Начало » Хоби земеделие » Рецепти от село
30.06.2015 г.

Пилешко с грах и сусам

Приготвяме марината, като разбъркваме соевия сос, меда и черния пипер и в нея пускаме нарязаното на ситни парченца пилешко бяло месо. В сгорещеното масло изпържваме наситнения лук и лимоновата кора. Прибавяме граха, доливаме вода и оставаме да ври 10 минути. Сваляме го от огъня, добавяме киселото мляко, разбъркваме и след това пасираме. Отцеждаме месото от маринатата и го задушаваме в горещото олио за 2 мин, след това го изсипваме в пюрето. Запичаме сусама без мазнина и ги прибавяме към ястието преди сервиране.

Продукти: 500 г бяло пилешко месо, 2 глави лук,  40 г масло, 1 кг грах от консерва или замразен, 203 с.л. олио, 2-3 с.л. кисело мляко, 3-4 с.л. соев сос, 1 с.л. мед, сол, черен пипер, лимонова кора, 2 с.л. сусам.

Пилешко с грах и сусам
8211
 

Последни материали
Виж
Има и по 50 лева, което според производител е абсурдно
Козунаците за Веикден са поскъпнали с около 5 на сто заради ДДС
Фермата с новия случай е известна с изключителни мерки за биосигурност
Германия отново е свободна от шап, Унгария откри пето огнище
Пак за 120 000 тона и срокове на доставка през август и септември
Йордания отмени търга за фуражен ечемик и насрочи нов за 23 април
Правят се последните домашни приготовления за Великден
На Велика събота духът на Иисус Христос разкъсва оковите на ада
В птицекомбината в Мизия цените не са променяни от 2 години
Производител не очаква яйцата за Великден да поскъпват
Полезни съвети
Трипс – големи проблеми от малък вредител
Свързани материали
Виж
САЩ премахват административните ограничения в скоростта на производство на свинско и птиче месо
Въвеждаме мита за американски селскостопански продукти
Пиле с картофи
Пиле с топено сирене и кисело мляко
Пиле в гювече
Пилешки гърди по италиански
Приятели на sinor.bg:  Стоматолог, София | Трактори Кубота | Книжарница | АГРОВЕСТНИК | 
РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ |  ПОЛИТИКА ЗА ЛИЧНИ ДАННИ
Всички права запазени
sinor.bg 2003 - 2025
RSS новини