Начало » Новини » Света
15.10.2015 г.

Руснаците отрекоха възможността да се поръчва по интернет храни от ЕС, САЩ и Канада, забранени с ембаргото

Ха, така!

sxc.hu

Само ден след като беше съобщено, че руснаците ще могат официално да поръчват по интернет хранителни стоки, забранени за внос чрез ембаргото, федералната митническа служба на страната отрече тази информация. Вчера електронното издание Правда съобщи, че по интернет руснаците могат да си поръчват храни от САЩ, Канада, държавите-членки на Европейския съюз, Норвегия, Исландия, Албания, Черна гора и Австралия, ако те са за лично ползване. Практиката била позната сред търговците на дребно като „обслужване на почитатели” и е насочена към задоволяване на конкретни и специфични нужди в стил „точно каквото иска клиентът”. 

Впоследствие обаче днес говорител на Федералната митническа служба, цитиран от ТАСС,  опроверга публикациите в медиите. „Продажбата на забранените стоки през интернет е забранена”, категоричен бе той.

Вчера обаче от митническата служба подробно са описали правилата за купувачите на дребно, поръчващи продукти от чужбина, в писмо до услугата Shopfans, откъдето се обърнали към ведомството с молба за разясняване на ситуацията. В писмото се напомня, че Русия е забранила вноса на съответните продукти, но забраната не се отнася за стоки, внасяни за лична употреба.

За да може пренасяните през границата продукти да бъдат класифицирани именно като предназначени за лична употреба, този, който поръчва стоката, трябва да напише „заявление на физическо лице за преносими стоки”. Ако става дума за покупки по интернет, продуктът трябва да съответства на приложение 1, чл. 3 от „Споразумението за реда на пренасяне на стоки за лична употреба от физически лица през митническа граница на митническия съюз и изпълнение на митнически операции, свързани с пропускането им”.

През август 2014 г. Русия въведе забрана за внос на хранителни стоки от посочените държави в отговор на санкциите, които те наложиха срещу нея заради окупирането на Крим и положението в Източна Украйна. През юни тази година в сила влезе нов указ на президента на Руската федерация Владимир Путин, с който действието на забраната бе удължено до август 2016 г.

Руснаците отрекоха възможността да се поръчва по интернет храни от ЕС, САЩ и Канада, забранени с ембаргото
4831
 

Последни материали
Виж
Почти всички пчелни семейства в Полтавска област са оцелели през зимата
Пчеларите благославят ранната пролет в Украйна и очакват добра реколта
Обзор на Софийска стокова борса за периода 28-30 април 2024 г.
Търговците със зърно и слънчоглед на борсата оставиха сделките за след празниците
Важно е да се знае
Правила за засаждането на разсадите
Отворено писмо
Браншовици призовават Тахов за нова подкрепа заради градушките
Наредба 3, която се обсъжда до 20 май
Промените в част от екосхемите, за които ще се кандидатства през тази година
Световната банка: Глобалните цени на зърното падат на фона на изобилното предлагане
Свързани материали
Виж
Какво да се прави?
Руснаците се захванаха с домашно производство на вносни сирена и колбаси
Приятели на sinor.bg:  Стоматолог, София | Трактори Кубота | Книжарница | АГРОВЕСТНИК | 
РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ |  ПОЛИТИКА ЗА ЛИЧНИ ДАННИ
Всички права запазени
sinor.bg 2003 - 2024
RSS новини