Начало » Пазари » Зърно
18.08.2015 г.

САЩ: Потреблението на фуражно зърно в света ще достигне 1,282 млрд. тона през 2015-2016 г.

Световни пазари

Farmer.bg

Световното потребление на фуражно зърно през селскостопанския сезон 2015-2016 г., започнал на 1 юли, ще нарасне с 0,94 млн. тона и ще достигне 1,282 млрд. тона, отразявайки в известна степен увеличаването на използваните количества сорго за фуражни цели, сочи последният доклад на министерството на селското стопанство на САЩ, съобщи електронното издание „КазахЗерно”. Употребата на царевицата за фуражни цели ще нарасне в Европейския съюз за сметка на по-силния внос на фона на свиването на предлагането на зърно в държавите-членки. Според оценките на експертите на министерството потреблението на ечемик в света ще намалее за сметка на свиването на употребата му в ЕС, Австралия и Канада.

Световното предлагане на фуражно зърно през новия сезон се очаква да бъде с 4,3 млн. тона под досегашните предвиждания на министерството, а основната изтъкната причина и в свиването на остатъчните запаси от царевица от миналия сезон в САЩ. Освен това намаляването на резервите от царевица в Бразилия в началото на сезона е довело и до занижаване на оценката за остатъчните запаси от фуражно зърно извън САЩ.

Прогнозата за световната реколта от царевица през новия сезон е понижена с 2,2 млн. тона до 987,11 млн. тона, като очакваният спад в реколтата в САЩ и ЕС ще бъде компенсиран само отчасти от ръста в Бразилия и Китай. Предвижданията за реколтата от царевица в ЕС са занижени с 2,4 млн. тона, тъй като скорошните горещини и продължителната суша на територията на основни региони за отглеждане на зърнената култура се отразиха неблагоприятно върху перспективите за добивите. В Сърбия също се очаква свиване на реколтата с 0,3 млн. тона поради същите причини. Бразилските земеделци обаче може да съберат с 2 млн. тона по-висока реколта благодарение на разширяването на площите, засадени с царевица. Износът на царевица от Бразилия през настоящия сезон се очаква да нарасне с 1 млн. тона спрямо досегашните предвиждания. Китай също очаква с 1 млн. тона по-голяма реколта от царевица и отново заради по-големите площи, засети със зърнената култура.

Прогнозата за световните преходни запаси от царевица през този сезон са понижени с 5,2 млн. тона в сравнение с досегашните очаквания главно заради предвижданото свиване на запасите от нея в САЩ, ЕС и Бразилия.

Световната реколта от ечемик и овес може да намалее заради по-скромните реколти в ЕС и Канада. 

САЩ: Потреблението на фуражно зърно в света ще достигне 1,282 млрд. тона през 2015-2016 г.
4045
 

Последни материали
Виж
До 14 май стопаните със 100% пропаднали площи от градушката в Южна България подават заявления за обследвания
Обзор на Софийска стокова борса за периода 23-27април 2024 година
Купувачите на маслодаен слънчоглед на борсата продължават да вдигат цените
Тютюнопроизводителите и занапред ще получават държавна подкрепа
Седмична агрометеорологична прогноза за периода 26 април – 2 май 2024 година
Остава опасността от слани във високите полета на западна България
За незаконно овладяване на държавни поземлени участъци
Украинският земеделски министър подаде оставка заради корупционни обвинения
Призив за подкрепа
Бедствието с градушките роди съпричастност от фермери към фермери
Свързани материали
Виж
Хлебното и фуражното зърно продължават да поевтиняват на световния пазар
Високи добиви от хлебно и фуражно зърно в ЕС и през 2014/15 г.
Приятели на sinor.bg:  Стоматолог, София | Трактори Кубота | Книжарница | АГРОВЕСТНИК | 
РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ |  ПОЛИТИКА ЗА ЛИЧНИ ДАННИ
Всички права запазени
sinor.bg 2003 - 2024
RSS новини