва 69 млн. лв. са преведени за плодове и зеленчуци през 2024 г.
Димитър Чолаков и приемствеността в семейния агробизнес
Първа част от справката на ДФЗ
Агросекторът получи близо 2 милиарда лева по директните плащания през 2024 г.
Земеделците ще заложат на бутикови култури
Людмил Работов: Ще намалим площите с рапица, ако въобще имаме шанс да я засеем
Свързани материали
Виж
Каша от сирене по бански
Люти гювечета
Лесно и вкусно
Сирене и колбаси в гювече
Заек в гърне
Люти гювечета
Гъби в гювече
Приятели на sinor.bg:  Стоматолог, София | Трактори Кубота | Книжарница | АГРОВЕСТНИК | 
АВТОРИ |  РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ |  ПОЛИТИКА ЗА ЛИЧНИ ДАННИ
Всички права запазени
sinor.bg 2003 - 2025
RSS новини