Начало » Хоби земеделие » Рецепти от село
05.12.2010 г.

Пържоли от шаран с гъби

На трапезата за Никулден
Пържоли от шаран с гъби

Нарязваме рибата на пържоли поръсваме с лимонов сок. След 15 минути посоляваме пържолите, поръсваме с черния пипер, овалваме ги в галета и пържим в силно загрята мазнина, докато станат златисто кафяви. Изваждаме пържолите в съд, който държим на топло, а в същата мазнина запържваме нарязания на тънки филии лук. След 5-6 минути прибавяме нарязаните на малки парченца гъби. Захлупваме и задушаваме сместта 15 минути на умерен огън. Накрая слагаме почистените от костилките маслини. Поднасяме заедно с рибните пържоли.

Продукти за 5 порции: 1 кг. шаран, 3 супени лъжици лимонов сок, 2 чаени лъжици черен пипер, 1 чаена чаша галета, 1 глава лук, 150 - 200 грама гъби, 15 - 20 маслини, олио и сол на вкус.

Пържоли от шаран с гъби
6331

Коментари (0)

Моля отбележете, че не сте робот.

Последни материали
Виж
Прогноза за времето
В Деня на християнското семейство най-после валежи с икономическо значение
Предстоящо
ЕСО започва изграждане на електропровод между Добруджа и Бургас
Валят фалити и в този сектор
Пчеларите са пред протест - 2018 година приключва с 60 процента срив в добива на мед
Краста по картофите – видове, профилактика и лечение
Нови схеми за държавна помощ
От 2019 г. за мини мандри ще се дават до 60 хиляди лева на ферми
Важно за фермера
До 5 хил. лева ще се дават за въвеждане на GLOBALG.A.P. стандарт при зеленчуци и плодове
Свързани материали
Виж
Зарибиха река Ботуня с шаранчета
Печен шаран с бяло вино
Край Йоаким Груево по сигнал на рибар любител
Хванаха харпунджия с уловен осемкилограмов шаран
Шаран с домати на фурна (плакия)
Само за седмица инспектори иззеха 2,3 километра мрежи
Шаран с маслини
Приятели на SINOR.bg:  Стоматолог, София | Книжарница | АГРОВЕСТНИК | 
РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ |  ПОЛИТИКА ЗА ЛИЧНИ ДАННИ
Всички права запазени
SINOR.bg 2003 - 2018

Използваме бисквитки (cookies), за да ви осигурим възможно най-добро преживяване в нашия уеб сайт. Чрез използването на нашия уебсайт Вие се съгласявате със запазването на бисквитки във Вашето устройство.

Приемам