На 12 ноември Съюзът на преработвателите на плодове и зеленчуци организира занимателно представяне-дегустация за деца на традиционни български консервни продукти, произведени от членове на организацията. Дегустацията ще се проведе от 11 до 13 часа в рамките на изложението ИнтерФуд & Дринк. Тя ще се продведе под мотото „Здрави и силни от малки“ и цели да се повиши потребителската култура, съобщиха от съюза. Чрез запознаване и популяризиране на качествата на българските продукти подрастващите ще формират и здравословна култура на хранене.
Децата са бъдещите потребители и е важно от малки да могат да правят информиран избор.
От съществено значение е и възрастните им придружители да бъдат убедени в предимствата, хранителната стойност и качествата на произведените в България консервирани плодове и зеленчуци. Това ще мотивира избора им при покупки и ще бъде пример за децата.
Сред децата днес са и бъдещите специалисти в бранша. От тяхната предприемчивост и професионално ориентиране зависи развитието на бранша
Не на последно място идеята е да се възпитава вкусът на подрастващите, да се формира отношение към правилното хранене, поясниха от съюза.