Начало » Хоби земеделие » Рецепти от село
05.12.2010 г.

Пържоли от шаран с гъби

На трапезата за Никулден
Пържоли от шаран с гъби

Нарязваме рибата на пържоли поръсваме с лимонов сок. След 15 минути посоляваме пържолите, поръсваме с черния пипер, овалваме ги в галета и пържим в силно загрята мазнина, докато станат златисто кафяви. Изваждаме пържолите в съд, който държим на топло, а в същата мазнина запържваме нарязания на тънки филии лук. След 5-6 минути прибавяме нарязаните на малки парченца гъби. Захлупваме и задушаваме сместта 15 минути на умерен огън. Накрая слагаме почистените от костилките маслини. Поднасяме заедно с рибните пържоли.

Продукти за 5 порции: 1 кг. шаран, 3 супени лъжици лимонов сок, 2 чаени лъжици черен пипер, 1 чаена чаша галета, 1 глава лук, 150 - 200 грама гъби, 15 - 20 маслини, олио и сол на вкус.

Пържоли от шаран с гъби
6579

Последни материали
Виж
Предстоящо
АГРА събира на дискусия млади фермери и семейни стопанства
Най-голямата изява на хранителната индустрия в Персийския залив
България се представя на изложението GULFOOD 2019 в Дубай
1 900 стопани заявиха участие по пчеларската програма за 2019 година
Готово е първото класиране на проектите за кошери
Предстоящо
Биоземеделците отново ще дискутират срива в сектора по време на АГРА
Среща със селекционери от Добруджанския институт
Мерки за привличане на млади учени в Селскостопанска академия
Практика
Чесънът се нуждае от добро подхранване
Свързани материали
Виж
Контрол
Само около Никулден са иззети 523 кг риба
Никулденски шаран
Зарибиха река Ботуня с шаранчета
Печен шаран с бяло вино
Край Йоаким Груево по сигнал на рибар любител
Хванаха харпунджия с уловен осемкилограмов шаран
Шаран с домати на фурна (плакия)
Приятели на SINOR.bg:  Стоматолог, София | Книжарница | АГРОВЕСТНИК | 
РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ |  ПОЛИТИКА ЗА ЛИЧНИ ДАННИ
Всички права запазени
SINOR.bg 2003 - 2019

Използваме бисквитки (cookies), за да ви осигурим възможно най-добро преживяване в нашия уеб сайт. Чрез използването на нашия уебсайт Вие се съгласявате със запазването на бисквитки във Вашето устройство.

Приемам