Начало » Хоби земеделие » Рецепти от село
30.06.2015 г.

Пилешко с грах и сусам

Приготвяме марината, като разбъркваме соевия сос, меда и черния пипер и в нея пускаме нарязаното на ситни парченца пилешко бяло месо. В сгорещеното масло изпържваме наситнения лук и лимоновата кора. Прибавяме граха, доливаме вода и оставаме да ври 10 минути. Сваляме го от огъня, добавяме киселото мляко, разбъркваме и след това пасираме. Отцеждаме месото от маринатата и го задушаваме в горещото олио за 2 мин, след това го изсипваме в пюрето. Запичаме сусама без мазнина и ги прибавяме към ястието преди сервиране.

Продукти: 500 г бяло пилешко месо, 2 глави лук,  40 г масло, 1 кг грах от консерва или замразен, 203 с.л. олио, 2-3 с.л. кисело мляко, 3-4 с.л. соев сос, 1 с.л. мед, сол, черен пипер, лимонова кора, 2 с.л. сусам.

Пилешко с грах и сусам
8139
 

Последни материали
Виж
Той очерта и предизвикателствата пред родните фермери заради войната в Украйна
Министър Тахов представи визията на България за ОСП пред Съвета на ЕС
Отвори врати нов търговско-сервизен център на „Мегатрон“ за регион Русе
МВнР: Стачка блокира Гърция в петък
Решението влиза в сила след публикуването му в Official journal
Още пет държави ще получат 99 милиона евро обезщетения за кризите през 2024 г.
Млад фермер
Студент от Аграрния университет е отличен на АГРА 2025
Инсектициди за черна златка
БАБХ публикува ръководство борба с неприятеля черна златка
Свързани материали
Виж
Пиле с картофи
Пиле с топено сирене и кисело мляко
Пиле в гювече
Пилешки гърди по италиански
Пилешки гърди по италиански
За да овладее резкия ръст в цените на месото на вътрешния пазар
Турция планира временна забрана за износ на пилешко
Приятели на sinor.bg:  Стоматолог, София | Трактори Кубота | Книжарница | АГРОВЕСТНИК | 
РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ |  ПОЛИТИКА ЗА ЛИЧНИ ДАННИ
Всички права запазени
sinor.bg 2003 - 2025
RSS новини