Начало » Хоби земеделие » Рецепти от село
05.12.2010 г.

Пържоли от шаран с гъби

На трапезата за Никулден

Нарязваме рибата на пържоли поръсваме с лимонов сок. След 15 минути посоляваме пържолите, поръсваме с черния пипер, овалваме ги в галета и пържим в силно загрята мазнина, докато станат златисто кафяви. Изваждаме пържолите в съд, който държим на топло, а в същата мазнина запържваме нарязания на тънки филии лук. След 5-6 минути прибавяме нарязаните на малки парченца гъби. Захлупваме и задушаваме сместта 15 минути на умерен огън. Накрая слагаме почистените от костилките маслини. Поднасяме заедно с рибните пържоли.

Продукти за 5 порции: 1 кг. шаран, 3 супени лъжици лимонов сок, 2 чаени лъжици черен пипер, 1 чаена чаша галета, 1 глава лук, 150 - 200 грама гъби, 15 - 20 маслини, олио и сол на вкус.

Пържоли от шаран с гъби
9335
 

Последни материали
Виж
Инвестиции в технологична и екологична модернизация
НАЗ предлага пренасочване на средства по НПВУ
Двамата земеделски министри подписаха меморандум
Подобряваме партньорството си с Ирак, закъдето изнасяме предимно олио
От розоварната до кланицата
Собственикът на прочутия Етнографски комплекс „Дамасцена“ ще отглежда и коли елени
През следващите 5 години
Климатичните прогнози показват, че температурите ще останат на рекордни нива
Овчарска кавърма
Укрепването на позицията на млекопроизводителите трябва да остане основен приоритет на ЕС
Свързани материали
Виж
Четири държави от ЕС държат близо 70% от рибовъдните стопанства
Над 4000 шарана пуснаха в района на Ямбол
Зарибиха Пазарджишки язовир с шарани
За децата бе организирано и риболовно състезание
Зарибиха язовир Капитан Димитриево с 200 килограма шарани
Зарибиха язовир „Студен Кладенец" с шаранчета
Пуснаха един тон трикилограмови шарани в язовир „Студен кладенец“
Приятели на sinor.bg:  Стоматолог, София | Трактори Кубота | Книжарница | АГРОВЕСТНИК | 
РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ |  ПОЛИТИКА ЗА ЛИЧНИ ДАННИ
Всички права запазени
sinor.bg 2003 - 2025
RSS новини