Начало » Хоби земеделие » Рецепти от село
30.06.2015 г.

Пилешко с грах и сусам

Приготвяме марината, като разбъркваме соевия сос, меда и черния пипер и в нея пускаме нарязаното на ситни парченца пилешко бяло месо. В сгорещеното масло изпържваме наситнения лук и лимоновата кора. Прибавяме граха, доливаме вода и оставаме да ври 10 минути. Сваляме го от огъня, добавяме киселото мляко, разбъркваме и след това пасираме. Отцеждаме месото от маринатата и го задушаваме в горещото олио за 2 мин, след това го изсипваме в пюрето. Запичаме сусама без мазнина и ги прибавяме към ястието преди сервиране.

Продукти: 500 г бяло пилешко месо, 2 глави лук,  40 г масло, 1 кг грах от консерва или замразен, 203 с.л. олио, 2-3 с.л. кисело мляко, 3-4 с.л. соев сос, 1 с.л. мед, сол, черен пипер, лимонова кора, 2 с.л. сусам.

Пилешко с грах и сусам
7915
 

Последни материали
Виж
За Кампания 2023
ДФЗ преведе над 7,3 млн. лева на 725 биопчелари
Всички заявления трябва да имат статус Чакащо ръчно зареждане в ИСАК
До 13 август се подават електронни формуляри в СЕУ за Кампания 2024
Седмична агрометеорологична прогноза за периода 26 юли – 1 август 2024 година
Сушата се завръща с високи температури
Обзор на Софийска стокова борса за периода 23-26 юли 2024 година
Трета седмица не помръдват котировките за зърно и слънчоглед на борсата
Съвети за градинаря
Причини за напукване на доматите и необходими мерки
Срещи с бранша
Днес и в понеделник ДФЗ ще плати субсидиите за биопчелари и биоживотновъди
Свързани материали
Виж
Пилешки гърди по италиански
Пилешки гърди по италиански
За да овладее резкия ръст в цените на месото на вътрешния пазар
Турция планира временна забрана за износ на пилешко
Rabobank с умерено оптимистична прогноза за световната птицевъдна индустрия
Ароматна дроб сарма
Замразени пилета се внасят като бутчета, излизат от транжорните като родни разфасовки
Румънски и украински яйца се продават препакетирани като български
Приятели на sinor.bg:  Стоматолог, София | Трактори Кубота | Книжарница | АГРОВЕСТНИК | 
РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ |  ПОЛИТИКА ЗА ЛИЧНИ ДАННИ
Всички права запазени
sinor.bg 2003 - 2024
RSS новини